Ο Ιανουάριος στο Viasat Explore ξεκινά με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Άνθρωποι της πέτρας», που θα προβληθεί τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 22:00. Το μάρμαρο είναι το πιο πολυτελές πέτρωμα στον κόσμο, αλλά για την εξόρυξή του από τα βουνά απαιτείται μια δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία. Μόνο «Οι άνθρωποι της πέτρας» κατέχουν αυτή την τέχνη. Το μεγαλύτερο λεκανοπέδιο εξόρυξης μαρμάρου στον κόσμο βρίσκεται στις Απουανικές Άλπεις, στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Στις 11 Ιανουαρίου στις  παρακολουθούμε τις «Κατεδαφίσεις στην Αυστραλία». Στον 3οκύκλο της σειρά ντοκιμαντέρ θα οδηγηθούμε για άλλη μια φορά σε εγκαταλελειμμένες και επικίνδυνες τοποθεσίες όπου μόνο όσοι φορούν προστατευτικά κράνη και μποτάκια ασφαλείας τολμούν να περπατήσουν. Γνωρίζουμε τους άντρες και τις γυναίκες που χρησιμοποιούν μηχανήματα, εργαλεία και τεχνικές που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ.

Copyright © Autentic

Οι άνθρωποι της πέτρας | Πρεμιέρα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 22:00

Το μάρμαρο είναι το πιο πολυτελές πέτρωμα στον κόσμο, αλλά για την εξόρυξή του από τα βουνά απαιτείται μια δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία. Μόνο «Οι άνθρωποι της πέτρας» κατέχουν αυτή την τέχνη. Το μεγαλύτερο λεκανοπέδιο εξόρυξης μαρμάρου στον κόσμο βρίσκεται στις Απουανικές Άλπεις, στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Εδώ και 2.000 χρόνια εξορύσσεται από αυτή την περιοχή μάρμαρο κορυφαίας ποιότητας, αλλά κάθε σπιθαμή του πληρώνεται αδρά. Πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια στη φύση και τα στοιχεία της, ενάντια στα βουνά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν εκεί. Μόνο οι λατόμοι μπορούν να δώσουν αυτόν τον αγώνα. Παρακολουθούμε τη λειτουργία τριών διαφορετικών λατομείων στα ψηλά βουνά του Πάρκου των Απουανικών Άλπεων και πώς αυτά τροφοδοτούν μια βιομηχανία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων η οποία συμβάλλει στην οικονομική ευμάρεια ολόκληρης της περιοχής. Με το ένστικτο και τις ικανότητές τους οι άνθρωποι της πέτρας συνεχίζουν μια αέναη διαδικασία-πρόκληση με φόντο ένα σεληνιακό τοπίο και συγκλονιστική θέα.

Copyright © Wild Thring Media

Κατεδαφίσεις στην Αυστραλία | Πρεμιέρα Τρίτη 11 Ιανουαρίου στις 22:00

Επιστρέφουμε για έναν τρίτο κύκλο καταστροφών, κινδύνου και συγκλονιστικών στιγμών – εξάλλου, οι ιστορίες είναι εντυπωσιακότερες από ποτέ. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ παρατήρησης, θα σας οδηγήσουμε για άλλη μια φορά σε εγκαταλελειμμένες και επικίνδυνες τοποθεσίες όπου μόνο όσοι φορούν προστατευτικά κράνη και μποτάκια ασφαλείας τολμούν να περπατήσουν. Γνωρίστε τους άντρες και τις γυναίκες που χρησιμοποιούν μηχανήματα, εργαλεία και τεχνικές που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Αναλαμβάνοντας έργα με σχεδόν ακατόρθωτες προθεσμίες, αδιαπραγμάτευτα κονδύλια και σε δυσπρόσιτες περιοχές, οι ήρωες της κατεδάφισης γκρεμίζουν κτίρια, σπίτια και κατασκευές κάθε σχήματος και μεγέθους. Δείτε πώς ένας τεράστιος τηλεοπτικός σταθμός, ένα παλιό βενζινάδικο κι ένα μοτέλ γεμάτο αμίαντο μετατρέπονται σε μπάζα σε αυτή την περιπετειώδη εξερεύνηση της βιομηχανίας κατεδαφίσεων και τους ανθρώπους εκείνους που την καθιστούν εφικτή.