Το νόμισμα του μέλλοντος θα είναι.. και αυτό ψηφιακό!

Αυτό έδειξε η πυξίδα του TEDx Thessaloniki.

Το νόμισμα του μέλλοντος θα είναι.. και αυτό ψηφιακό!

Αυτό έδειξε η πυξίδα του TEDx Thessaloniki.


Η πυξίδα, το εργαλείο με το οποίο επιτυγχάνεται ο προσανατολισμός του χρήστη με βάση την κατεύθυνση που δείχνει, ενέπνευσε τους 12 ομιλητές του TEDx Thessaloniki που για 8η φορά μάγεψαν το κοινό με τις ομιλίες τους.

Μεταξύ όσων βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ανέβηκαν στη σκηνή του κατάμεστου Μεγάρου Μουσικής το Σάββατο 22 Απριλίου, ήταν η Φωτεινή Μπαλδιμτσή, Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου George Mason στις ΗΠΑ που μίλησε για τα ψηφιακά νομίσματα ΄’Bitcoins’’:

«Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα:  μέσα από μια ειδική εφαρμογή έχω Bitcoins κάποια αξίας που αντιστοιχεί σε πραγματικά ευρώ. Έτσι, μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για συναλλαγές με οποιονδήποτε έμπορο δέχεται bitcoins. Η επανάσταση στο χρηματοοικονομικό σύστημα προκύπτει από το γεγονός ότι τα Bitcoins δεν ελέγχονται από καμία τράπεζα, κυβέρνηση ή κάποιο άλλο τρίτο φορέα αλλά λειτουργούν μεταξύ χρηστών!»

Η WIND, μέγας χορηγός της διοργάνωσης, από το 2011 δίνει το «παρών» σε μια σειρά εκδηλώσεων TEDx σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την διάδοση νέων ιδεών από  ανθρώπους με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Όσοι βρέθηκαν στο όγδοο TEDx Τhessaloniki μοιράστηκαν στιγμές από τη διοργάνωση στα social media με τις απίστευτα γρήγορες ταχύτητες του 4G Δικτύου της WIND, η πληθυσμιακή κάλυψη του οποίου αγγίζει στη συμπρωτεύουσα  το 99,3%.

Περισσότερα για το #TEDxThess17  είναι διαθέσιμα στο www.tedxthessaloniki.com και στη σελίδα της ομάδας στο Facebook. Επόμενη συνάντηση των TEDxsters τα TEDx University of Ioannina και Technical University of Crete στις 6 Μαΐου 2017.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα