Αρχικά να σου ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε αντικείμενο που είχες στο παρελθόν και δεν το χρησιμοποιείς σήμερα, κρύβει από πίσω του κάμποσες μνήμες. Σου δημιουργεί εικόνες, και  φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις και στιγμές που πέρασες μαζί του. Μπορεί να σου θυμίσει εκείνον ή εκείνη που σου το έδωσε ή ακόμα και να σου θυμίσει πώς αισθανόσουν εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο που το χρησιμοποιούσες.

Όπως και να ‘χει το πιο πιθανό έιναι να σε αναγκάσει να στάξεις ένα τίμιο δάκρυ ή ένα πολύ γλυκό χαμόγελο. Σκέψου κι εσύ πόσα αντικείμενα έχεις στο σπίτι σου ή σε κάποια κούτα στην αποθήκη που θα σου θυμίσουν το πρώτο σου εφηβικό φλερτ, το σπίτι των παππούδων σου και τους φίλους που ‘χες μικρός και που λόγω κάποιων συγκυριών (μεγαλώνουμε αδελφέ…) δεν τους έχεις πια.

Εμείς, λοιπόν, με αφορμή την παρακάτω μίνι ταινία, βρήκαμε μερικά απ’ αυτά τα αντικείμενα που θα σου θυμήσουν κάτι από τα παλιά…

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

1. Πικάπ

Δεν θα στο κρύψουμε. Η μουσική μας φέρνει κοντά. Το πικάπ και το βινύλιο είναι ζωντανά. Κάθε φορά που ακούς ένα δίσκο, θυμάσαι πώς έπεσε στα χέρια σου, με ποιον τον άκουσες πρώτη φορά αλλά κυρίως τις ώρες που μπορεί να είχες φάει ψάχνοντας τον με την κοπελιά σου στα παλαιοπωλεία και στα δισκάδικα. Όπως και να το κάνεις ήταν μια πολύ γλυκιά και ολντ σκουλ διαδικασία. Βέβαια, πικάπ βρίσκεις και σήμερα στην αγορά, αλλά σίγουρα δεν θα είναι σαν τα παλιά… Ο έρωτας ωστόσο για το πικάπ, αλλά και για την πρώτη μας κοπελιά παραμένει ο ίδιος.


2. Το τηλέφωνο με ροδέλα

Πωωω ρε φίλε, τι αναμνήσεις και αυτές; Που περίμενες πώς και πώς να χτυπήσει το τηλέφωνο και να είναι εκείνη… Ή ακόμα χειρότερα όταν σου έδωσε τον αριθμό της και τις 3 πρώτες φορές πήρες λάθος νούμερο γιατί δεν μπορούσες να καλέσεις τον σωστό αριθμό στο τηλέφωνο ροδέλα. Όντως ζόρικο… και δώστου κύκλους για να πάρεις ένα απλό τηλεφώνημα. Κι αν έκανες και λάθος; Κλάματα.


3. Χάρτης

Ένας χάρτης, μπορεί να γίνει η αρχή ενός μεγάλου έρωτα. Είναι αυτός που μπορεί να σε πάει στο μέρος όπου γνωριστήκατε για πρώτη φορά ή σχεδιάσατε τις πρώτες διακοπές παρέα. Μπορεί με τα gps το ταξίδι μας να ‘χει γίνει ευκολότερο, αλλά μας λείπουν οι χάρτες ρε γαμώτο. Πώς να το κάνουμε; Είμαστε παραδοσιακοί με κάποια πράγματα που μας έφεραν πιο κοντά σε νέες εμπειρίες και νέους έρωτες.


4. Φωτογραφική με φιλμ 

Πολύ πριν μπουν στη ζωή μας τα κινητά με τις άψογες τις φωτογραφικές και έπειτα φάμε και το σκάλωμά μας με το instagram, υπήρχε η φωτογραφική με φιλμ. Κάθε φορά που βλέπω παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Canon μου, θυμάμαι όλο το σκηνικό πριν από το κλικ. Στις βόλτες με το αμόρε ειδικότερα και φυσικά στις διακοπές. Οι φωτογραφίες είναι εκεί σε ένα κουτί από παππούτσια για να σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές της ζωής σου. Άλλη φάση, πιο μαγική, πιο βινταζιάρικη και πολύ πιο “ζουζουνιάρικη!” Ωραίες εποχές. Συνεχίζουμε.


5. Ποδοσφαιράκι με ελατήριο

Αυτό, ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσες να πάρεις για να παίζεις με τους κολλητούς το καλοκαίρι που μαζευόσασταν στην αυλή, μετά τη θάλασσα. Καλές οι παιχνιδομηχανές, δε λέμε, αλλά το ποδοσφαιράκι με ελατήριο ήταν σούπερ. Ποτέ κανείς νομίζω δεν έχει παίξει με τους οφίσιαλ κανόνες του, γι’ αυτό και στο τέλος καταλήγαμε αρπαγμένοι και μες στα νεύρα. Όμως εκεί γύρω, ήταν εκείνη που σας κοιτούσε και μάλλον την κοιτούσες κι εσύ. Οι αληθινές φιλίες δεν χαλάνε για τα ποδοσφαιράκια (όπως θα ‘λεγε και μια ψυχή!).



6. Gameboy

Θα μας πεις (και με το δίκιο σου) “Μα καλά, τι αναμνήσεις μπορεί να σου φέρει στο μυαλό ένα παιχνίδι που έπαιζες μόνος σου και δεν είχε ούτε καν “διπλό“; Κι όμως φίλε. Το Gameboy ήταν ικανό να μαζέψει από πάνω σου ένα τσούρμο από πιτσιρίκια που θέλουν να σε δουν να παίζεις και να σε συμβουλέψουν και να παίξουν με το δικό τους Gameboy δίπλα σου. Και κάπως έτσι δεν ένιωθε ποτέ μόνος.

6+1. Μπουκάλα

Μπορεί και σήμερα κάποια πιτσιρίκια να παίζουν μπουκάλα, αλλά κακά τα ψέματα τα social media την έχουν αποσύρει σιγά σιγά. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο. Έκανες απλά ένα μικρό βήμα και γύριζες τη μπουκάλα και τα υπόλοιπα ερχόντουσαν… Πόσοι έρωτες χτίστηκαν εκεί και ακόμα πόσες χυλόπιτες έπεσαν;  Όλα ξεκινούν με ένα βήμα και είναι αυτό που χρειάζεται για να μπορέσεις να κάνεις το επόμενο βήμα με τους ανθρώπους σου.