Στην κοιλάδα Νιμάια στη δυτική ακτή του Καναδά περιπλανιέται ένα κοπάδι άγριων αλόγων. Στον ίδιο τόπο εδώ και αιώνες ζούσαν οι πρόγονοί τους. Παρόλα αυτά, η ραγδαία πτώση του πληθυσμού τους έχει στρέψει το ένα ζώο εναντίον του άλλου σε μια σκληρή βάση επιβίωσης. Η νέα συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ του Viasat Nature «Δαμάζοντας άγρια Άλογα» θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 18:10 και παρακολουθεί μια ομάδα από αυτόχθονες, εκπατρισμένους Αμερικανούς άποικους και ειδικούς εκπαιδευτές αλόγων που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια κοινή αποστολή: να σώσουν ένα κοπάδι μεγαλοπρεπών άγριων αλόγων ανάμεσά τους.

Μαζί με μια επίλεκτη ομάδα καουμπόηδων, τα μέλη της Χάνι Γκουτίν, αναλαμβάνουν την πρόκληση να αποκαταστήσουν τον πληθυσμό σε βιώσιμα επίπεδα, εκτελώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σύλληψης και εκπαίδευσης των πιο δυνατών αλόγων από την κοιλάδα Νιμάια με  απώτερο σκοπό είτε την αποστολή τους στο εξωτερικό είτε την εκπαίδευσή τους εκεί.

Ο εντοπισμός των ευγενών αυτών ζώων δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δυνατά, σπάνια και έξυπνα άλογα του πλανήτη. Κάθε μέρα είναι και μια περιπέτεια -η απόλυτη δοκιμασία για τις ικανότητες και την αποφασιστικότητα ενός αναβάτη. Είναι μια άγρια κούρσα και απαιτεί απεριόριστο θάρρος, ατσάλινα νεύρα και αγάπη για κυνήγι.Στο πρώτο από τα δέκα επεισόδια της σειράς, παρακολουθούμε πώς το ψύχος παγώνει το έδαφος της κοιλάδας και αναγκάζει την ομάδα να τροποποιήσει την τελευταία στιγμή τα σχέδια της προκειμένου απλώς να εντοπίσει τα άλογα. Ο πρωτάρης καουμπόι Λαρς κάνει ένα σημαντικό λάθος, ενώ ο Χάουαρντ πιάνει ένα από τα πιο θρυλικά άτια της κοιλάδας. Στο μεταξύ, οι δασοφύλακες του δρυμού εντοπίζουν ένα τραυματισμένο άλογο, ολομόναχο στα δάση και ο Ρόι καταστρώνει ένα ευφυές σχέδιο προκειμένου να του χορηγήσει πενικιλίνη. Στη συνέχεια, ο Χοκμπριτζ τα βρίσκει σκούρα με την εκπαίδευση του πεισματάρη Παλομίνο. Στα επόμενα επεισόδια γινόμαστε μάρτυρες της μάχης που δίνουν με το χρόνο οι πρωταγωνιστές μας, προκειμένου να σώσουν ένα ορφανό πουλάρι στη λίμνη Κόνι. Λίγο πριν το φινάλε της σειράς,  οι καουμπόηδες της Χάνι Γκουτίν παίρνουν μέρος στο ετήσιο ροντέο στη λίμνη Ουίλιαμς και στο τελευταίο επεισόδιο κυνηγούν ένα κοπάδι αλόγων κατά μήκος των βουνών της περιοχής, σε μια περιπέτεια που δεν έχει προηγούμενο.

Η πρεμιέρα για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Δαμάζοντας άγρια άλογα» είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 18:10 αποκλειστικά στο Viasat Nature.