Μπορεί κατά τη διάρκεια των εκλογών, ακόμα και τα δικά μας μέσα να κατακλύστηκαν από ένα κύμα απόλυτης υποστήριξης του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο η βαθύτερη αλήθεια δεν είναι αυτή ακριβώς. Ναι, ο Τζο Μπάιντεν ήταν το καλύτερο υλικό στο οποίο μπορούσε να ελπίζει κανείς για το μέλλον των ΗΠΑ, αλλά δεν είχε και ιδιαίτερο ανταγωνισμό αν το σκεφτείς.

Αυτό ακριβώς το συναίσθημα του “σε αυτή τη φάση, το μη χείρον, βέλτιστον” βρήκαμε σε ένα meme και δε μπορούσαμε να μην το μοιραστούμε, γιατί διάολε, απεικονίζει όλες εκείνες τις βαθύτερες σκέψεις που κάναμε κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, αλλά προτιμήσαμε να κάνουμε φόκους στην πολυπόθητη ήττα του Τραμπ. 

Αν γυρίσεις τον χρόνο πίσω και θυμηθείς τις αμερικανικές εκλογές του 2016, πιθανότατα θα ανακαλέσεις όλα εκείνα τα σχόλια που ήθελαν νικήτρια τη Χίλαρι Κλίντον, όχι λόγω της ιδιαίτερης θέσης της στις καρδιές των Αμερικανών και των εραστών της διεθνούς πολιτικής, αλλά καθαρά και μόνο του τρόμου που προκαλούσε η ιδέα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Ο τρόμος, στο μεταξύ, παρά τις προβλέψεις που ήθελαν την προεδρική καρέκλα ζεστή να αναμένει τη Χίλαρι, έγινε πραγματικότητα και ο Τραμπ πήρε την εξουσία. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ιστορία.

Μάλλον αυτή ακριβώς η ανατροπή που έκανε το χειρότερο σενάριο πραγματικότητα, και ο πλανήτης είδε τέσσερα ολόκληρα χρόνια τον Τραμπ σε ρόλο προέδρου Αμερικής, έκανε ακόμα και όσους υπό κανονικές συνθήκες δε θα ψήφιζαν με τίποτα τον Τζο Μπάιντεν, να τον στηρίξουν με πάθος.

https://t.co/fKkVouCUFN

Κάπως έτσι, κατέληξαν οι Αμερικανοί να εκλέγουν έναν πρόεδρο τον οποίο απλά προτιμούσαν. Και ενώ αυτό παίζει να θυμίζει τις μέσες εκλογές στην Ελλάδα, που θυμόμαστε όλοι, να βασίζονται στο «τουλάχιστον αυτοί δεν είπαν ψέματα» και τέτοια σχετικά, οι Αμερικανοί έφτιαξαν τουλάχιστον κάποια καλά memes για να εκφράσουν αυτό το “meeeh” συναίσθημά τους απέναντι στον Biden.

Στο μεταξύ, μιλώντας για memes, να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο και το ευχαριστήριο post που είδαμε στο 9gag, με ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Ντόναλντ Τραμπ, για τα εξαιρετικά memes που μας χάρισε στα τέσσερα χρόνια της θητείας του. ​