Από το φρικτά υπέροχο μυαλό του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν (Φύλακες του Γαλαξία) έρχεται η νέα υπερηρωική περιπέτεια της Warner, The Suicide Squad, με πρωταγωνιστική την ομάδα  των πιο αχρείων εγκληματιών της DC. Μία καταιγιστική, εντυπωσιακή, αυθάδικη, εξωφρενική και αντιηρωική ταινία που φιλοδοξεί να βομβαρδίσει το κοινό με υπερθέαμα, δράση και ξεκαρδιστικές σκηνές. Όσο οι πρωταγωνιστές πεθαίνουν για να σώσουν τον κόσμο, το κοινό θα πεθαίνει στα γέλια.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάργκοτ Ρόμπι (Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν), Ίντρις Έλμπα (Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας), Τζον Σίνα (Bumblebee), Τζόελ Κίναμαν (Ομάδα Αυτοκτονίας), Τζάι Κόρτνεϊ (Οι Διαφορετικοί), Πίτερ Καπάλντι (Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ), Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν (Ο Ant-Man και η Σφήκα), Ντανιέλα Μέλχιορ (Parque Mayer), Μάικλ Ρούκερ (Φύλακες του Γαλαξία), Άλις Μπράγκα (Elysium), Πιτ Ντέιβιντσον (Η Τέχνη της Ενηλικίωσης), Χοακίν Κόσιο (Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν), Χουάν Ντιέγκο Μπότο (The Europeans), Στορμ Ριντ (Ο Αόρατος Άνθρωπος), Νέιθαν Φίλιον (Οι Φύλακες του Γαλαξία), Στιβ Αγκί (Brightburn: Ζωντανή Κόλαση), Σον Γκαν (Οι Φύλακες του Γαλαξία), με τον Σιλβέστερ Σταλόνε (Ρόκι, τα χρυσά γάντια, Τζον Ράμπο) και τη Βαϊόλα Ντέιβις (Η θρυλική Μα Ρέινι, Ομάδα Αυτοκτονίας).

Σύνοψη

Καλώς ήρθατε στην κόλαση ή αλλιώς την Μπελ Ρεβ, τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ. Εκεί όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι χείριστοι εγκληματίες και θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν – ακόμα και αν χρειαστεί να συμμετάσχουν στην άκρως απόρρητη και σκοτεινή Task Force X. Ποια είναι η σημερινή αποστολή ζωής και θανάτου; Να συγκεντρωθεί μία εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μπλάντσπορτ, Πισμέικερ (Ειρηνοποιό), Κάπτεν Μπούμερανγκ, Ρατκάτσερ 2, Σαβάντ, Κινγκ Σαρκ, Μπλάκγκαρντ, Τζάβελιν και την αγαπημένη ψυχοπαθή όλων, τη Χάρλεϊ Κουίν. Έπειτα, να εξοπλιστούν ανάλογα της περίστασης και να πέσουν (κυριολεκτικά) στο απομακρυσμένο και γεμάτο εχθρούς, νησί του Κόρτο Μαλτέζε. Μέσα σε μία ζούγκλα γεμάτη εχθρούς και αντάρτικες δυνάμεις σε κάθε στροφή, η φονική ομάδα βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης και καταστροφής, με τον Συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ από εδάφους να προσπαθεί να τους κρατήσει φρόνιμους και τους κυβερνητικούς τεχνικούς της Αμάντα Γουόλερ στα αυτιά τους, να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Και όπως πάντα, μία λάθος κίνηση και είναι όλοι νεκροί (είτε βρεθούν στα χέρια των αντιπάλων τους, ή ενός μέλους της ομάδας ή της ίδιας της Γουόλερ). Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα στοίχημα, η έξυπνη κίνηση θα ήταν να ποντάρει εναντίον όλων.

Πεθαίνουν για να σώσουν τον κόσμο

Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Τζέιμς Γκαν οδηγεί τους εγκληματίες της Task Force X σε ένα εξωφρενικό, αυθάδικο και επικίνδυνο ταξίδι γεμάτο δράση, βία, ακραίες καταστάσεις, χιούμορ και τρυφερές στιγμές, μέσα από το μοναδικό του δημιουργικό φίλτρο. Όσο περισσότερο οι πρωταγωνιστές ρισκάρουν να πεθάνουν,  τόσο περισσότερο το κοινό θα πεθαίνει από τα γέλια.

Έχοντας στη διάθεση του το πάνθεον της DC για να διαλέξει τα μέλη της εγκληματικής του ομάδας, ο Γκαν ένιωσε σαν το παιδί σε ζαχαροπλαστείο. «Από μικρός αγαπούσα την Ομάδα Αυτοκτονίας, είναι από τις αγαπημένες καρτουνίστικες παρέες αντιηρώων. Πάντα με ενδιέφεραν οι άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει καλές ζωές και βρίσκουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να εξιλεωθούν. Μερικοί αρπάζουν την ευκαιρία, άλλοι όχι. Πρόκειται για  την ανθρώπινη φύση με όλες τις αποχρώσεις ηθικής και μου δόθηκε η δυνατότητα να τη δείξω στο πανί με ένα μεγαλειώδη, συναρπαστικό τρόπο, με εξωγήινους, τέρατα και έναν καρχαρία» λέει ο δημιουργός.

Ο Γκαν ετοίμασε μία ωμή και άγρια ταινία, μία ταινία όπου κανείς δεν είναι ασφαλής, όλοι κινδυνεύουν και δεν υπάρχει κανένας κανόνας για το ποιος θα επιβιώσει. «Δεν ξεκινάω μια ταινία σκεπτόμενος πώς θα την ξεχωρίσω από άλλες ταινίες» λέει ο Γκαν. «Θέλω να πω μία ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το  

The Suicide Squad ήταν μία συναρπαστική υπόθεση για μένα. Πήρα θάρρος από την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, όταν έπαιρνα ρίσκα, όταν σκότωνα ήρωες, όταν έλεγα την ιστορία με αναπάντεχους τρόπους. Μου έδωσαν απόλυτη ελευθερία».

Η κλίμακα της ταινίας είναι τεράστια σε κάθε επίπεδο, χρειάστηκε τα μεγαλύτερα σκηνικά που έχουν κατασκευαστεί από το στούντιο. Το όραμα του Γκαν ήταν ξεκάθαρο: παρόλο που ο κάθε χαρακτήρας είναι ήδη ένας εγκληματίας για τους δικούς του λόγους, ο δημιουργός τους έχει διαποτίσει με μία αίσθηση εξιλέωσης ή τουλάχιστον μία πιθανότητα εξιλέωσης. Και παρόλο που διάλεξε μερικούς πασίγνωστους κακούς, έχει συμπεριλάβει αρκετούς αλλόκοτους χαρακτήρες τονίζοντας τα παράξενα χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζοντας ότι το κοινό θα τους αγαπήσει. Μέχρι να πεθάνουν ένας ένας με έναν εξωφρενικό και υστερικά αστείο τρόπο.

Χαρακτήρες

Ο δημιουργός επιδίωξε να συγκεντρώσει μία ομάδα ηρώων που να φαίνεται όσο πιο τυχάρπαστη γίνεται. Οπότε, όλοι οι χαρακτήρες δίνουν την εντύπωση ότι έρχονται από διαφορετικά μέρη, από διαφορετικές εποχές και ότι για κάποιο λόγο συναντήθηκαν.

Η Μάργκοτ Ρόμπι επιστρέφει στον ρόλο της λατρεμένης Χάρλεϊ Κουίν. Η Χάρλεϊ έχει ξαναμπεί στη φυλακή για ληστεία και εξαγοράζει την ελευθερία της για μια ακόμη φορά με τη συμμετοχή της στην ομάδα. Αυτή η πολύχρωμη, αυθάδης και ψυχωτική εγκληματίας διατηρεί ακόμα όλες τις φονικές δυνάμεις της και δεν βλέπει την ώρα να μας κάνει επίδειξη. Διατηρεί τη γοητεία της και δεν τρομάζει με όποιον κι αν βρεθεί στον δρόμο της.

Η Ρόμπι λέει: «Λατρεύω να την υποδύομαι. Δεν ξέρω αν ποτέ θα τη βαρεθώ, προκαλεί συνέχει χάος. Κάθε φορά που ένας διαφορετικός σκηνοθέτης προσεγγίζει τον χαρακτήρα, μπορώ να εξερευνήσω νέες πτυχές της».

Η Ρόμπι λέει για τον Γκαν: «Ο Τζέιμς είναι λάτρης των κόμικς, οπότε το σενάριο βγήκε από τα χέρια κάποιου που σέβεται το υλικό και ενσωμάτωσε ό,τι αγαπούν οι αναγνώστες των κόμικς. Το χιούμορ του είναι απίστευτα παράξενο και ταιριάζει στη Χάρλεϊ και στους υπόλοιπους χαρακτήρες. Όλοι έχουν τη στιγμή τους. Επίσης, αναδεικνύει το αλλόκοτο με έναν μεγαλειώδη κινηματογραφικό τρόπο. Η ταινία είναι τεράστια, τρελή, αστεία και απολαυστική. Είναι μία τρομερή εμπειρία».

«Η Μάργκοτ μπορεί να κάνει τα πάντα» δηλώνει ο δημιουργός. «Όταν έγραφα τις σκηνές, ήξερα ότι έπρεπε να είναι αστείες και να αξίζουν στη Χάρλεϊ Κουίν και στη Μάργκοτ. Είναι πολύ αθλητική και ελέγχει απόλυτα το σώμα της. Είναι καταπληκτική».

Η Ρόμπι ανέλαβε τις δύσκολες σκηνές. «Ήταν σαν να είμαι σε εμπόλεμη ζώνη. Η αδρεναλίνη μου ανέβηκε στα ύψη γιατί άκουγα εκρήξεις, μύριζα το μπαρούτι. Αν στηριζόμασταν στα ψηφιακά εφέ, το γύρισμα θα ήταν διαφορετικό». Η εμφάνιση της Χάρλεϊ έχει αλλάξει στην ταινία, είναι πιο μάχιμη, φοράει κολλητά παντελόνια και δερμάτινο τζάκετ.

Όπως δηλώνει και το όνομα του, ο Μπλάντσπορτ, είναι ένας κορυφαίος σκοπευτής που ειδικεύεται στην ωμή βία. Έχει εκπαιδευτεί από τα σπάργανα και, ενώ είναι σκληροτράχηλος, έχει ένα αδύναμο σημείο. Η Αμάντα Γουόλερ το εκμεταλλεύεται για να τον πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα.

Ο Ίντρις Έλμπα υποδύεται τον ρόλο και τον περιγράφει σαν «ένα χαρακτήρα που έχει στρατιωτικό υπόβαθρο, είναι γκρινιάρης και καθόλου ευχάριστος. Έχει μείνει στη φυλακή για πολύ καιρό και σιχαίνεται το σύστημα. Μισεί τον Σούπερμαν και είναι στη φυλακή, γιατί τον έστειλε στην εντατική».

Ο ηθοποιός απόλαυσε τη συνεργασία με τον Γκαν. «Αγαπώ τον Τζέιμς. Χάρηκα πολύ που πήρα τον ρόλο. Ερωτεύτηκα το σενάριο και απόλαυσα να τον βλέπω να δουλεύει».  

«Το κουστούμι του είναι άλλου επιπέδου, είναι το απόλυτο ρούχο για μάχη και το χρησιμοποιεί στο έπακρο. Το κοινό θα το λατρέψει γιατί μεταμορφώνεται στα πάντα. Πέρασα τέλεια γιατί έτρεχα γύρω γύρω και πράγματα ξεπετάγονταν από το μπράτσο μου και το πόδι μου» λέει ο Έλμπα για τη στολή του.

Παρόλο που είναι ένας από τους πιο σκληρούς ήρωες, ο Μπλάντσπορτ έχει τις στιγμές αδυναμίας του, που τον υποχρεώνουν να αναλάβει την αποστολή της Γουόρεν. Συγκεκριμένα, πρέπει να προστατέψει την κόρη του Τάιλα, που υποδύεται η Στορμ Ριντ. Επίσης, είναι το έτερο ήμισυ ενός από τα πιο αστεία ντουέτα της ταινίας μαζί με τον ρόλο του Τζον Σένα, τον Ειρηνοποιό. «Οι δυο τους εποφθαλμιούν τον ρόλο του αρχηγού, έχουν αντιπαλότητα και αυτό είναι αστείο» εξηγεί ο Έλμπα.

Ένας τεράστιος, μυώδης σκοπευτής, ο Πισμέικερ (Ειρηνοποιός) είναι πρόθυμος να πολεμήσει, να σκοτώσει, ακόμα και να ξεκινήσει πόλεμο στο όνομα της ειρήνης. Κατά τη γνώμη του, κανένα τίμημα δεν υψηλό όταν μιλάμε για την ελευθερία.

Ο Τζον Σίνα, που υποδύεται τον μονοκόμματο ήρωα, λέει: «Το σενάριο το διάβασα με τη μία. Γεμάτο δράση και ανατροπές. Νομίζω ότι ο Τζέιμς με την ικανότητα να γράφει και να σκηνοθετεί, έχει το όραμα όλης της ταινίας». Παρόλο που υποδύεται έναν κουμπωμένο χαρακτήρα, «ο Τζον Σίνα είναι καταπληκτικός στον αυτοσχεδιασμό» λέει ο Γκαν.

Ο συνταγματάρχης Ρικ Φλαγκ, ένας στρατιωτικός με καριέρα, αναλαμβάνει και πάλι να ελέγχει τις κινήσεις της ομάδας μέχρι να γίνει η δουλειά. Ο Τζόελ Κίναμαν

επιστρέφει στον ρόλο του σκληροπυρηνικού στρατιωτικού, της μοναδικής φωνής της λογικής στα πλαίσια της αλλοπρόσαλλης ομάδας. Για να παίξει τον ρόλο, που απαιτεί πολλές σκηνές μάχης, ο Κίναμαν τα έδωσε όλα. «Ήθελα να αποκτήσω μεγαλύτερο όγκο για μία συγκεκριμένη σκηνή μάχης, οπότε πήρα καμιά δεκαριά κιλά». Ο ηθοποιός εκτίμησε ιδιαίτερα τη συνεργασία με τον Γκαν. «Ο Τζέιμς μας ενέπνευσε και ζωντάνεψε την ατμόσφαιρα στο σετ. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».  

Ο διαβολικά όμορφος Κάπτεν Μπούμερανγκ επιστρέφει με τον Τζάι Κόρτνεϊ να υποδύεται τον ρόλο. «Μέρος της γοητείας του χαρακτήρα δεν αλλάζει, πάντα θα είναι ο τύπος που δεν τα πάει καλά με τους υπόλοιπους» σχολιάζει ο Κόρτνεϊ.

«Άρεσε αυτό στον Τζέιμς και δεν το άλλαξε, οπότε είναι ο ίδιος με περισσότερους κακούς γύρω του».  

Ο ιδιοφυής επιστήμονας Στοχαστής, του οποίου το καραφλό κεφάλι φιλοξενεί ολόκληρο οπλοστάσιο, έχει ταχθεί να φτάσει τα επιστημονικά του πειράματα στα άκρα, χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για την ανθρωπότητα. Έχει κρατήσει το τελευταίο του έργο κρυφό, αλλά όσο αφοσιωμένος κι αν είναι στη δουλειά του, μερικές φορές περνάει χάλια, σε αντίθεση με τον Καπάλντι που απολάμβανε τον ρόλο. «Είναι το τέλειο πακέτο, φοβερό καστ, υπέροχη ιστορία και είχα τον ρόλο της διαβολικής ευφυίας… αδύνατο να αντισταθώ».

Ο βλοσυρός και αποκαρδιωμένος Πόλκα Ντοτ Μαν φοράει το πολύχρωμο μπιμπικωτό δέρμα του με όλη την ντροπή που χαρακτηρίζει τους εφήβους με ακμή. Αλλά όταν εξαπολύει τις φονικές βούλες από το σώμα του, μεταμορφώνεται σε φοβερό όπλο.

Ο Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν, που δηλώνει θαυμαστής των κόμικς, λέει για τον ρόλο: «Η έρευνα που έκανα για τον περιθωριακό αυτό χαρακτήρα μου έδωσε ελευθερία και είναι συναρπαστικό να παίζω έναν ρόλο που θα δούμε να φτάνει σε πρωτόγνωρα σημεία».

Σε αντίθεση με τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα μέλη της ομάδας ο Πόλκα Ντον Μαν μοιάζει να μη νοιάζεται για την επιβίωση του. «Όταν ξεκινάει η ταινία κάθεται στη φυλακή και είναι απελπισμένος» λέει ο ηθοποιός. «Δεν έχει κανέναν φίλο και η ώρα του δεν περνάει με τίποτα». Όσο για το κουστούμι του Πόλκα Ντον Μαν, ο ηθοποιός μας λέει: «Είναι φανταστικό. Είναι η πρώτη φορά που φοράω κάτι τέτοιο και συγκινήθηκα από την πρώτη στιγμή που το έβαλα».

Όταν δεν λαγοκοιμάται σαν γάτα, η Ράτκατσερ 2, που έχει μάθει τα πάντα από τον πατέρα της, κάνει αγκαλίτσες με τον τετράποδο φίλο της, έναν αρουραίο με το όνομα Σεμπάστιαν. Η ηθοποιός Ντανιέλα Μέλχιορ αναλαμβάνει να παίξει τον χαρακτήρα της Ράτκατσερ 2-Κλίο Κάζο που είναι εμπνευσμένος από τα κόμικς. «Η Ράτκαστερ 2 είναι ένα νεαρό και πολύ τεμπέλικο κορίτσι» λέει η ηθοποιός. «Δεν θέλει να ξυπνάει και να κάνει πράγματα. Δεν θέλει να είναι στη φυλακή. Έχει καλή καρδιά και αρχίζει να βλέπει τα άλλα μέλη της ομάδας σαν φίλους».

Αν το να ελέγχει τους αρουραίους μοιάζει με παράξενη υπερδύναμη, ο χαρακτήρας της το σηκώνει με χάρη. «Νομίζω ότι οι δυνάμεις της είναι από τις πιο σημαντικές στην ομάδα» λέει η Μέλχιορ.

Ένας ειδικός στα όπλα και στη μάχη, ο Σαβάντ είναι μυώδης με μακριά λευκά μαλλιά. Όπως και οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι του, δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη να συμμετάσχει στην ομάδα, αλλά θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει από τη φυλακή.

Τον ρόλο παίζει ο Μάικλ Ρούκερ, καθώς ο Γκαν τον έγραψε ειδικά για αυτόν. «Ο Σαβάντ είναι εξπέρ στη μάχη. Έχω κάνει αϊκίντο και τζούντο όλη μου τη ζωή και μπορώ να χτυπήσω έναν στόχο με πιστόλια, μαχαίρια και τσεκούρια χωρίς να κοιτάω. Κλείνω τα μάτια μου και ξέρω πού είναι. Ο εγκέφαλος μου προσαρμόζεται. Ο Σαβάντ είναι ακριβώς αυτό. Ο Τζέιμς αξιοποίησε τις ικανότητες μου για να γράψει τις σκηνές» λέει ο ηθοποιός.

Ένας βάρβαρος με μαύρη πανοπλία, ο Μπλάκγκαρντ βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας της Αμάντα Γουόλερ. Έχει ένα οπλοστάσιο γεμάτο πιστόλια και ένα μαστίγιο.

Ο T.D.K. / Το Σπαστό Παιδί είναι ένας σωματαράς με μυστηριώδης δυνάμεις. Δεν προέρχεται από τα κόμικς και είναι επινόηση του Γκαν. Τον ρόλο υποδύεται ο Νέιθαν Φίλιον. «Ο Νέιθαν Φίλιον έχει παίξει σε όλες σχεδόν τις ταινίες μου, οπότε έλπιζα να έκανε κι αυτόν τον ρόλο». Το πώς τον έπεισε να αναλάβει τον ρόλο είναι θέμα ερμηνείας. «Το T.D.K. είναι το ακρωνύμιο του The Dark Knight» λέει με χιούμορ ο Φίλιον. «Μιλάμε όλοι για τους υπερήρωες και τις υπερδυνάμεις τους. Κι ο T.D.K έχει δυνάμεις, απλώς δεν ξέρω πόσο σούπερ είναι!».

Ο Γουίζελ, μία μαλλιαρή και αλλήθωρη νυφίτσα μοιάζει πιο πολύ με λυκάνθρωπο με ικανότητα στη μάχη. Ο ηθοποιός Σον Γκαν δίνει στον χαρακτήρα τα ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά του. Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο ο ηθοποιός μελέτησε τις κινήσεις και τους ήχους της νυφίτσας. Ο Γουίζελ είναι καλός με τα όπλα, τα μαχαίρια και φυσικά τα κοφτερά του δόντια και νύχια.

Η Μονγκάλ είναι μία κακόβουλη, μυώδης εξωγήινη με πορτοκαλί δέρμα και καθόλου φιλικές προθέσεις. Τον ρόλο υποδύεται η Μέιλινγκ Εντζί. «Στα κόμικς είναι πολύ κακιά και επιθετική. Ο πατέρας της είναι επικριτικός και ο αδελφός της πολύ δυνατός, οπότε τους ανταγωνίζεται και φαίνεται πολύ σκληρή. Προσπαθεί όχι μόνο να είναι ισάξια, αλλά και να κερδίζει για να μπορεί να σταθεί μόνη της. Δεν φοβάται τίποτα, είναι πεισματάρα και δεν ακούσει κανέναν, οπότε δεν έχει φίλους. Είναι φανταστικός ρόλος» λέει η ηθοποιός.

Ξανθός, γεροδεμένος και πανέμορφος (κατά τη γνώμη του πάντα), ο Τζάβελιν φοράει μία κολλητή μπλε και κίτρινη στολή που τονίζει τους μύες τους. Ο Γερμανός Φλούλα Μποργκ, αναλαμβάνει τον ρόλο. «Πάντα μου άρεσαν τα κόμικς» λέει ο Μποργκ. «Όταν έμαθα ότι πήρα τον ρόλο, έκανα έρευνα για τον χαρακτήρα και βρήκα όλα τα τεύχη που είχαν μέσα τον Τζάβελιν».  

Ο τεράστιος Κινγκ Σαρκ/Νανάουε είναι μισός άνθρωπος μισός καρχαρίας και έχει μια παιδική αθωότητα κρυμμένη κάτω από τα φονικά του σαγόνια. Πεινάει συνέχεια και αναζητά τροφή. Ο αξεπέραστος Σιλβέστερ Σταλόνε δίνει τη φωνή του στον χαρακτήρα. Παρόλο που είναι μισός άνθρωπος, είναι κυρίως το κομμάτι του καρχαρία που τον χαρακτηρίζει. «Ξέρει ότι κανείς δεν τον συμπαθεί, γιατί τρώει ανθρώπους. Οπότε ο τύπος είναι σαν τον Κουασιμόδο της Παναγίας των Παρισιών, είναι άσχημος και όλοι τον έχουν απορρίψει, αλλά έχει και μία ευγένεια. Είναι απεγνωσμένος για παρέα» λέει ο Σταλόνε για τον χαρακτήρα. «Έγραψα τον χαρακτήρα για τον Σλάι και πραγματικά ζωντάνεψε με τη φωνή του. Νομίζω ότι το κοινό θα αγαπήσει τον χαρακτήρα» λέει ο Γκαν

Επικεφαλής της ομάδας παραμένει η Αμάντα Γουόλερ που μπορεί να μην έχει υπερδυνάμεις, αλλά είναι η πιο τρομαχτική από όλους. Η Βαϊόλα Ντέιβις επιστρέφει στον ρόλο. «Μου αρέσει να παίζω την κακιά, χωρίς τύψεις» λέει η ηθοποιός. «Μου αρέσει η ιδέα των αντιηρώων, αυτής της ετερόκλητης ομάδας που αν και παράνομοι έχουν ενωθεί για καλό σκοπό. Είμαι ενθουσιασμένη που επέστρεψα, γιατί μου άρεσε ο ρόλος την πρώτη φορά και η ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Τζέιμς Γκαν μου φάνηκε ενδιαφέρουσα». Η ηθοποιός λέει για τον χαρακτήρα: «Αν τη ρωτήσεις, είναι το μυαλό πίσω από μία επιχείρηση για το κοινό καλό. Πιστεύει ότι είναι πατριώτισσα, ακόμα και αν οι τακτικές της είναι αμφιλεγόμενες».

«Μου άρεσε πολύ η συνεργασία με τη Βαϊόλα, είναι απίστευτη και κάνει την Αμάντα Γουόλερ πολύ τρομαχτική» λέει ο Γκαν. «Δεν είναι ούτε καλή ούτε κακιά, απλώς θέλει να γίνει η δουλειά. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη ηθοποιό από τη Βαϊόλα Ντέιβις».

Η σκληραγωγημένη Σολ Σόρια είναι επικεφαλής μίας ομάδας ανταρτών που κυκλοφορούν στο νησί και στοχεύουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Παρόλο που αντιπαθεί την αμερικάνικη χροιά της ομάδας, συνεργάζεται μαζί τους για να πετύχει τον στόχο της. Η Άλις Μπράγκα υποδύεται τον ρόλο. «Ήταν ένα ξεχωριστό ταξίδι αυτή η ταινία» λέει η ηθοποιός. «Εκτός από θαυμάστρια του Τζέιμς, πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό στην ταινία. Έχει πολύ χιούμορ και το κοινό θα γελάσει με την καρδιά του. Ήταν τιμή μου να συμμετάσχω».

Ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο υποδύεται τον στρατηγό Σίλβιο Λούνα, που δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από έναν δαιμόνιο δικτάτορα. Αυτός ο γοητευτικός τύπος χάνει το μυαλό του με τη Χάρλεϊ Κουίν και θέλει να της δείξει την τρυφερή του πλευρά.

Ο όμορφος δικτάτορας συνεργάζεται στενά με τον δήμαρχο Ματέο Σουάρεζ, τον οποίο υποδύεται ο Χοακίν Κόσιο. Ο δήμαρχος είναι ένας εξέχων πολεμιστής, καπνιστής πούρων και απόλυτα αφοσιωμένος επαγγελματίας.

Ένας κάτοικος του Κόρτο Μαλτέζε που παίδεψε ιδιαίτερα την ομάδα των ειδικών εφέ είναι ο Στάρο ο Κατακτητής, ένας τεράστιος μπλε και ροζ αστερίας με ένα μάτι στο κέντρο του.

Ο δημιουργός Τζέιμς Γκαν καταλήγει για την αίσθηση της ταινίας:

«Αγαπώ τα κόμικς και τις ταινίες και πιστεύω ότι οι θαυμαστές της DC ξέρουν ήδη πόσο αγαπώ αυτούς τους χαρακτήρες και πόσο περήφανος είμαι που μεταφέρω τις ιστορίες τους στη μεγάλη οθόνη, ακόμα και για λίγα λεπτά. Σε αυτήν την ταινία, οι θεατές θα δουν όλη τη μαγεία και τη γοητεία των κακών με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Για αυτό πάμε σινεμά, έτσι δεν είναι;»

Παραλειπόμενα

Η εμφάνιση της Χάρλεϊ Κουίν αλλάζει από την προηγούμενη ταινία και αντανακλά την πιο μάχιμη διάθεση της. Φοράει μία κόκκινη τουαλέτα που αναπαράχθηκε σε 15 φορέματα για τις διαφορετικές σκηνές. Τα κόκκινα και μαύρα μαλλιά και το μακιγιάζ απαιτούσαν από την πρωταγωνίστρια να κάθεται δύο ώρες στην καρέκλα μέχρι να ολοκληρωθούν. Ζητούμενο ήταν το μακιγιάζ και τα μαλλιά να αντέχουν στις σκηνές του νερού.

Για να δώσει το στίγμα της ερμηνείας που αποζητούσε από τον ρόλο του Ειρηνοποιού ο Τζέιμς Γκάν είπε στον Τζον Σίνα να «γίνει ένας κόπανος Κάπτεν Αμέρικα που θα πυροβολούσε ακόμα και ένα παιδί».

Το κράνος του Ειρηνοποιού σχεδιάστηκε ώστε να αντανακλά συνέχεια το φως. Για να επιτευχθεί αυτό, το συνεργείο καθάριζε συνέχεια το κράνος από τα δακτυλικά αποτυπώματα του ηθοποιού.

Ο Πίτερ Καπάλντι που υποδύεται τον Στοχαστή περνούσε δυόμισι ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ για να μεταμορφώσει ολόκληρο το κεφάλι του -πρόσωπο και κρανίο- για τις ανάγκες του ρόλου.

Η Ντανιέλα Μέλχιορ, που υποδύεται τη Ράτκατσερ 2, πέρασε πολλή ώρα παρέα με αρουραίους. «Απέκτησα έναν αγαπημένο αρουραίο. Λέγεται Σκουίκι, είναι κοινωνική και της αρέσουν οι αγκαλιές. Αλλά την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, ένας αρουραίος έκανε την ανάγκη του στον ώμο μου. Οπότε μετά το γύρισμα ζήτησα να τον αλλάξουν. Έτσι, βρήκαν τη Σκουίκι που ήταν η καλύτερη και τη χρησιμοποιήσαμε σε όλες τις λήψεις».

Για τη μεταμόρφωση της στην εξωγήινη Μονγκάλ η Μέιλινγκ Εντζί περνούσε τέσσερις ώρες στο μακιγιάζ για να αποκτήσει την πορτοκαλί υφή στο δέρμα της και όλα τα απαραίτητα προσθετικά.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στα Pinewood Studios στην Ατλάντα. Η παραγωγή χρησιμοποίησε 11 εσωτερικά και 2 εξωτερικά σετ που κατέλαβαν συνολικά 250.000 τ.μ. Το καστ και το συνεργείο ταξίδεψε στον Παναμά για κάποια γυρίσματα.

Το σετ της παραλίας του Κόρτο Μαλτέζε χρειάστηκε 17 εβδομάδες για να κατασκευαστεί. Τον ίδιο χρόνο απαίτησε και το σκηνικό της ζούγκλας που κατέλαβε 40.000 τ.μ.

THE SUICIDE SQUAD – 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Official Trailer (YouTube Link): https://youtu.be/C0Jt_pf4IhI

Film Materials (Dropbox link): https://bit.ly/3zJRcUh

Facebook Page : https://www.facebook.com/tanweergreece

Instagramhttps://www.instagram.com/tanweergreece/