Η Fischer απένειμε για 11η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Κοινού στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Ιστορίες Χωρίς Χρόνο», «Lucky», «Μυστικό Συστατικό» & «Εντός Ορίων» ήταν οι ταινίες που διακρίθηκαν με τα Βραβεία Κοινού Fischer στην φετινή διοργάνωση όπου καταμετρήθηκαν περισσότεροι από 18.500 ψήφοι.

Η Fischer απένειμε για 11η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Κοινού στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Ιστορίες Χωρίς Χρόνο», «Lucky», «Μυστικό Συστατικό» & «Εντός Ορίων» ήταν οι ταινίες που διακρίθηκαν με τα Βραβεία Κοινού Fischer στην φετινή διοργάνωση όπου καταμετρήθηκαν περισσότεροι από 18.500 ψήφοι.


Η αυλαία, για ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έπεσε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Η βραδιά - που σήμανε το τέλος της μεγαλύτερης γιορτής της 7ης τέχνης – ήταν τόσο κινηματογραφική όσο και εντυπωσιακή.

Η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, έδωσε για άλλη μία χρονιά το παρών στο Φεστιβάλ απονέμοντας τα Βραβεία Κοινού Fischer και δίνοντας φωνή στους χιλιάδες σινεφίλ που τίμησαν με την παρουσία τους και την φετινή διοργάνωση.

Περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες παρακολούθησαν τις προβολές, απόλαυσαν τα αφιερώματα και διασκέδασαν με τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ γεμίζοντας με συναισθήματα και μοναδικές στιγμές κινηματογραφικής δημιουργίας. Δίπλα τους πάντα μία παγωμένη Fischer που αποτελεί πια την μπίρα που συνοδεύει κάθε καλλιτεχνική εμπειρία. Όσον αφορά την ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού Fischer, οι ψήφοι έφτασαν τις 18.528 αποδεικνύοντας ότι κοινό συνεχίζει να αγκαλιάζει όλο και πιο θερμά τον θεσμό αυτό.

Στη φετινή διοργάνωση προβλήθηκαν 246 ταινίες (εκ των οποίων οι 63 μικρού μήκους) από 58 χώρες με κάποιες από αυτές να ξεχωρίζουν στα μάτια και τις καρδιές των θεατών, που ψήφισαν για τα Βραβεία Κοινού Fischer. Το θερμότατο χειροκρότημα που απέσπασαν οι δημιουργοί των ταινιών που βραβεύθηκαν κατά την απονομή τους ήταν μια από τις «δυνατές» και αξιομνημόνευτες στιγμές του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, το βραβείο κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας - Μιχάλης Κακογιάννης, δόθηκε στην ταινία «Ιστορίες Χωρίς Χρόνο» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ραΐση ενώ η ταινία «Lucky» σε σκηνοθεσία Τζον Κάρολ Λιντς απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer στην κατηγορία του Διεθνούς Διαγωνιστικού.  Από το τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια» βραβεύθηκε η ταινία «Μυστικό συστατικό» του Γκιόρτσε Σταβρέσκι ενώ από την κατηγορία «Ανοιχτοί Ορίζοντες» βραβεύθηκε η ταινία «Εντός ορίων» σε σκηνοθεσία Φίλιπ φαν Λέου.

Η Διονυσία Σιμάτου, Senior Brand Manager της Fischer, από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, απονέμοντας τα βραβεία στους καλλιτέχνες, έκανε λόγο για το δημιουργικό τρίγωνο που έχει δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη μεταξύ του Φεστιβάλ, του κοινού και της Fischer με κοινή συνισταμένη την αγάπη για τον Κινηματογράφο και την Τέχνη. Επίσης, στάθηκε στην σημασία και την απόλαυση της αλληλεπίδρασης όσων αναζητούν με πάθος νέες φωνές και νέα ταλέντα της 7ης τέχνης από όλο τον κόσμο  ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι το μήνυμα που προκύπτει από τις εξαιρετικές δουλειές είναι οι μικρές νίκες των συντελεστών απέναντι στα όποια εμπόδια. Κλείνοντας υπενθύμισε πόσο σημαντικός θεσμός είναι για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία τα Βραβεία Κοινού Fischer που οι θεατές αγκαλιάζουν και στηρίζουν κάθε χρόνο θερμά.

Ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα», Ανδρέας Κωνσταντίνου, παρουσίασε τη βραδιά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο κατάμεστο «Ολύμπιον». Την τελετή λήξης παρακολούθησαν εκλεκτές προσωπικότητες τόσο από τη καλλιτεχνική όσο και από τη πολιτική και επιχειρηματική σκηνή της χώρας. Μεταξύ αυτών ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Αμερικανός ηθοποιός – και εσχάτως σκηνοθέτης - Τζον Κάρολ Λιντς κ.α.

Στην συνέχεια, το ενδιαφέρον μετακινήθηκε στην Αποθήκη Γ για το party λήξης, όπου οι σινεφίλ διασκέδασαν και απόλαυσαν όμορφες μουσικές με live band και πάντα με τη συνοδεία παγωμένης Fischer. Συντελεστές και θεατές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά και την αισίως 59η διοργάνωση.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα