Το laser αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για τον πλαστικό χειρουργό και μπορεί να το χρησιμοποιήσει -εφόσον έχει εκπαιδευτεί- τόσο για την αφαίρεση σπίλων όσο και τατουάζ που για διάφορους λόγους θεωρούνται μη επιθυμητά πλέον από τον άνδρα ή την γυναίκα που τα έκανε.

Αφαίρεση σπίλου με laser

Ο σπίλος (ελιές) αποτελεί μία συνάθροιση κυττάρων στο δέρμα. Η μορφή τους είναι είτε επίπεδες πλάκες είτε σφαιρικά εξογκωμένα σημάδια. Αν ένας φυσιολογικός σπίλος γίνει δυσπλαστικός μπορεί να υποπέσει με μελάνωμα. Κάποιες ομάδες ατόμων που ανήκουν στις υψηλού κινδύνου θα πρέπει να υποβάλλονται σε έναν ειδικό έλεγχο.

Αν χρειαστεί να αφαιρεθεί κάποιος σπίλος είναι προτιμότερο να αποφύγετε τους ζεστούς μήνες. Ο σπίλος μπορεί να αφαιρεθεί και με laser! Σαν η ελιά είναι πολύ μικτή το laser είναι μία πολύ καλή λύση, εφόσον ο σπίλος αυτός αφαιρείται για αισθητικούς λόγους. Το μέγεθος και η θέση του σπίλου θα κρίνει και την τεχνική αφαίρεσης. Μετά την αφαίρεση βοηθάει μία αλοιφή που επουλώνει καλύτερα. Η αφαίρεση δεν πονάει και ο ασθενής μετά δεν χρειάζεται να πάρει ούτε παυσίπονο.

Αφαίρεση τατουάζ με laser

Ακόμα και τα πιο δύσκολα τατουάζ μπορούν να αφαιρεθούν με laser! Αρκεί μόνο μία τοπική αναισθησία για να είναι ανεκτή η διαδικασία από τον ασθενή. Ο πλαστικός χειρουργός ανάλογα με το πόσο επιφανειακό είναι το τατουάζ θα επιλέξει την ένταση του laser για την αφαίρεσή του, απελευθερώνοντας θερμότητα τόση όση χρειάζεται για να μην προκαλέσει έγκαυμα στην περιοχή.

Μόλις γίνει η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ, ο ασθενής θα έχει μία κοκκινίλα, η οποία θα υποχωρήσει μετά από λίγες ημέρες. Είναι απαγορευτική η έκθεση στον ήλιο για όσο διάστημα προτείνει ο γιατρός, γι’ αυτό και είναι καλό να αποφεύγονται οι πολύ ζεστοί μήνες για την αφαίρεση.

Νεκταρία Λαμπρινάκη

Πλαστικός Χειρουργός

drlamprinaki.gr