Η έκθεση Θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 31 Μαρτίου 2017 και αναμένεται να είναι η πρώτη έκθεση στον κόσμο που θα εξερευνήσει την ιστορία της selfie: Από προγενέστερους εκπροσώπους της τέχνης μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας παράλληλα αυτή τη νέα δημιουργική μορφή τέχνη που έχει χλευαστεί κατά καιρούς ως ανόητη..

Η έκθεση θα αναδείξει επίσης τον αναδυόμενο ρόλο των smartphones ως ένα καλλιτεχνικό μέσο για την αυτό-έκφραση. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δέκα ταλαντούχοι νέοι Βρετανοί φωτογράφοι θα κληθούν να δημιουργήσουν φωτογραφίες-έργα τέχνης σαν ένα μέρος της καλλιτεχνικής πρακτικής τους, χρησιμοποιώντας τα Huawei smartphones με τον διπλό φακό, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Leica. Επηρεασμένοι από το πνεύμα του κινήματος των νέων Βρετανών καλλιτεχνών, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε πριν από 25 χρόνια, τα έργα αυτών των νέων Βρετανών φωτογράφων θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο μιας έκθεσης αφιερωμένης στην υψηλής κλάσης φωτογράφιση μέσω smartphone. Η έμφαση θα δοθεί στο πως οι selfies μπορούν να αναδείξουν την καθημερινότητά μας και να αποτελέσουν μια μορφή αυτό-έκφρασης.

Η έκθεση «From Selfie to Self-Expression» θα παρουσιάσει βασικά έργα, πολλά από τα οποία διαθέτουν διαδραστικό και ψηφιακό περιεχόμενο, από καλλιτέχνες όπως οι Kutluğ Ataman, Christopher Baker, Juno Calypso, Tracey Emin, Van Gogh, Mohau Modisakeng, Rembrandt, Cindy Sherman, Gavin Turk και Velazquez.

Παράλληλα με την έκθεση έργων τέχνης σημαντικών καλλιτεχνών, που επηρέασαν τις σημερινές selfies, θα αναδειχθούν και εικόνες που γρήγορα έγιναν σύμβολα της ψηφιακής εποχής. Η συνεργασία της Huawei με τη Saatchi Gallery είναι μια απόδειξη της δέσμευσής της εταιρείας για την όλο και πιο επιτυχημένη πορεία του brand στο Ηνωμένο Βασίλειο και την προώθηση της δημιουργικής έκφρασης μέσω της φωτογραφίας σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Το βήμα αυτό αποτελεί μια ακόμη δυναμική παρουσία της Huawei, έπειτα και από το εξαιρετικά επιτυχημένο λανσάρισμα των P Series μοντέλων, που κατάφεραν να επαναπροσδιορίσουν την φωτογράφιση μέσω smartphones, ενσωματώνοντας την πρώτη φωτογραφική μηχανή με διπλό φακό που κατασκευάστηκε από κοινού με την Leica.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου, καταλαμβάνοντας έναν ολόκληρο όροφο της Saatchi Gallery.

Ο διαγωνισμός #SaatchiSelfie

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της έκθεσης η Saatchi Gallery και η Huaweiενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σε καλλιτέχνες, φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δείξουν τις πιο δημιουργικές selfies τους σε διεθνές επίπεδο, και να δουν τη δουλειά τους να εκτίθεται στη Saatchi Gallery, στο πλαίσιο του διαγωνισμού #SaatchiSelfie.

Ο διαγωνισμός #SaatchiSelfie θα έχει μια ομάδα καταξιωμένων & προοδευτικών καλλιτεχνών ως κριτές. Εκτός από την παρουσίαση των selfies των συμμετεχόντων που θα εκτίθενται στη Saatchi Gallery, στο πλαίσιο της έκθεσης From Selfie to Self- Expression, οι δέκα νικητές θα λάβουν ως δώρο το νέο smartphone της Huawei, και ο πρώτος νικητής θα κερδίσει μια ανεκτίμητη φωτογραφική εμπειρία, η οποία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο νικητής του #SaatchiSelfie διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στην εναρκτήρια εκδήλωση στο Λονδίνο, στις 30 Μαρτίου 2017.

Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Όλες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς και οι υποψήφιοι βρίσκονται στο http://www.saatchigallery.com/selfie

«Με πολλούς τρόπους, η selfie αντιπροσωπεύει την επιτομή της μετάβασης του σύγχρονου πολιτισμού σε μια ιδιαίτερα ψηφιοποιημένη και τεχνολογικά προχωρημένη εποχή, καθώς η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων έχει καταφέρει να συμβαδίσει με αυτή της φωτογραφικής μηχανής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Huawei για την έκθεση “From Selfie to Self- Expression”. Η έκθεση θα παρουσιάσει σημαντικές λεπτομέρειες για την ιστορία της selfie φωτογραφίας, καθώς και τη δημιουργική της δυναμική, ενώ ο διαγωνισμός #SaatchiSelfie παρέχει μια παγκόσμια πλατφόρμα για την αυτο-έκφραση. Η ανάθεση του έργου μας σε δέκα νεαρούς Βρετανούς φωτογράφους συμπληρώνει ένα κομμάτι της ιστορίας μας και αναδεικνύει τις συναρπαστικές δυνατότητες της τελευταίας τεχνολογίας ενθαρρύνοντας έτσι τη δημιουργικότητα», τονίζει ο Nigel Hurst, CEO της Saatchi Gallery.

«Ύστερα από δέκα χρόνια φωτογράφισης μέσω smartphones, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής. Προχωράμε πέρα από μια καταγραφή του κόσμου, στην προβολή της προσωπικότητας μας με μια δόση δημιουργικότητας. Τα smartphones έχουν γίνει ένα εργαλείο καλλιτεχνικής έκφρασης. Η selfie γενιά έχει γίνει η γενιά της αυτό-έκφρασης, καθώς ο καθένας μας προσπαθεί να διερευνήσει και να μοιραστεί την εσωτερική δημιουργικότητά του μέσα από το μοναδικό ένα καλλιτεχνικό εργαλείο στο οποίο όλοι έχουμε πρόσβαση: το Smartphone», παρατηρεί ο Glory Zhang, CMO της Huawei Consumer Business Group.