Γιατί το WiFi σου “σέρνεται”;

Αν δεν μπορείς να δεις ούτε στάνταρ ντεφινίσιον στο Youtube τότε μάλλον κάτι παίζει…

Γιατί το WiFi σου “σέρνεται”;

Αν δεν μπορείς να δεις ούτε στάνταρ ντεφινίσιον στο Youtube τότε μάλλον κάτι παίζει…


Είσαι σπίτι. Καλά δεν είσαι σπίτι, είσαι άνθρωπος αλλά βρίσκεσαι στο σπίτι cheeky (Κακό αστείο). Stream-άρεις στην τηλεόραση ταινία, για να δεις με τους φίλους που έχουν έρθει και αράζετε!  Παράλληλα ο καθένας χαζεύει στο κινητό του τα Social για να δει τι παίζει στον κόσμο και αν έχετε χάσει κάτι πολύ σημαντικό.

Στάνταρ σκηνικό, που όλοι λίγο πολύ το ζούμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, που ζουν ανάμεσά μας και δεν έχουν ζήσει αυτήν την μοναδική εμπειρία γρήγορου internet ή καλύτερα του γρήγορου ασύρματου internet όπου όλα κυλάνε ομαλα, γιατί πολύ απλά το WiFi τους ΣΕΡΝΕΤΑΙ! 

Μπορεί να συμβεί στον καθένα μην αγχώνεσαι! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

Ξεκινάμε από τα βασικά που πρέπει να τσεκάρεις:

Ο χώρος

Έχεις κρύψει το modem σου σε ένα σημείο, ώστε να μην φαίνεται και να μην σου χαλάει την αισθητική του σπιτιού με όλα τα καλώδια που έχει. Με αυτό τον τρόπο το σήμα κόβεται! Αν ισχύει αυτό, καλό θα είναι να του αλλάξεις ΑΜΕΣΩΣ θέση και να το βάλεις σε κεντρικό σημείο στο σπίτι, όσο πιο ψηλά γίνεται και μακριά από τοίχους. Α! Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα. Οπότε αν έχεις σκοπό να κρύψεις το modem μέσα σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι, ΞΕΧΝΑ ΤΟ!

Άλλες συσκευές

Το modem και το τηλέφωνο (πόσο μάλλον το ασύρματο) ΔΕΝ είναι φίλοι! Αν έχεις δημιουργήσει την “τηλεφωνική γωνιά” με όλα όσα χρειάζεται να έχεις για το τηλέφωνο και το internet σε ένα μέρος, τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα. Αυτό δεν ισχύει όμως μόνο για το τηλέφωνο. Φούρνοι μικροκυμάτων, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κάνουν παρεμβολές στο σήμα του WiFi οπότε καλό θα είναι να τις κρατήσεις όσο το δυνατόν, μακριά από το modem.

Το κανάλι WiFi

Τα δίκτυα WiFi δουλεύουν σε συγκεκριμένες συχνότητες, με αποτέλεσμα, αν μένεις σε πολυκατοικία, πολλά δίκτυα να βρίσκονται στην ίδια συχνότητα. Τα Router αναζητούν αυτόματα την καλύτερη δυνατή συχνότητα, όμως μία χειροκίνητη αλλαγή συχνότητας, θα μπορούσε να αλλάξει αισθητά την αποτελεσματικότητά του.

Χρήστες και συσκευές

ΟΚ όλα τα παραπάνω τα έκανες και ακόμα δεν έχεις δει αλλαγή… Τσέκαρε πόσες συσκευές έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένες, πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι και τι σύνδεση καταναλώνει ο καθένας. Υπάρχουν routers, που υποστηρίζουν 3 χρήστες και άλλα που είναι σχεδιασμένοι να υποστηρίζουν χιλιάδες!

Διάλεξε την σωστή σύνδεση και τον σωστό εξοπλισμό και τα προβλήματα σου θα λυθούν!


Λύσεις υπάρχουν! Η COSMOTE, με τον εξελιγμένο WiFi εξοπλισμό της, προσφέρει στους συνδρομητές της λύσεις για να κάνει το WiFI να “πετάει”! Ανάλογα με τη χρήση, τις ανάγκες, καθώς και με το μέγεθος του σπιτιού, οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν να επιλέξουν: 

  • Router: Το νέο αναβαθμισμένο router Speedport Plus της COSMOTE, που παρέχεται -χωρίς χρέωση- με τα προγράμματα COSMOTE Double Play 50Mbps και COSMOTE Double Play Fiberspeed 100Mbps & 200Mbps, προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη και 2 WiFi συχνότητες για μέγιστη απόδοση ταχύτητας, ακόμα και με πολλές συνδεδεμένες συσκευές.
  • WiFi Extenders: Για εύκολη επέκταση της κάλυψης και της ισχύος του WiFi σήματος σε όλα τα δωμάτια. 
  • Powerlines με μεγάλη εμβέλεια, για σπίτια με «δύσκολα» σημεία, όπως το υπόγειο και η ταράτσα.
  • Mesh WiFi System για ένα ενοποιημένο και ισχυρό WiFi δίκτυο, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την κατασκευή του σπιτιού. 

Το COSMOTE Fiber είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, το οποίο επεκτείνεται καθημερινά και φέρνει τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών στο σπίτι. Με μήκος διαδρομής πάνω από 43.000χλμ, δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Ήδη, πάνω από το 40% των πελατών COSMOTE που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικής ίνας, έχουν επιλέξει ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiberspeed.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα