Ο Βρετανός Ρέι Μίαρς, συγγραφέας, παρουσιαστής και μεγάλος φυσιολάτρης στα 7 επεισόδια της νέας σειράς του Viasat Nature «Άγρια Κίνα με τον Ρέι Μίαρς» εξερευνά 7 διαφορετικές περιοχές της Κίνας, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται πλούσια σε βλάστηση τροπικά δάση, ψηλά οροπέδια, καρστ και επιβλητικά βουνά. Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 8 Αυγούστου και παρουσιάζει την εντυπωσιακή άγρια φύση της Κίνας, ενώ ο Ρέι ανακαλύπτει την μοναδική σχέση που έχουν αναπτύξει οι ντόπιοι πληθυσμοί με τη γη τους.

Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρέι ξεκινά από την πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο. Εκεί μαθαίνει για τους δρόμους με τα δέντρα και για το πρόγραμμα μαζικών φυτεύσεων το οποίο είναι σε ισχύ περισσότερα από 40 χρόνια και έχει μετατρέψει το Πεκίνο σε μία από τις πιο πράσινες πόλεις του κόσμου. Επίσης, ο Ρέι διασχίζει το Σινικό Τείχος και μαθαίνει για το πρόγραμμα επιστροφής των λεοπαρδάλεων στην περιοχή. Στη συνέχεια κατευθύνεται στην τροπική ζούγκλα της Κίνας στην Ζισουανγκμπάνα στην περιφέρεια της Γιουνάν, μια περιοχή που είναι γνωστή ως «ο Αμαζόνιος της Κίνας» και φιλοξενεί μερικά από τα πιο μικροσκοπικά έντομα του πλανήτη, αλλά και ορισμένα από τα μεγαλύτερα ζώα της Γης. Εκτός από τα σπάνια ωδικά πτηνά και τις νεφελίδες (ένα γένος αραχνών), ο Ρέι έρχεται σε επαφή με το μεγαλύτερο ζώο της Κίνας, τον άγριο ασιατικό ελέφαντα, και μαθαίνει για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε όσοι από αυτούς τους γίγαντες έχουν διασωθεί να επιστρέψουν στην άγρια φύση.

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς, ο Ρέι επισκέπτεται το παγκοσμίως γνωστό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Πάντα και συναντά την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα επιστροφής των γιγαντιαίων  πάντα στο παρθένο δάσος. Ταυτόχρονα, εντοπίζει μερικά στα απομακρυσμένα δάση του εθνικού δρυμού Λονγκτσι Χονγκού. Έπειτα, ο πηγαίνει στα όρια του οροπεδίου του Θιβέτ, στο Εθνικό Καταφύγιο Σαντζιανγκουάν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Ρέι συναντά μια οικογένεια βοσκών που εκτρέφει γιακ και ζει νομαδικά. Επιπλέον, παρέα με τον φυσιολάτρη Τέρι Τάουνσεντ αναζητούν την εντυπωσιακή λεοπάρδαλη του χιονιού.

Τέλος, ο Ρέι περιηγείται στους λόφους και τα σπήλαια που διασχίζει ο ποταμός Λι στην περιφέρεια , το μοναδικό καρστ της Κίνας, το οποίο προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμια κληρονομίας. Εκεί συναντά ένα ψαρά τον Χουάνγκ Νενγκντί, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή της δρος. Άλις Χιουζ η οποία εργάζεται στην Ακαδημία Επιστημών της Κίνας εξερευνά  τους υπόγειους θαλάμους στους οποίους η αναπτύσσεται η άγρια ζωή χιλιάδες μέτρα κάτω από τη Γη. Από εκεί, ταξιδεύει στα υψίπεδα του Θιβέτ αναζητώντας αρκούδες. Φτάνει έως το μοναστήρι Σουνγκού, εκεί όπου πολλές αρκούδες βρίσκουν τροφή, και εκεί βλέπει από πρώτο χέρι τους τρομερούς αυτούς κυνηγούς.

Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Ρέι περιηγείται στο μαγικό τοπίο της Σάνγρκι-Λα. Αφετηρία του ταξιδιού του είναι οι πρόποδες των Ιμαλαΐων στα 4.000 μέτρα, όπου ανακαλύπτει ένα μονοπάτι γεμάτο από σημαίες των μοναχών που ζουν στην περιοχή. Στη συνέχεια, ένα δασοφύλακας, ο Γιου Τζιάνχουα, αποκαλύπτει στον Ρέι που μπορεί να βρει ένα από τα πιο σπάνια πλάσματα της Κίνας, την ασπρόμαυρη μαϊμού της Γιουνάν. Το ταξίδι του ολοκληρώνεται με μια περιήγηση στην φυσική χλωρίδα της Σάνγρκι-Λα όπου μαθαίνει για τα μυστικά των φυρών της περιοχής.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Η άγρια Κίνα με τον Ρέι Μίαρς» προβάλλεται όλο τον Αύγουστο στο Viasat Nature.