Η έκθεση Songs of Clay’ αποτελεί μέρος μιας σειράς εφήμερων παρεμβάσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Shila Athens και εμπνέουν νέους διαλόγους μεταξύ της σύγχρονης τέχνης, του design και των εσωτερικών χώρων, ενώ παράλληλα προτείνουν μια εναλλακτική εμπειρία θέασης εκτός των καθιερωμένων χώρων τέχνης — white cube.

Για πρώτη φορά το Shila Athens ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, προσκαλώντας τους σε ένα ταξίδι αισθήσεων, όπου η κεραμική τέχνη πρωταγωνιστεί. Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη του Eminente Rum.

Η έκθεση γιορτάζει την αρμονική σύνδεση μεταξύ της οργανικής διαδικασίας της σύγχρονης κεραμικής δημιουργίας – με μεγαλειώδεις και πολυποίκιλες υφές και τεχνικές δουλεμένες στο χέρι –  και της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κτιρίου του 1920, αναδεικνύοντας τα επίπεδα διαδρομής του στο χρόνο και την υλική υπόσταση.

Εξαιρετικοί διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί με σκοπό να αλληλεπιδράσουν με το ιδιαίτερο περιβάλλον του Shila μέσω της τοποθέτησης των έργων τους στις σουίτες του ξενοδοχείου, στις αίθουσες, στους διαδρόμους και στους εξωτερικούς χώρους. Φίνα γλυπτά και αφηρημένες φιγούρες με εύρος έκφρασης που εκτείνεται ανάμεσα στο εκκεντρικό και το εκλεπτυσμένο, αποκτούν νέο νόημα στους εσωτερικούς χώρους του Shila, αναδεικνύοντας την ευελιξια των έργων.

Όλα τα έργα διατίθενται προς πώληση μέσω του πωλητηρίου του Shila, Shila Maison dObjets.

Η έκθεση ‘Songs of Clay’ εμπνέεται από τη δυνατότητα που έχουν τα ίδια τα αντικείμενα να έχουν τις δικές τους φωνές και ιστορίες, και συνάμα να συμμετέχουν σε μια αυθόρμητη χορωδία που απλώνεται στο διαδραστικό  περιβάλλον του Shila.

Αυτή η περιορισμένης διάρκειας έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μόνο 48 ώρες, χαιρετίζει την υπερβατική και συνάμα εφήμερη συνάντηση με το Ωραίο.

Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα των καλλιτεχνών παρέα με ευφάνταστα Eminente Cocktail εμπνευσμένα από την έκθεση. H έκφραση μέσω της τέχνης βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας του Eminente Rum.

SHILA ATHENS

Δίνοντας νέο νόημα και υπόσταση στην ιδέα του boutique hotel, το Shila γεννήθηκε από τη διαρκώς αυξανόμενη επιθυμία της αισθητικής εμπειρίας, του σύγχρονου design, της δημιουργικότητας και γνήσιας φιλοξενίας.

Συνδυάζοντας παλιά και σύγχρονα στοιχεία, χωρίς να αλλοιώνεται το ύφος και ο χαρακτήρας του παλιού αρχοντικού, το νεοκλασικό κτίριο διαθέτει έξι σουίτες, η καθεμιά με ξεχωριστή ταυτότητα, έχοντας ως κοινό γνώρισμα την υψηλή αισθητική, τη λιτή πολυτέλεια και την αισθαντική γοητεία.

Το Shila αποτελεί παράλληλα design studio, club μελών και πλατφόρμα για δημιουργικούς πειραματισμούς, εκδηλώσεις και εκθέσεις τέχνης.

SHILA MAISON D’OBJETS

Το Shila Shop, Shila Maison dObjets προσφέρει μια συλλογή από συνεργασίες με ξεχωριστούς καλλιτέχνες και designers που έχουν δημιουργήσει μοναδικά κομμάτια limited edition, που τα χαρακτηρίζει η απλότητα και διαχρονικότητα.

EMINENTE RUM

Ο Cesar Marti, ο νεότερος Maestro Ronero της Κούβας θέλοντας να δημιουργήσει ένα νέο και ασυνήθιστο ρούμι εμπνεύστηκε από την μέθοδο που δημιουργούσαν το ρούμι στην Κούβα τον 19ο αιώνα.

Συγκέντρωσε τα πιο εκλεκτά παλαιωμένα αποστάγματα από ζαχαροκάλαμο (aguardientes) και ανέδειξε την τέχνη του blending για να δημιουργήσει ένα ρούμι με τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στη φινέτσα.

Η αγάπη για την τέχνη αποτυπώνεται στην φιάλη του Eminente, το οποίο είναι από vintage 100% ανακυκλώσιμο γυαλί.

Επιμέλεια έκθεσης: Eυτυχία Στεφανίδη

Καλλιτέχνες:  Diane Alexandre, Elina Belou, Μάρα Δεσύπρη, Άννα Καρούντζου, Mugly.NYC, Νάσια Παυλίδου, Πάνος Προφήτης, Camille Romagnani, Terpsichore, Yiorgos Trichas, Κλεοπάτρα Τσαλή, Γιώργος Τσεριώνης, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Venetia Sacred Young.     

Μέρες και Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 19.00 – 22.00

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 12.00 – 22.00

Γραφείο Τύπου & Private Tours: aigli@shila-athens.com

WEBSITE

www.shila-athens.com

INSTAGRAM

@shila_athens,

@shila_maison_dobjets

@eminenterum

Σημαντικές πληροφορίες για την είσοδο στον χώρο

 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο shila@shila-athens.com

 

Για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα 48ωρης εξέτασης rapid-test ή PCR-test, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής στην έκθεση και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.