Η IPSEN στέκεται συνοδοιπόρος των ασθενών με καρκίνο μαστού στον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της διάρκειας και της ποιότητας ζωής τους.

Έχει αναπτύξει σε συνεργασία με συλλόγους ασθενών όπως την EUROPA DONNA μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στον σκοπό αυτό. Στόχος αυτής της συνεργασίας, είναι η παροχή γενικών και έγκυρων πληροφοριών για τον καρκίνο του μαστού και τις διαθέσιμες θεραπείες, καθώς και η συνεχής επιμόρφωση των γυναικών για το πώς μπορεί κανείς να ζει πιο ποιοτικά ενώ βιώνει την ασθένεια με πρακτικές ιδέες και παρότρυνση για μια πιο δραστήρια ζωή.

Εκτός από τις παραπάνω πληροφορίες, στον ιστότοπο  Everydaywins φιλοξενούνται testimonials, πραγματικές μαρτυρίες ασθενών που ζουν με τη νόσο ή έχουν βγει νικήτριες από αυτή. Με σύνθημα ‘Κάθε μέρα και μια νίκη’ η συνέργεια αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης και στήριξης των ασθενών, προωθώντας το μήνυμα πώς δεν είναι μόνες στον καθημερινό τους αγώνα με τον καρκίνο του μαστού. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://www.everydaywins.org/el/

Στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η IPSEN για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος στήριξε τον Αγώνα Greece Race for the Cure®, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των γυναικών για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα H IPSEN συμμετείχε ως επίσημος χορηγός στον αγώνα που διοργανώθηκε και φέτος από το  ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ με την εταιρική της ομάδα καθώς και με συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης στο Ζάππειο Μέγαρο. Παράλληλα προώθησε τον έγκαιρο διαγνωστικό έλεγχο προσφέροντας σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρίας πρόσβαση σε δωρεάν υπέρηχο και ψηφιακή μαστογραφία είτε για τους ίδιους είτε για μέλη της οικογένειάς τους. 

Λίγα λόγια για την Ipsen Greece

Η Ipsen είναι ένας παγκόσμιος βιοφαρμακευτικός όμιλος που εστιάζει στην καινοτομία και την εξειδικευμένη φροντίδα, διαθέτοντας μια καλά εδραιωμένη και επιτυχημένη παρουσία. Προωθεί περισσότερα από 20 φάρμακα σε περισσότερες από 115 χώρες, με άμεση εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 5.700 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παρουσία της Ipsen στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1979.  Από το 2004, η Ipsen Ελλάδος είναι επίσης υπεύθυνη για την περιοχή της Κύπρου και από το 2020 για το Ισραήλ.  Στόχος της είναι η βελτιστοποίηση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών στις θεραπευτικές κατηγορίες της ογκολογίας, των νευροεπιστημών και των σπάνιων παθήσεων.