Την Κυριακή 12 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του κινηματογράφου, απονέμοντας τα Βραβεία Κοινού Fischer, στα πλαίσιά της τελετής λήξης του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 58.000 επισκέπτες παρακολούθησαν τις προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Για άλλη μια φορά το κοινό της Θεσσαλονίκης έσπασε το ρεκόρ συμμετοχών στη ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού Fischer, καθώς όλο και περισσότεροι θεατές αγκαλιάζουν το φεστιβάλ κάθε χρόνο.

Η Διονυσία Σιμάτου, Senior Brand Manager της Fischer, από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, απονέμοντας τα βραβεία στους καλλιτέχνες, έκανε λόγο για τον ενθουσιασμό του κοινού, που κάθε χρόνο εντυπωσιάζει με την αυξανόμενη συμμετοχή του, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ, που με την αγάπη του για το σινεμά, προάγει τον πολιτισμό.

Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος παρουσίασε τη βραδιά,  καθώς την τελετή λήξης παρακολούθησαν εκλεκτές προσωπικότητες τόσο από τη καλλιτεχνική όσο και από τη πολιτική και επιχειρηματική σκηνή της χώρας.

Στη φετινή διοργάνωση προβλήθηκαν 213 ντοκιμαντέρ, με κάποια από αυτά να ξεχωρίζουν στα μάτια και τις καρδιές των θεατών, ψηφίζοντας τα και για τα Βραβεία Κοινού Fischer. Συγκεκριμένα, νικητές από τις ψήφους του κοινού αναδείχθηκαν τα ντοκιμαντέρ:

«Ο γυάλινος δράκος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ουρούμη (παραγωγή κάτω των 50’ από την Ελλάδα), «Τα μαλλιά του Αμάντ» σε σκηνοθεσία Σούζαν Κένεν (παραγωγή κάτω των 50’ από την Ολλανδία). Ενώ για παραγωγές άνω των 50’ βραβεύθηκαν οι: «Στρίγγλες» σε σκηνοθεσία Άγγελου Κοβότσου (Ελλάδα) και «Πουθενά να κρυφτείς» σε σκηνοθεσία Ζαραντάστ Άχμεντ (Νορβηγία-Σουηδία).

Η βραδιά συνεχίστηκε , με τους εκλεκτούς καλεσμένους της αγαπημένης μπίρας να διασκεδάζουν με μοναδικές μουσικές επιλογές και παγωμένη Fischer! 

Οι συντελεστές και οι θεατές του φεστιβάλ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, όπου το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κλείσει τα 20 χρόνια!

Fischer, Its About Taste

Περισσότερες πληροφορίες : www.fischerbeer.gr  ,  www.facebook.com/FischerBeerGreece  

#FischerBeer #ItsAboutTaste