Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή χρειαζόμαστε υποστήριξη. Οι αθλητές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, στηρίζονται τόσο στους συναθλητές τους όσο και στους φίλους και τους συγγενείς τους. Για να μπορούν με αυτό τον τρόπο να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν.

Ανεξάρτητα από το άθλημα ομαδικό ή ατομικό, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι κάποιος σε καλύπτει και είναι έτοιμος να σε συμβουλεύσει ή να σε βοηθήσει για να γίνεις ακόμα καλύτερος.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν μένεις στάσιμος και συνεχώς εξελίσσεσαι. Όπως και η τεχνολογία ένα πράγμα. Πριν όχι και τόσα χρόνια, έψαχνα για το καλύτερο κινητό. Φαντάσου εποχή πριν τα smartphones. Τότε η μόδα ήταν ότι όσο πιο μικρό το κινητό, τόσο καλύτερο ήταν. Θυμάμαι το Nokia 8210 το οποίο ήταν μια σταλιά κινητό και όμως τότε ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε. Το είχα πάντα μαζί μου στην τσέπη ή στην τσάντα, χωρίς να καταλαβαίνω ότι είναι εκεί. Με “ενοχλούσε” μόνο όταν ήταν ανάγκη. Η μπαταρία του εξαιρετική. Τον ατελείωτο είχε. 

Τώρα που έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα Nokia 8210, εντυπωσιάστηκα με το πόσο μικροσκοπικό ήταν. Με τα smartphones βλέπεις, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον κοιτάζω πάλι το μέγεθος του τηλεφώνου ή μάλλον της οθόνης καλύτερα, όμως από την ανάποδη πλευρά. Θέλω το κινητό μου να έχει μεγάλη οθόνη γιατί έχει αλλάξει και η χρήση του. Δεν το χρησιμοποιώ μόνο ως τηλεφωνική συσκευή. Στο Nokia 7 Plus μου, κρατάω σημειώσεις, στέλνω μηνύματα και mail, σερφάρω στο ίντερνετ και φυσικά τραβάω κι επεξεργάζομαι φωτογραφίες και βίντεο.

Για να μπορεί να σταθεί στο ύψος των αναγκών μου, χρειάζεται να έχει και το ίδιο καλή “στήριξη”. Στην προκειμένη περίπτωση, το λειτουργικό του να είναι εναρμονισμένο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το Nokia 7 Plus, τα καταφέρνει και με το παραπάνω. Το λειτουργικό του είναι Android αλλά όχι ένα οποιoδήποτε Android. Μιλάμε για το Android One, το Android στην πιο Pure μορφή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εγώ επιλέγω τις εφαρμογές που είναι εγκατεστειμένες και τίποτα περισσότερο. Αυτό βοηθάει πολύ. Φαντάσου ότι δεν μπλέκω καθόλου, με άσχετες εφαρμογές που μπορεί να έχει βάλει, κάποιος κατασκευαστής επειδή νόμιζε ότι θα μου ήταν χρήσιμες. Φυσικά βοηθάει και τη συσκευή μου να είναι πιο αποδοτική και να μην κολλάει. Επίσης, μπορεί και “καταλαβαίνει” ποιες εφαρμογές χρησιμοποιώ περισσότερο κι έτσι είμαι σίγουρος ότι όταν χρειαστώ την φωτογραφική μηχανή ή το Instagram για παράδειγμα, θα ανοίξουν άμεσα.

Ο Δημήτρης Κόκορης είναι λάτρης της περιπέτειας. Του αρέσουν τα αθλήματα φύσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αθλητισμός είναι ευχαρίστηση. Κανείς δεν κρατάει σκορ ή χρόνο επίδοσης. Παρόλ’ αυτά όμως, κι εδώ χρειάζεσαι παρέα. Με καλή παρέα, η ώρα περνάει πολύ καλύτερα. Φυσικά έχοντας παρέα, ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να σε χρειαστεί αν συμβεί κάτι. Ειδικότερα, όταν είσαι στα ανοιχτά και κάνεις Wind Surf.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη και στον Δημήτρη. Κάποια στίγμη, χρειάστηκε βοήθεια, κι ενώ δεν φαινόταν να είναι κανείς τριγύρω, ήξερε ότι ο φίλος του ο Παύλος, είναι κάπου εκεί στα ανοιχτά για να τον βοηθήσει. Όπως και τελικά έγινε μετά από λίγη ώρα.

Φυσικά όταν μιλάμε για αθλήματα φύσης, καταλαβαίνουμε ότι όλος ο εξοπλισμός που θα έχει κανείς μαζί του, θα πρέπει να αντέχει. Το Nokia 7 Plus μπορεί να έχει εμφάνιση “για τα σαλόνια” όμως είναι φτιαγμένο για να αντέχει στα δύσκολα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και τα πάει περίφημα με το νερό και τη σκόνη. Επίσης, μπορεί να προσαρμοστεί με τον χαρακτήρα του κατόχου του, οπότε ο Δημήτρης μπορεί να το έχει μαζί του τόσο στη θάλασσα και στο βουνό όσο και στη δουλειά και το σπίτι.

Αυτά που ζητάει από το κινητό του είναι να μπορεί να τραβάει καλές φωτοτογραφίες και βίντεο, να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα (multitasking σαν να λέμε), να σερφάρει στο ιντερνετ, να βλέπει βίντεο στο Youtube και φυσικά να επικοινωνεί όλη μέρα χωρίς να χρειάζεται να ανυσηχεί για την μπαταρία ή για το αν θα κολλήσει. Εϊναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι το Nokia 7 Plus, μπορεί να τα καταφέρει και ότι τον στηρίζει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Όπως στη ζωή, επιλέγεις τους ανθρώπους που θέλεις να εμπιστευτείς έτσι και το Nokia 7 Plus, είναι ένα smartphone που μπορείς να εμπιστευτείς τόσο στη δουλειά, όσο και στις δραστηριότητες σου. Φαντάσου δηλαδή έναν καλό φίλο πάντα μαζί σου, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάποιος σε προσέχει.

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες αξιοπιστίας εδώ