Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στην περίπτωση ενός φοιτητή, ο τρόπος που θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος αρκεί σε πολλές περιπτώσεις για να προδιαγράψει τους επόμενους μήνες. Η οργάνωση είναι το σημαντικότερο εφόδιο στην επιστροφή σου στα έδρανα – ή τη γνωριμία σου μαζί τους!

Φρόντισε λοιπόν, να εξοπλιστείς όσο είναι καιρός με τη συσκευή που θα σε συνοδεύσει όχι μόνο σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος αλλά σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία σου στην κλίμακα της ανώτατης εκπαίδευσης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην έρευνα, τη μελέτη και τις εργασίες σου –μεταξύ άλλων.

Και εδώ είναι το μεγάλο δίλημμα: laptop ή tablet;

Laptop διότι…

Φυσικά και θα πάρεις laptop! Ο συνδυασμός πληκτρολογίου-ποντικιού, ο ισχυρός επεξεργαστής, ή άπλετη RAM και τα Windows 10 θα σου προσφέρουν ένα εξαιρετικά προσιτό και γνώριμο περιβάλλον, μέσα από το οποίο θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τα πάντα –εργασίες, μελέτη, επικοινωνία, ψυχαγωγία, gaming. Από πλευράς χαρακτηριστικών κοίτα να διαθέτει τουλάχιστον 4 GB RAM και αν σε παίρνει το budget σου, δίσκο SSD για μεγαλύτερες ταχύτητες. Η οθόνη του δε χρειάζεται να είναι μεγαλύτερη των 14-15 ιντσών και μην αμελήσεις σε καμία περίπτωση το βάρος σου –θα το κουβαλάς μαζί όλη μέρα!

Tablet διότι…

Η φορητότητά του δε συγκρίνεται με τίποτα. Πιο προσιτό οικονομικά από ένα laptop, θα σου προσφέρει την ισχύ που χρειάζεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου με άνεση. Μπορείς να του προσθέσεις πληκτρολόγιο και ποντίκι –ανάλογα με το μοντέλο- για επιπλέον λειτουργικότητα, ενώ οι τελευταίες εκδόσεις του Android περνούν τη λειτουργικότητα σε άλλο επίπεδο. Το tablet είναι τέλειο για ανάγνωση και έρευνα ενώ οι αντοχές της μπαταρίας του, του χαρίζουν αυτονομία πολλών ωρών. Το βάρος του είναι πιο χαμηλό κι από αυτό ενός βιβλίου σου ενώ χωρά παντού δίχως να απαιτεί ειδική μεταχείριση.

Μήπως υπάρχει και τρίτη λύση;

Υπάρχει και είναι κι η καλύτερη! Τα 2-σε-1, συσκευές που συνδυάζουν την ισχύ και τις επιδόσεις ενός laptop με τη φορητότητα και την αμεσότητα ενός tablet! Διαθέτουν οθόνη αφής η οποία είτε περιστρέφεται κατά 360ο, είτε αποσπάται από το πληκτρολόγιο, επιτρέποντάς σου να τα χρησιμοποιήσεις τόσο ως laptops, όσο και ως tablets. Θα βρεις προτάσεις από αξιόπιστους κατασκευαστές (HP, Asus, Lenovo) με επαρκή ποσότητα RAM (4 GB και άνω), τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστές (Intel Core ή AMD Ryzen), SSD δίσκο και οθόνη Full HD που δεν ξεπερνά τις 14 ίντσες.

Με τιμές για κάθε τσέπη, τα 2-σε-1 αποτελούν την ιδανική λύση για κάθε  φοιτητή εν όψει του νέου ακαδημαϊκού έτους. Όντας σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες του εντός και εκτός σχολής, στη μελέτη, την ενημέρωση, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία, έρχονται να αποτελέσουν το αποτελεσματικότερο βέλος στη φαρέτρα κάθε φοιτητή.