H νέα συλλογή αποτελείται από εξαιρετικά σπάνιους καφέδες ιδιαίτερων terroirs που θεωρούνται “κρυμμένα διαμάντια” από τους Ειδικούς Καφέ της Nespresso χάρη στα απαράμιλλα γευστικά προφίλ τους.

Απομονωμένα, κυριολεκτικά ανεξερεύνητα εδάφη και συναρπαστικές, απρόσμενες συνθήκες συνδυάζονται κατά καιρούς και μεταμορφώνουν ένα συνηθισμένο καφεόδεντρο σε έναν πραγματικό θησαυρό καφέ με κορυφαίες γεύσεις και αρώματα. Οι κρυμμένοι αυτοί θησαυροί καφέ ενέπνευσαν τους Ειδικούς Καφέ της Nespresso να δημιουργήσουν τους Explorations. Καθώς θα διατίθενται μόνο δύο φορές το χρόνο και σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες εξαιτίας της σπανιότητάς τους, οι λάτρεις του καφέ θα προσκληθούν, κατά σειρά προτεραιότητας, να δοκιμάσουν τους καινούργιους καφέδες Explorations και ταυτόχρονα θα ενημερωθούν για την κληρονομιά τους, τις ασυνήθιστες γευστικές νότες και τα terroirs τους.

Το λανσάρισμα της νέας συλλογής υπό τον τίτλο Explorations 1 περιλαμβάνει δύο Limited Edition καφέδες, τον Laos Bolaven Plateau και τον Kenya Peaberry. Οι δύο αυτοί καφέδες δημιουργήθηκαν και συνδυάστηκαν ειδικά σε μία συσκευασία χάρη στις αντίθετες κρυφές ιστορίες τους και τις γεύσεις τους στην κούπα. Και οι δύο αυτοί καφέδες είναι Pure Origins γεγονός που σημαίνει ότι ο καφές προέρχεται από μία μοναδική καλλιέργεια ή ένα σύνολο καλλιεργειών μιας συγκεκριμένης περιοχής.

LAOS BOLAVEN PLATEAU

Η κρυφή ιστορία:

Σε υψόμετρο 1.100-1.350 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το Οροπέδιο Bolaven στο Νότιο Λάος είναι μία περιοχή που επωφελείται από μεγάλες βροχοπτώσεις, ηφαιστιογενή εδάφη και μια χαρακτηριστική υγρασία, με άλλα λόγια το τέλειο περιβάλλον, για να καλλιεργηθεί καφές με νόστιμες νότες δημητριακών και μοναδικές αισθητηριακές ιδιότητες.

Αναγνωρίζοντας το απίστευτο δυναμικό ενός τέτοιου terroir, οι Ειδικοί Καφέ της Nespresso επέλεξαν να προμηθευτούν 100% πλυμένο Arabica από την περιοχή και έπειτα επιστράτευσαν τις ικανότητές τους στη δημιουργία χαρμανιών και καβουρδίσματος, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις νότες δημητριακών, αλλά όχι την οξύτητα.

Το αποτέλεσμα είναι ένας espresso με νότες χρυσαφένιου σταριού και πράσινων βοτάνων. Ολοκληρωμένος και ισορροπημένος με μία υπόνοια οξύτητας, ο συγκεκριμένος espresso φέρνει στο νου ορισμένους καρπούς δημητριακών και βότανα.

KENYA PEABERRY

Η κρυφή ιστορία:

Χάρη στα terroirs και τις αμέτρητες ποικιλίες της, η Κένυα είναι γνωστή στον κλάδο του καφέ με το προσωνύμιο «Ο Βασιλιάς των Καφέδων». Ο καφές peaberry θεωρείται ένας εξαιρετικός κόκκος με ιδιαίτερες φρουτώδεις γεύσεις που θυμίζουν μαρμελάδα. Αντίθετα από τους συνήθεις κόκκους καφέ, ο peaberry έχει στρογγυλό σχήμα, καθώς μόνο ένας κόκκος αναπτύσσεται μέσα στο κεράσι και απαντάται περίπου σε 3%-5% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Οι κόκκοι peaberries καβουρδίζονται εξαιρετικά καλά χάρη στο σφαιρικό σχήμα τους, που επιτρέπει στη θερμότητα να διεισδύσει ομοιόμορφα στον κόκκο. 

Χρησιμοποιώντας peaberries μετά από προσεκτική χειρωνακτική συγκομιδή, οι Ειδικοί Καφέ της Nespresso ανέπτυξαν ένα προφίλ καβουρδίσματος και τεχνική ξεχωριστού καβουρδίσματος που εκφράζει όλη την κομψότητα της εκλεκτής οξύτητας και τις νότες φρούτων της Κένυας. Αυτός ο αρωματικός espresso θα σας κερδίσει με απρόσμενες νότες που θυμίζουν καραμελωμένα φρούτα, όπως μήλα, σταφύλια, βατόμουρα και φραγκοστάφυλα.

Ανακαλύψτε τους Explorations, μία συλλογή σπάνιων καφέδων που θα σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε τις απρόσμενες πλευρές τους και να γίνετε ένας πραγματικός γευσιγνώστης καφέ. Οι Explorations 1 θα διατίθενται από τη Δευτέρα 8 Μαΐου σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club, ενώ από τη Δευτέρα 22 Μαΐου θα είναι διαθέσιμοι σε όλους για πολύ περιορισμένο διάστημα. Μπορείτε να τους προμηθευτείτε μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.