Μια καλή φωτογραφία εξαρτάται πρώτα, από τον φωτογράφο. Ο εξοπλισμός παίζει σημαντικό ρόλο όμως οι ικανότητες και η εμπειρία ενός φωτογράφου, δεν μπορούν να μείνουν στην άκρη. Ή μήπως μπορούν;

Η τεχνητή νοημοσύνη των Huawei P20 και P20 Pro, επιστρέπει στους χρήστες να εστιάσουν αποκλειστικά και μόνο στη φαντασία τους και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το κινητό.

Η τεχνολογία εξελίσσεται, με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Το ίδιο και οι κάμερες των smartphones. Όσο περισσότερο προσεγγίζει κανείς την τελειότητα όμως, τόσο πιο δύσκολο είναι να βελτιώσει ουσιωδώς την ποιότητα των εικόνων. Η Huawei αποτελεί τον μόνο κατασκευαστή που κατόρθωσε να παρουσιάσει μία κάμερα smartphone με πλήθος νέων τεχνολογιών σε σχέση με εκείνες των προηγούμενων μοντέλων.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα P20 και P20 Pro, το βάρος έχει δοθεί στις κάμερες με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα τριπλή κάμερα διαθέτει αισθητήρα μεγαλύτερο από εκείνους του ανταγωνισμού, φωτεινότερους αισθητήρες Summilux, σταθεροποίηση εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και υβριδικό ζουμ 5x. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες, πολύ καλύτερες από εκείνες που είναι σε θέση να προσφέρει ο ανταγωνισμός.

https://www.youtube.com/watch?v=R6e0zbPxac0

Το Huawei P20 Pro γράφει ιστορία στη φωτογραφία εν κινήσει.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Huawei έχει επενδύσει στην φωτογραφική μηχανή που έχουν τα νέα της smartphones, στην ποιότητα του κάθε συστήματος και στην υποστήριξη του χρήστη μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό κάνει τα νέα της smartphones να ξεχωρίζουν, όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά και από παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές.

Χάρη στην εντυπωσιακή επεξεργαστική τους ισχύ, είναι σε θέση να προσφέρουν προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης –στην περίπτωση της σειράς P20, πρόκειται για τη μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (NPU) που ασχολείται μόνο με τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η κάμερα στα P20 και P20 Pro, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα 19 διαφορετικές σκηνές όπως ζώα (σκύλους, γάτες), ηλιοβασιλέματα, πυροτεχνήματα, φαγητό αλλά και κείμενο –σε έγγραφα σκαναρισμένα με το smartphone. Συνήθως οι επαγγελματίες είναι εκείνοι που σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις μίας κάμερας βάσει σκηνής και φωτισμού. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ο καθένας πλέον μπορεί να απολαύσει τις υπηρεσίες ενός έμπειρου βοηθού στη συσκευή του! Οι φωτογραφίες σας δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των επαγγελματιών.

Εξαιρετικοί αισθητήρες

Ο αισθητήρας του Huawei P20 Pro, είναι ανάλυσης 40 MP, έχοντας το μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος στην αγορά. Επιπρόσθετα, αν επιλέξετε τη λειτουργία 10 MP, το smartphone θα συνδυάσει τέσσερα φωτοευαίσθητα στοιχεία σε ένα –με το μέγεθός του να αγγίζει τα 2 μm, όντας μεγαλύτερο από αυτό οποιουδήποτε άλλου smartphone. Κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο αναλογεί σε ένα pixel της τελικής εικόνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του αισθητήρα, τόσο περισσότερο φως περνά σε κάθε pixel και όπως όλοι γνωρίζουν, το φως είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη φωτογραφία.

Στην πράξη, χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος pixels, επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα εικόνων, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας επιτρέπει τη χρήση μεγαλύτερου ISO το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε καθαρές και ευκρινείς λήψεις. Ο συνδυασμός δεδομένων από τους δύο αισθητήρες ανάλυσης 20 και 40 MP, έχει ως αποτέλεσμα ευαισθησία επιπέδου ISO 102.400. Το Huawei P20 Pro αυτή τη στιγμή προσφέρει τη μεγαλύτερη ευαισθησία ISO της αγοράς, έχοντας αφήσει πολύ πίσω του τον ανταγωνισμό.

Εντυπωσιακά φωτεινοί φακοί

Οι φακοί της συσκευής είναι υπεύθυνοι για την ευκρίνεια και τη φωτεινότητα της εικόνας. Η Huawei συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Leica, έναν εμβληματικό κατασκευαστή οπτικών μερών για τις καλύτερες κάμερες που κυκλοφορούν στην αγορά. Το Huawei P20 Pro είναι εξοπλισμένο με τρεις ιδιαίτερα φωτεινούς φακούς, συμπεριλαμβανομένων δύο Summilux. Το ευρύ διάφραγμα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Οι φωτογραφίες από μικρή απόσταση, όπως π.χ. τα πορτρέτα, έχουν ένα όμορφό και φυσικό θολό παρασκήνιο που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα –το λεγόμενο εφέ bokeh. Περισσότερο φως σημαίνει και μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα θολών λήψεων. Η τεχνολογική αυτή τελειότητα είναι που αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο των μοντέλων της σειράς P20.

Το μεγαλύτερο ζουμ σε smartphone

Αν υπάρχει ένας τομέας που οι αποκλειστικές φωτογραφικές μηχανές πλεονεκτούν έναντι των smartphones, είναι το οπτικό ζουμ. Οι κατασκευαστές των τελευταίων, έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό, όμως μέχρι τώρα οι φακοί των smartphones αδυνατούσαν να ξεπεράσουν τα επίπεδα ζουμ του 2x.

Η Huawei έρχεται να ανεβάσει τον πήχη, με το υβριδικό ζουμ 5x που επιτρέπει στον χρήστη να εστιάσει στο θέμα του πέντε φορές. Η νέα, επαναστατική αυτή λειτουργία, αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια, διατηρώντας την ευκρίνεια ακόμα και των μικρότερων στοιχείων –όπως π.χ. κειμένων με μικρού μεγέθους γραμματοσειρές. Στην πράξη, αυτό καθιστά δυνατή την αιχμαλώτιση μακρινών αντικειμένων σε όλο τους το μεγαλείο, στο πλαίσιο μίας πανέμορφης φωτογραφίας.

Εκπληκτική σταθεροποίηση βίντεο

Η σταθεροποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα των λήψεων βίντεο. Ακόμα και η υψηλότερη ανάλυση και ποιότητα εικόνας δεν είναι αρκετές αν η λήψη είναι «κουνημένη». Αυτός είναι και ο λόγος που η Huawei εξόπλισε τη ναυαρχίδα της, P20 Pro, με ένα κορυφαίο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο χρήστης είναι πλέον σε θέση να τραβά βίντεο χωρίς τρίποδο και να απολαμβάνει επαγγελματικής ποιότητας λήψεις που θα επιτύγχανε με χρήση ακριβού εξοπλισμού. Η Huawei του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τα δικά του κλιπ και να απαθανατίσει εικόνες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες –χωρίς τρίποδα και gimbals, παρά μόνο με το Huawei P20 Pro, ένα κορυφαίας τεχνολογίας smartphone στην τσέπη του.

Η ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεό σας, θα εκπλήξει τους φίλους σας. Τα μοντέλα της σειράς P20 φέρνουν μία πραγματική επανάσταση στη φωτογραφία.