Ένας διαγωνισμός ιδιαίτερα σημαντικός για την ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο Αττικής και το θαλάσσιο περιβάλλον του Σαρωνικού, εισέρχεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε ότι οι τρεις προσφορές που είχαν υποβληθεί στο διαγωνισμό για τη «Συντήρηση και Λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας» πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και της οικείας Διακήρυξης και γίνονται αποδεκτές.

Η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των συμμετεχόντων έχει ήδη ολοκληρωθεί και η βαθμολογία των τεχνικών προσφορών σύμφωνα με το αποφαινόμενο όργανο είναι:

ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΑΒΑΞ – ΕΡΓΟΤΕΜ: 109,93
INTRAKAT – SUEZ INTERNATIONAL – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: 108,0
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: 106,0

Μετά την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, αναμένεται το συντομότερο δυνατόν να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές ώστε να επιλεγεί η κοινοπραξία που θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου.

Σημειώνεται ότι κρίνεται ικανοποιητική η συμμετοχή στον διαγωνισμό καθώς κατατέθηκαν τρεις προσφορές για την ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης από συμπράξεις εγχώριων και διεθνών εταιρειών κύρους.

Η λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ Ψυττάλειας, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη αφορά και την εκτέλεση εργασιών και λειτουργικών ρυθμίσεων για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εγκατάστασης, εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό όφελος για τους πολίτες και το περιβάλλον. Σημειώνεται ότι μέρος των ενεργειακών αναγκών του Κέντρου καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγονται εκεί.