Δύο επιλογές έχουν οι οδηγοί για να επιλέξουν το φυσικό αέριο για την κίνηση των αυτοκινήτων τους και, χάρη στο Fisikon της ΔΕΠΑ, να απολαμβάνουν ασφαλή και έως και 65% οικονομικότερη οδήγηση.

Hμία επιλογή είναι η μετατροπή του κινητήρα του οχήματος, ώστε να καίει διπλό καύσιμο (βενζίνη και φυσικό αέριο). Η άλλη επιλογή είναι η απόκτηση νέου, εργοστασιακού μοντέλου, που θα παρέχει τη δυνατότητα κατανάλωσης φυσικού αερίου (CNG) αλλά και συμβατικού καυσίμου.

Εύκολη και απόλυτα ασφαλής η μετατροπή

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν είναι εύκολο να κάνουν την μετατροπή στο αυτοκίνητό τους, ώστε να γίνει διπλού καυσίμου και ποιοι κίνδυνοι που ενδεχομένως υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά και ασφαλή, καθώς:

– Υπάρχουν ήδη 37 εξιδικευμένα συνεργεία, που αναλαμβάνουν τη μετατροπή, η οποία είναι πολύ απλή και απόλυτα ασφαλής για το αυτοκίνητο. Για να βρείτε το συνεργείο που σας εξυπηρετεί καλύτερα, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στο fisikon.gr.

-Οι κινητήρες βενζίνης μπορούν να μετατραπούν σε διπλού καυσίμου (bi-fuel) με μια απλή μετατροπή και έτσι το όχημα να κινείται με φυσικό αέριο και, στην περίπτωση που αυτό καταναλωθεί,να συνεχίζει με την καύση βενζίνης.

-Στους πετρελαιοκινητήρες υπάρχουν οι δυνατότητες μικτής καύσης και των δύο καυσίμων (dual-fuel), όπου και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο καταναλώνονται συγχρόνως στον κινητήρα.

Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για την πλέον οικονομική οδήγηση, αφού, χάρη στο Fisikon της ΔΕΠΑ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο κινείται έως και 65% πιο οικονομικά από εκείνο που χρησιμοποιεί βενζίνη, έως και 40% πιο οικονομικά από εκείνο που χρησιμοποιεί υγραέριο και έως 35% πιο οικονομικά από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί πετρέλαιο.

Τα νέα αυτοκίνητα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει ήδη στροφή στην αεριοκίνηση με νέο στόλο αυτοκινήτων, καθώς τα πλεονεκτήματα του καυσίμου γίνονται ευρέως γνωστά και η ζήτηση αυξάνεται. Πολλές είναι εκείνες που παρουσιάζουν μοντέλα διπλού καυσίμου (CNG και βενζίνης), τόσο επιβατικά, όσο και επαγγελματικά. Ήδη η SCODA παρουσίασε το OCTAVIA και το CITY GO, η SEAT τα LEON και ARONA, η FIAT τα PANDA και FIORINO και η VW τα ECO UP και POLO, δηλαδή αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ευρύ κοινό και με πολλές πωλήσεις.

-Υπάρχει πλέον μεγάλη δυνατότητα επιλογής και ευελιξίας σε οχήματα, αφού ο οδηγός μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει σύμφωνα πάντα με τον προϋπολογισμό και με κριτήριο τις ανάγκες του. 

-Τα οχήματα διπλού καυσίμου είναι το μέλλον της αυτοκίνησης καθώς επιτρέπουν σημαντική αυτονομία και εκτός δικτύου πρατηρίων φυσικού αερίου, αφού διαθέτουν και ντεπόζιτο βενζίνης. 

Πρατήρια Fisikon σε όλη την Ελλάδα

Χάρη στο Fisikon της ΔΕΠΑ η αεριοκίνηση γίνεται πιο προσιτή από ποτέ, προκειμένου οι οδηγοί να μπορούν να ανεφοδιάζουν με φυσικό αέριο το αυτοκίνητό τους σε  κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ήδη υπάρχουν 8 πρατήρια Fisikon εντός Αττικής σε Κηφισιά, Άνω Λιόσια, Νέα Φιλαδέλφεια, Ασπρόπυργο, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ανθούσα, Ηλιούπολη και Κορωπί. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πρατήρια σε Νέα Μαγνησία, Πυλαία και ακόμα ένα πρατήριο υπό κατασκευή. Στην υπόλοιπη Ελλάδα πρατήρια Fisikonυπάρχουν σε Ιωάννινα, Βόλο, Λάρισα, Λαμία. Υπό κατασκευή είναι επίσης πρατήρια Fisikon σε Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Ξάνθη, Κοζάνη, Ευαγγελισμό Λαρίσης, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Ψαθόπυργο, Σχηματάρι και Χαλκίδα. Στόχος της ΔΕΠΑ είναι η δημιουργία πρατηρίων σε σχεδόν όλη τη χώρα, ώστε να υπάρχει παντού ένα πρατήριο, που θα εξυπηρετεί τον οδηγό.