To Nespresso Talents καλεί τους δημιουργούς να διηγηθούν μια ιστορία "Ενάρετου Κύκλου"

Ρίξε βλέφαρο, να μάθεις περισσότερα.

To Nespresso Talents καλεί τους δημιουργούς να διηγηθούν μια ιστορία "Ενάρετου Κύκλου"

Ρίξε βλέφαρο, να μάθεις περισσότερα.


Σήμερα, η Nespresso ανακοινώνει την έναρξη του Nespresso Talents 2020, ενός μοναδικού διεθνούς κινηματογραφικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους σε κατακόρυφο φορμά, που έχει στόχο να αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα «Ενάρετοι Κύκλοι» και να μοιραστούν τη δική τους  ιστορία αναδεικνύοντας μια καλή πράξη που άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Στην Ελλάδα ο θεσμός υποστηρίζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι ενάρετοι κύκλοι είναι παντού και μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη θετικής αλλαγής. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για έναν κύκλο καλοσύνης. Από μια μικρή κίνηση που δεν έμεινε χωρίς ανταπόδοση, έως σημαντικότερες δράσεις που έχουν ωφελήσει τον κόσμο μας σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Nespresso θέλησε να στηριχτεί στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στην κυκλικότητα και τη δημιουργία ενάρετων κύκλων σε όλες τις πτυχές των ενεργειών της κατά την αναζήτηση του τέλειου καφέ. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά όλων των ενεργειών της Nespresso: από την καλλιέργεια του καφέ μέχρι την ανακύκλωση των καψουλών και των υπολειμμάτων καφέ.

Φέτος, για κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό Nespresso Talents 2020, η Nespresso θα φυτεύει 10 δέντρα. Τα δέντρα αυτά θα συμβάλουν σε μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία σε συνεργασία με την PUR Projet, για τη μετάβαση μικροκαλλιεργητών καφέ στην οργανική καλλιέργεια με μεθόδους αγροδασοπονίας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2020:

 

  • Εθνικός διαγωνισμός: Ο εθνικός διαγωνισμός θα αναδείξει 3 νικητές με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 3.000€. Ακόμα ο πρώτος νικητής θα λάβει και μια πρόσκληση για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών .
  • Διεθνής διαγωνισμός: Όλες οι ταινίες μικρού μήκους που υποβάλλονται στον εθνικό διαγωνισμό  συμμετέχουν αυτόματα στο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα αναδείξει 3 νικητές με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 10.000€. Η κριτική επιτροπή για τον Εθνικό Διαγωνισμό θα ανακοινωθεί σύντομα και θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους ανάμεσα στις 30 επικρατέστερες, τις οποίες θα μπορεί να δει το κοινό στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

Οι τρεις νικητές της χώρας θα βραβευθούν στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας  που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

  • Διάρκεια: έως 25 Μαρτίου 2020
  • Προδιαγραφές:  2-3 λεπτά σε vertical format (9:16).
  • Θέμα: Ενάρετοι Κύκλοι – δεκτές όλες οι κατηγορίες (πχ. δράμα, μυστήριο, κτλ)
  • Όροι, προϋποθέσεις και υποβολή στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.nespresso.com/talents/gr/en/contest         

Σχετικά με τη Nespresso:

Η Nespresso αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία καφέ σε μερίδες παγκοσμίως. Με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας, η Nespresso δραστηριοποιείται σε 80 χώρες και απασχολεί 13.600 υπαλλήλους.

Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερους από 100.000 αγρότες σε 13 χώρες μέσω του προγράμματος AAA Sustainable Quality Program για την ενσωμάτωση πρακτικών αειφορίας στις καλλιέργειες καφέ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2003 σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Rainforest Alliance και συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας των καλλιεργειών, διασφαλίζοντας μια βιώσιμη προσφορά καφέ υψηλής ποιότητας και βελτιώνοντας τα μέσα διαβίωσης των αγροτών και των κοινοτήτων τους.

Η παρουσία της Nespresso στην Ελλάδα μετρά 22 χρόνια, λειτουργώντας ένα δίκτυο 10 boutiques σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Nespresso: https://www.nespresso.com/gr/ και τις επίσημες σελίδες της Nespresso σε Facebook και Instagram.

Σχετικά με το Nespresso Τalents:

Ο διαγωνισμός μπορεί να αποτελέσει την αρχή για εκπληκτικές ιστορίες επιτυχίας. Το 2017, νικήτρια του Nespresso Talents ήταν η Daria Kashcheeva από την Τσεχία. Η δημιουργός ήταν προσκεκλημένη της Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στο πλαίσιο του οποίου έγινε και η απονομή του βραβείου της. Επίσης, συμμετείχε σε συναντήσεις mentoring με ειδικούς του κινηματογράφου. Το 2019 έλαβε το βραβείο Όσκαρ «Student Academy Award» στην κατηγορία των φοιτητών υποψηφίων και είναι υποψήφια για βραβείο στα Όσκαρ του 2020 στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους. 

Σχετικά με το AIFF:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 1995 και έκτοτε επιστρέφει κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη με τεράστια επιτυχία. Ιδρύθηκε από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) με σκοπό να φωτίσει άγνωστες πτυχές του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, να αναδείξει τις καλύτερες από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς, και να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν.

Είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά Φεστιβάλ της Ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής, ενώ αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, έχοντας διακριθεί ως ένα από τα «αξιοσημείωτα φεστιβάλ στην Ευρώπη», από την πλατφόρμα EFFE (Europe for Festivals –Festivals for Europe).

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και υποδέχεται μεγάλα ονόματα του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου. Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις, ενώ το κοινό προβολών και δράσεών του ξεπερνά τους 75.000 θεατές.  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας: http://www.aiff.gr και τις επίσημες σελίδες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας: σε Facebook και Instagram.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα