Όπως γνωρίζουμε, τα ζώδια σήμερα, αλλά και από αρχαιοτάτων χρόνων, χωρίζονταν σε 4 συνομοταξίες που αφορούν τα 4 διαφορετικά στοιχεία της φύσης: Νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) Γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) και Αέρας (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος).

Και ενώ τα ζώδια του αέρα είναι εξαιρετικά απρόβλεπτα και δύσκολο να αναλυθούν σε βάθος, τα άλλα τρία στοιχεία είναι πιο κατατοπιστικά. Ας δούμε λοιπόν πώς 3 κυριότεροι εκπρόσωποι της Φωτιάς (δηλαδή ο Λέων), του Νερού (ο Σκορπιός) και της Γης (ο Παρθένος) εκφράζονται μέσω του στοιχείου τους.

Λέων: Φωτιά που ζεσταίνει αλλά καίει τα πάντα αν χρειαστεί

Ένα από τα πιο φλογερά ζώδια σήμερα, ο παθιασμένος Λέων είναι αδιαμφισβήτητα εκπρόσωπος του στοιχείου του. Ο δυναμισμός, η φιλαρέσκεια αλλά και η ανάγκη του για τον θαυμασμό των γύρω, θέτουν τον Λέοντα σε ένα δικό του βάθρο απ’ όπου κανείς δεν μπορεί να τον κατεβάσει. Αποζητά την προσοχή, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιάζει με το στυλ του, διακατέχεται από φλογερό πάθος στον έρωτα, ωστόσο η οργή του γίνεται πύρινη λαίλαπα για όποιον κάνει το λάθος να την δοκιμάσει.

Σκορπιός: Νερό που ανακουφίζει αλλά και πνίγει

Ο Σκορπιός, εκπρόσωπος του στοιχείου του Νερού στα ζώδια σήμερα, είναι μία κάπως παράδοξη περίπτωση. Υπερβολικά συναισθηματικός, αλλά όχι πάντα δοτικός, είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε «τα σιγανά ποταμάκια να φοβάστε». Κρατάει σχεδόν τα πάντα για τον εαυτό του και κρύβεται πίσω από ένα –ομολογουμένως γοητευτικό- πέπλο μυστηρίου που τον κάνει ακαταμάχητο. Αν όμως νιώσει ότι χάνει τα κεκτημένα του ή κινδυνεύει να προδοθεί από αγαπημένα του πρόσωπα αρχίζει η φουρτούνα.

Γνωστό επίσης ως το πιο ύπουλο εκδικητικό ζώδιο του κύκλου, αν τον φτάσεις στα όρια του, μπορεί κυριολεκτικά να σε καταστρέψει χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς εφόδια που σε έκαναν να τον λατρέψεις.

Διάβασε περισσότερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που έχει ο Σκορπιός, εδώ.

Παρθένος: Σταθερή Γη αρκεί να μην της προκαλέσεις σεισμό

Ο Παρθένος, είναι ένα ζώδιο που όπως και τα άλλα 2 της Γης, αγαπάει την σταθερότητα, την τάξη, την ρουτίνα και την σιγουριά στη ζωή του. Τα πάντα πρέπει να πηγαίνουν όπως τα έχει προγραμματίσει και να είναι στην εντέλεια και είσαι ευπρόσδεκτος να τον βοηθήσεις σε αυτό.

Αν για οποιοδήποτε λόγο όμως μπεις εμπόδιο στα σχέδια του, ή ανατρέψεις μία δεδομένη κατάσταση του, τότε κυριολεκτικά θα ανοίξει η Γη να σε καταπιεί! Αν φοβάσαι ότι μπορεί να έχεις προκαλέσει κάτι τέτοιο ή για να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση, μπες εδώ!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ζώδια σήμερα; Επισκεφθείτε την αστρολογική ιστοσελίδα Astrology4u και αναζητήστε την λεπτομερή αρθρογραφία για κάθε ένα από τα ζώδια του κύκλου.