Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο κόσμος; Πως σε ένα σύμπαν γεμάτο αντιθέσεις, όπου διαφορετικοί κόσμοι συγχέονται τελικά συνυπάρχουν αρμονικά; Με αφετηρία αυτά τα ερωτήματα και θέμα #Cosmos, το τρίτο TEDx University of Aegean κάλεσε 10 ομιλητές να εξερευνήσουν τις άπειρες δυνατότητες του κόσμου μας.

Μεταξύ όσων βρέθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου και ανέβηκαν στη σκηνή του κατάμεστου θεάτρου «Απόλλων»  το Σάββατο 18 Μαρτίου, ήταν και ο φυσικός Γιώργος Αχιλλιάς, που μίλησε για διασυνδεδεμένο μέλλον του κόσμου μας:

«Όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους: ο άνθρωπος με τον άνθρωπο, ο άνθρωπος με τη μηχανή, ο πραγματικός κόσμος με τον ψηφιακό κτλ. Στην εποχή της υπερ-συνδεσιμότητας μιλάμε όχι για διαδίκτυο αλλά για το διαδίκτυο των πάντων. Μάλιστα, υπολογίζουμε ότι μέχρι το 2100 ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών στο διαδίκτυο θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν των κόκκων της άμμου».

Η WIND, μέγας χορηγός της διοργάνωσης, από το 2011 δίνει το «παρών» σε μια σειρά εκδηλώσεων TEDx σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την διάδοση νέων ιδεών από  ανθρώπους με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Όσοι βρέθηκαν στο τρίτο TEDx University of Aegean μοιράστηκαν στιγμές από τη διοργάνωση στα social media με τις απίστευτα γρήγορες ταχύτητες του 4G Δικτύου της WIND, η πληθυσμιακή κάλυψη του οποίου αγγίζει στη Σύρο το 98,5%.

Περισσότερα για τον #Cosmo στο www.tedxuniversityofaegean.gr και στη σελίδα της ομάδας στο Facebook. Επόμενη συνάντηση των TEDxsters το TEDx Thessaloniki στις 22 Απριλίου 2017.