Ταξίδια. Όλοι κάνουμε. Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, για δουλειά ή για διασκέδαση, ένα ταξίδι χρειάζεται μία μικρή προετοιμασία. Καταγράφεις όλα τα σημαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείς για να μην χρειαστεί να κάνεις τις αναζητήσεις σου εκείνη την ώρα και φυσικά προσπαθείς να μην φαίνεσαι τουρίστας.

Όταν ο προορισμός σου είναι κάπου στην Ελλάδα, έχει καλώς. Αν χρειαστεί κάτι μπαίνεις στο internet και βρίσκεις τις πληροφορίες που ψάχνεις. Στο εξωτερικό όμως τι γίνεται; 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν πήγαινες ταξίδι σε κάποια χώρα στο εξωτερικό, έπρεπε να ειδοποιήσεις τον πάροχο σου και στην συνέχεια, να ενεργοποιήσεις τις υπηρεσίες περιαγωγής αλλιώς roaming, έτσι ώστε να μπορείς να έχεις σύνδεση στον internet μέσα από το κινητό σου. Αν φυσικά δεν έπαιζε κάποιο διαθέσιμο WiFi και φυσικά με επιπλέον κόστος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είσαι στον δρόμο και ψάχνεις να βρεις τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο σου μετά από την βραδινή έξοδο. Κάνεις λάθος σε ένα στενό και τσουπ, χάνεσαι και τίποτα πλέον δεν σου θυμίζει κάτι. Οι δωρεάν λύσεις ήταν δυο. Να βρεις κάποιον περαστικό να ρωτήσεις ή να βρεις να κάποιο μαγαζί με WiFi για να συνδεθείς και στην συνέχεια να μπεις στους χάρτες για να δεις που είσαι. Η σκέψη του να μπεις από το 3G του κινητού σου, είναι η μόνη που δεν θες να έρχεται στο μυαλό σου, μιας και θα ΧΡΕΩΘΕΙΣ!

Αυτό βέβαια λαστ γιαρ! Βλέποντας την σημαντική αύξηση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η χρήση των υπηρεσιών roaming εκτός Ελλάδας, η COSMOTE πλέον προσφέρει σε πάνω από 100 χώρες (108 για την ακρίβεια) του κόσμου την υπηρεσία COSMOTE Travel Pass για να μπορούν οι συνδρομητές της όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, να χρησιμοποιούν τον χρόνο ομιλίας, τα ενσωματωμένα MB και τα SMS του προγράμματός τους και φυσικά να δέχονται δωρεάν εισερχόμενες κλήσεις, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σκέψου, ότι εκτός από τους χάρτες έχουμε και τα Social Media. Πάς ταξίδι και δεν ανεβάζεις φωτογραφία στο Instagram; Είναι σαν να μην πήγες (ΛΟΛ)! Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία, που δείχνουν ότι την τελευταία τετραετία, η χρήση mobile data στο roaming έχει διπλασιαστεί και συνεχίζει να διπλασιάζεται σταθερά κάθε χρόνο.

Αυτό σημαίνει, ότι όλοι θέλουμε να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας, τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες εκείνη την στιγμή και όχι να περιμένουμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, για να έχουμε το δωρεάν ασύρματο δίκτυο ή τηλέφωνο για να μιλήσουμε. Δεν λέω καλό είναι και αυτό, αλλά μην ξεχνάς ότι όταν μπορείς να έχεις και να “λειτουργείς” στο εξωτερικό με το κινητό σου όπως ακριβώς κάνεις και στην Ελλάδα, τα πράγματα σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο και ξέγνοιαστα!

Πραγματικά πλέον που έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ σε κάθε μου ταξίδι, το COSMOTE Travel Pass, πολλές φορές αναρωτιέμαι πώς ήταν ο κόσμος πριν από αυτό και πόσο πιο δύσκολη ήταν η επικοινωνία. Καλά για τα data δεν θέλω καν να το φαντάζομαι… 

* Η χρήση της υπηρεσίας COSMOTE Travel Pass γίνεται με μια επιπλέον ημερήσια χρέωση, ανάλογα με την χώρα που επισκέπτονται οι συνδρομητές (Pass A & B) και μόνο για τις ημέρες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών περιαγωγής,

Η COSMOTE έχοντας συνεργασία με πάνω από 450 δίκτυα παγκοσμίως, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες περιαγωγής στους συνδρομητές της και στις πέντε ηπείρους. Για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο κόστους, διατίθεται δωρεάν η υπηρεσία Roaming Data Limit, που με βάση τις ανάγκες του κάθε συνδρομητή, θέτει ανώτατα όρια χρήσης δεδομένων στο εξωτερικό, στα συνεργαζόμενα δίκτυα, σε όλο τον κόσμο.