Το 6ο Vans Shop Riot Greece, συγκέντρωσε όλους τους λάτρεις της skate & street κουλτούρας

Οι καλύτεροι riders της εγχώριας σκηνής, special sessions, μεγάλα χρημα-τικά έπαθλα, πλήθος κόσμου και πολλές εκπλήξεις.

Το 6ο Vans Shop Riot Greece, συγκέντρωσε όλους τους λάτρεις της skate & street κουλτούρας

Οι καλύτεροι riders της εγχώριας σκηνής, special sessions, μεγάλα χρημα-τικά έπαθλα, πλήθος κόσμου και πολλές εκπλήξεις.


Το Vans Shop Riot Greece, το μεγαλύτερο street skate eνent που φιλοξενεί η Αθήνα και πλέον περιμένει κάθε φθινόπωρο η skate σκηνή και οι πρωταγωνιστές της, πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Maroussi Skatepark.

Γιορτάζοντας τα 11 χρόνια του ευρωπαϊκού θεσμού Vans Shop Riot Series, η φετινή στάση στην Αθήνα ήταν πολύ εντυπωσιακή, με τους local skaters στα καλύτερά τους, με μοναδικές επιδόσεις και σκληρά battles μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό χώρο. 11 skate shops από την Ελλάδα και την Κύπρο, με ομάδες των 3 riders, διεκδίκησαν την πολυπόθητη θέση στον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό στο Άμστερνταμ, δίπλα στα καλύτερα skate shops της Ευρώπης.
[banner]
Όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, μεγάλος νικητής και φέτος αναδείχθηκε το Slut Boardshop, κατακτώντας την 1η θέση, το χρυσό εισιτήριο για το Άμστερνταμ, καθώς και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 1.500€, μαζί με ένα special after riot treatment από το Barber Rules. Το Ministry of Concrete, με μία επίσης εξαιρετική εμφάνιση και πολύ κοντά στη βαθμολογία της πρώτης θέσης, κατέκτησε τελικά τη 2η θέση και το ποσό των 1.000€. Τέλος, το ColorSkates κατέκτησε την 3η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 750€, με μία δυναμικότατη παρουσία όπως κάθε χρόνο.

Φέτος, νικητής του Best Trick challenge δεν ήταν μόνο ένας, καθώς η επιλογή  δυσκόλεψε την επιτροπή που τελικά μοίρασε το έπαθλο μεταξύ 2 συμμετεχόντων. Του Μανώλη Δεχουνιώτη με το Smith Grind 180 Out που κέρδισε 300€ και ένα tattoo αξίας 200€ από Darkside Tattoo Society, και του Argen Troupia με το Noseslide Nollie Flip out που κέρδισε 200€ και ένα After Riot Treatment από το Barber Rules! Για ακόμα μια χρονιά επίσης, το SkateYou challenge, με τη φαντασία και την ευρηματικότητα των riders που συμμετείχαν, χάρισε δυνατές μάχες και πρωτότυπα κόλπα στο κοινό.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το Vans Shop Riot Greece φιλοξένησε και ένα special Girls Skate Session, όπου τα κορίτσια με τρομερό πάθος και πείσμα, πήραν τις σανίδες τους και κυριάρχησαν το χώρο, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Επίσης, στο Vans Shop Riot 2019 πραγματοποιήθηκε και ένα special tribute over 35, αφιερωμένο στην old-skool εποχή του skate, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη γενιά της local skate σκηνής, που αποθεώθηκε από τις νεότερες γενιές και τον κόσμο.

Φυσικά, από ένα τέτοιο street event δε θα μπορούσαν να λείπουν οι χαρακτηριστικές βάφλες Vans για τον κόσμο, ένα all-day set με επιλογές του DJ Σπαρτιάτη για τους διαγωνιζόμενους και το κοινό, καθώς και πολλά Vans δώρα που μοιράζονταν στο κοινό σε όλη τη διάρκεια του event.

Στο Vans Shop Riot συμμετείχαν και φέτος σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας street & skate κουλτούρας, το Barber Rules και το Darkside Tattoo Society, με δώρα για τους νικητές και activations για τον κόσμο στο Maroussi Skatepark, ενώ στο booth του Free Movement Skateboarding, o κόσμος και οι riders μπορούσαν να ενημερωθούν για τις δράσεις και την υποστήριξη του οργανισμού που προωθεί τη διάδοση και την έκμαθηση του skateboarding ως ‘εργαλείου’ ένταξης και ενδυνάμωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και προσφύγων νεαρής ηλικίας. Με τα δικά τους booths στο χώρο, είχαν επίσης παρουσία τα skate shops: LarnaCan, MicroXtreme, Slut Boardshop και Sublime.

Παράλληλα, η Vans ευχαριστεί θερμά τα skate shops που δώρισαν στο κοινό σανίδες skateboard και αρκετοί τυχεροί αποχώρησαν με το δικό τους "αναμνηστικό" ενός σπουδαίου street skate διαγωνισμού. Τα skate shops συγκεκριμένα: Color Skates, MicroXtreme, Ministry of Concrete, Minos Sports, Motel Street Boutique, LarnaCan, Rooms 19-20, Slut Boardshop και Sublime.

Τέλος, στο μεγαλύτερο σε προσέλευση Vans Shop Riot που έγινε ποτέ, skateboarders από διάφορες πόλεις της Ελλάδας ταξίδεψαν στην Αθήνα δωρεάν με το Vans  Shop Riot bus και έζησαν την εμπειρία από κοντά.

Για τους επόμενους 12 μήνες… skaters & street community stay tuned!

 #vansgr #vansshopriot2019 #vansskateboarding

*Photo Credits: Αλέξ Γρυμάνης

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα