Η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας έφτασε στο τέλος της και φέτος η Fischer πρωταγωνίστησε καθώς απένειμε το Βραβείο Κοινού Fischer στην ταινία που ξεχώρισαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 6.000 θεατές που συμμετείχαν στην διαδικασία. 

Το μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι της 24ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της τελετής λήξης που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Παλλάς, ο Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Laurent Delmouly παρέδωσε το Βραβείο Κοινού Fischer στην ταινία «Ανάσα Ελευθερίας» της Iσλανδής,  Ίσολντ Ιγκατότιρ.

Ο κ. Laurent Delmouly, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι εδώ απόψε εκπροσωπώντας την Fischer, την πιο σινεφίλ μπίρα που υποστηρίζει τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ είχε πει κάποτε: “Η φωτογραφία είναι αλήθεια, ο κινηματογράφος είναι αλήθεια 24 φορές ανά δευτερόλεπτο”, 24 όπως η φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ υπάρχουν δύο βασικοί πρωταγωνιστές: οι ταινίες και το κοινό. Επομένως, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παρουσιάζω το Βραβείο Κοινού Fischer καθώς κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, οι φίλοι του σινεμά είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους φιλμ». Απονέμοντας το βραβείο ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τη διοργάνωση και αναφέρθηκε στην χαρά της Fischer να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν την έβδομη τέχνη. 

Οι σινεφίλ, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις πολλές προβολές, αφήνοντας την ψήφο τους για την αγαπημένη τους ταινία στις ειδικές κάλπες της Fischer έξω από τις αίθουσες, αναδεικνύοντας έτσι μέσα από το Βραβείο Kοινού Fischer την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ, που προέκυψε από τις 15 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος. 

Καθ΄ όλη, την διάρκεια του σινεφιλικού δεκαημέρου, ο Παναγιώτης Μένεγος ως ambassador της ενέργειας “Starring Fischer” που θα «τρέξει» σε όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας, μετέφερε μέσα από την δική του οπτική το κλίμα του φεστιβάλ ενώ λίγο πριν την τελετή λήξης συνομίλησε στο πλαίσιο σύντομων live one2one interviews με τους Λουκά Κατσίκα, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Μάρκο Φράγκο, μουσικοκριτικό, Mark Smith, μέλος της Κριτικής Επιτροπής και δημοσιογράφο στους Times του Λονδίνου και τους Μαίρη Ρετσίνα και Νικόλα Αγγελή.

Όλες οι κινηματογραφικές στιγμές ξεκινούν και τελειώνουν με μία Fischer!

Fischer, It’s About Taste.