Τα φοιτητικά χρόνια είναι η ιδανική περίοδος στη ζωή σου: απαλλαγμένος από τον καθημερινό βραχνά του σχολείου, έχεις τη δυνατότητα να αφιερωθείς σε αυτό που σου αρέσει πραγματικά, μετατρέποντας το πάθος σου για κάτι σε βάσεις για όλη τη ζωή σου!

Τι θα πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου όμως; Τώρα που σιγά-σιγά ανεξαρτητοποιείσαι και ανοίγεις τα φτερά σου ολομόναχος, τι είναι αυτά που θα πρέπει να προσέξεις έτσι ώστε να αρχίσει με το δεξί η χρονιά σου; Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στον δεκάλογο του καλού φοιτητή –να ‘σαι σίγουρος ότι πολλά από τα όσα θα διαβάσεις, θα τα βρεις μπροστά σου εν καιρώ!

Οργάνωσε τη ζωή σου

Οι γονείς σου δεν είναι πλέον υπεύθυνοι για να κρατούν για λογαριασμό σου όλο το… χαρτομάνι –αποδείξεις, συμβόλαια, ασφάλεια, δικαιολογητικά. Προμηθεύσου τον κατάλληλο εξοπλισμό γραφείου και αρχειοθέτησης (ντοσιέ, κλασέρ, φάκελοι κλπ), έτσι ώστε να οργανώσεις το υλικό σου για ευκολότερη πρόσβαση και σίγουρα αποτελέσματα.

Το δικό σου γραφείο

Δεν είσαι πλέον μαθητής αλλά φοιτητής. Ώρα να αλλάξεις γραφείο λοιπόν, επιλέγοντας ένα που να καλύπτει τις νέες σου απαιτήσεις. Βρες το χρώμα που ταιριάζει με το δωμάτιό σου, τις διαστάσεις αλλά και το στυλ που προτιμάς –θυμήσου πρέπει να έχει χώρο και για το laptop και τις σημειώσεις σου!

Βρες την ιδανική καρέκλα

Μην υποτιμήσεις την επιλογή της καρέκλας. Εκεί άλλωστε θα περνάς σημαντικό μέρος της ημέρας σου, γι’ αυτό φρόντισε να είναι ανατομική, με σωστό σχεδιασμό και στιβαρή κατασκευή ώστε να αντέξει στον χρόνο και τη χρήση –δε θες να μετανιώσεις την αγορά της μέσα σε λίγους μήνες, έτσι δεν είναι;

Αξιόπιστο laptop

Εργασίες, επικοινωνία με φίλους, διάβασμα και έρευνα, ψυχαγωγία μέσω streaming με μουσική, σειρές και ταινίες και γιατί όχι και κανένα παιχνιδάκι. Για όλα αυτά χρειάζεται ένα ισχυρό και συνάμα αξιόπιστο laptop, ικανό να καλύψει τα «θέλω» σου και να σε βγάλει ασπροπρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάνε την έρευνα αγοράς σου και επίλεξε προσεκτικά.

Επένδυσε σε ένα powerbank

Σκέψου το: θα λείπεις τόσες ώρες από το σπίτι –συχνά μια ολόκληρη μέρα. Φρόντισε να βρεις ένα powerbank λοιπόν επαρκών mAh που θα κρατήσει το smartphone, το mp3 player και κάθε άλλο gadget σου φορτισμένο για όσο διάστημα θα βρίσκεσαι μακριά από τη «βάση» σου.

Το smartphone που σου ταιριάζει

Αν δεν είναι ήδη, το smartphone θα γίνει η συσκευή που θα χρησιμοποιείς κατά κόρον μέσα στην ημέρα. Προτίμησε μια συσκευή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία και οθόνη στο κατάλληλο μέγεθος. Όρισε τις προτεραιότητες σου (κάμερα, απόδοση, AI κλπ) και βρες κάτι εντός του budget που έχεις ορίσει.

Ψάξε προσεκτικά τα ακουστικά σου

Και εδώ, ισχύει ό,τι και για το smartphone. Θα περνάς τόση ώρα στον δρόμο ή ελέγχοντας τις τελευταίες σημειώσεις πριν από το μάθημα σε εκείνο το πολυσύχναστο καφέ δίπλα στη σχολή. Βρες ένα σετ ποιοτικών ακουστικών, ενσύρματων ή ασύρματων, με επαρκή απομόνωση –ει δυνατόν εξουδετέρωση- εξωτερικών θορύβων και επένδυσε σε αυτό.

Η τσάντα κάνει τη διαφορά

Δεν είσαι πλέον στο σχολείο! Έχεις μεγαλώσει τόσο ώστε να χρειάζεσαι μια πιο προσεγμένη, ποιοτική και μοντέρνα τσάντα, ικανή να χωρέσει μέσα την… καθημερινότητά σου. Από τις σημειώσεις και τα βιβλία, μέχρι το laptop με όλα του τα καλώδια. Βρες λοιπόν μία, πλάτης ή ώμου, με design που να σε βολεύει και στο χρώμα της προτίμησής σου.

Το πολυμηχάνημα που θα σου λύσει τα χέρια

Η αγορά ενός πολυμηχανήματος είναι κάτι που εύκολα μπορεί να αγνοήσεις –γι’ αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ, για να στη θυμίσουμε! Ένα πολυμηχάνημα θα φροντίσει για τις εκτυπώσεις, τις σαρώσεις και τις φωτοτυπίες σου στο σπίτι –δίχως να τρέχεις να βρίσκεις βιβλιοπωλείο. Είναι οικονομικά προσιτό και δεν υπάρχει λόγος να το αφήσεις για αργότερα.

Μείνε fit!

Τελευταίο στη λίστα μας αλλά εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα: η φυσική σου κατάσταση! Επένδυσε σε ένα smart watch που θα μετρά αναλυτικά τα βήματα και τις θερμίδες που καις κάθε μέρα, βοηθώντας σε να παραμείνεις fit. Πρόκειται για αγορά που θα βγάλει τα λεφτά της και με το παραπάνω –η υγεία άλλωστε πάει πάνω απ’ όλα!