Τελικά, μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε

Αλλαγή κουλτούρας και θεμελίωση της έννοιας στη συνεργασίας και συλλογικής δράσης για ένα καλύτερο αύριο

Τελικά, μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε

Αλλαγή κουλτούρας και θεμελίωση της έννοιας στη συνεργασίας και συλλογικής δράσης για ένα καλύτερο αύριο


Πολλοί ισχυρίζονται πως πίσω από κάθε κρίση, κρύβεται μία ευκαιρία...
Η πανδημία του κορωνοϊού, σαφώς, έχει αλλάξει σημαντικά τα έως τώρα δεδομένα, μεταβάλλοντας παράλληλα και την πραγματικότητα που βιώνουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλές θετικές ενέργειες, στις οποίες μπορούμε να εστιάσουμε, γεμίζοντας αισιοδοξία κι ελπίδα.


Ο κορωνοϊός μπορεί να έφερε μαζί του ποικίλες ανατροπές. Την ίδια στιγμή, όμως, έφερε στην επιφάνεια σημαντικές αξίες και ιδανικά, όπως αυτά τις συλλογικής συνεισφοράς, της ενωτικής προσπάθειας και της ανάδειξης του ρόλου των εταιριών ως  ενεργού μέρους των κοινωνιών, στις οποίες δραστηριοποιούνται.  


Με την πανδημική κρίση να έχει διαβεί το κατώφλι της χώρας μας, πλήττοντας ένα μέρος του πληθυσμού και αλλάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα των Ελλήνων, μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα, από την πρώτη στιγμή, έθεσε τις υπηρεσίες του στην κοινωνία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της.


Στο πλαίσιο αυτό έδρασε και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας που υποστηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες με σκοπό την ουσιαστική συνεισφορά σε θέματα όπως η μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, η αναβάθμιση της υγείας και η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις κρίσεων που επηρεάζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως η παρούσα συγκυρία που η συμβολή όλων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού κρίνεται ζωτικής σημασίας.


Το πρόγραμμα που υλοποιεί το  Ίδρυμα Μποδοσάκη πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και έχει ως στόχο τόσο την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όσο και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, μέσα από την προσφορά:
2 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένες, που περιλαμβάνουν αναπνευστήρες θετικής πίεσης, μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες
Αντιδραστήρια για την υλοποίηση 12.000 διαγνωστικών ελέγχων κορωνοϊού, στηρίζοντας το έργο και τον αγώνα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.


Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την έμπρακτη υποστήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων, μέσω της κατ’ οίκον παράδοσης αγαθών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών χιλιάδων πολιτών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 
Ενισχύοντας το παραπάνω πρόγραμμα, από την αρχή της κρίσης, η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον) προχώρησαν στη δωρεά 1 επιπλέον πλήρως εξοπλισμένης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και 3 αναπνευστήρων για την κάλυψη επιπλέον αναγκών των μονάδων εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, έχουν διαθέσει δωρεάν 447.000 προϊόντα σε περισσότερους από 19.000 γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας μας, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της «μάχης» ενάντια στον κορωνοϊό, εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και σε Κοινωνικά Παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα για τους συμπολίτες μας, με την δράση αυτή να συνεχίζεται για όσο χρειαστεί, ενώ με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της Coca-Cola στην Ελλάδα, συμβάλουν ουσιαστικά στην καθημερινή διανομή των αναγκαίων αγαθών στους επωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus».


Η κοινωνική συνεισφορά, όμως, δεν σταματάει εδώ, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο, η The Coca-Cola Company μαζί με τους Εμφιαλωτές της και το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) συνεισφέρει πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την ανακούφιση των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από τον COVID-19, εστιάζοντας στην ενίσχυση νοσοκομειακού εξοπλισμού, στη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στη διάθεση τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα