Σε συνεργασία με διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο της γαστρονομίας, οινολογίας και bartending κ.α., η Nespresso μάς καλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι με αφετηρία τις φυτείες καφέ και προορισμό την απόλαυση! Αναγνωρισμένοι chefs, όπως ο Βαγγέλης Δρίσκας, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Jean Charles Metayer, η TV chef Άννα Μαρία Μπαρού, ο bartender Σπύρος Κερκύρας, η food blogger και chef Μαριλού Παντάκη και ο barista Σταύρος Λαμπρινίδης, δημιουργούν ξεχωριστές συνταγές με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας καφέ. O sommelier Απόστολος Πλαχούρας, μάς εξηγεί πώς αντιπαραβάλλεται ο καφές με το κρασί, ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μοιράζεται μαζί μας τη σχέση του με τη Nespresso όλα αυτά τα χρόνια, ενώ η αρχιτέκτων, Όλγα Κτενά, αναδεικνύει μια διαφορετική όψη της τέχνης του καφέ, πιο εικαστική. Την επιμέλεια των φωτογραφίσεων ανέλαβε ο άνθρωπος πίσω από το διεθνούς φήμης website, Design Father, ο φωτογράφος, Βασίλης Λάγιος, ενώ ο σχεδιασμός του λευκώματος ανήκει στο Molivi design studio.

Στις σελίδες αυτού του λευκώματος, το ταξίδι του καφέ ξετυλίγεται μέσα από εντυπωσιακές εικόνες που αφηγούνται τα τρία στάδια, από τα οποία περνά ο καφές Nespresso: γέννηση, μεταμόρφωση και απελευθέρωση. Η γέννηση ξεκινά από το «terroir», τη γεωγραφική θέση, από την οποία γίνεται η συλλογή των καρπών και συνεχίζεται, μέχρις ότου ο νωπός κόκκος να είναι έτοιμος για το ταξίδι του στην Ευρώπη. Το δεύτερο στάδιο, η μεταμόρφωση, καλύπτει τη δημιουργία των χαρμανιών, το καβούρδισμα, την άλεση και την τοποθέτηση στην κάψουλα. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, η απελευθέρωση, αποτελεί την απόλυτη έκφραση όσων προσπαθειών προηγήθηκαν, είναι η στιγμή που η κάψουλα αλληλοεπιδρά με τη μηχανή και απελευθερώνει όλα της τα αρώματα.

Όπως αναφέρει ο Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλης Καφατσάκης, «Στη Nespresso, η παθιασμένη μας αφοσίωση στην τελειότητα ωθεί συνεχώς τα όριά μας για την αναζήτηση της ποιότητας σε κάθε βήμα του ταξιδιού του καφέ. Σε συνεργασία με τους εταίρους μας καθ’ όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας – από τον καλλιεργητή έως τον Coffee Specialist – συνενώνουμε τις δυνάμεις μας με μοναδικό σκοπό να προσφέρουμε στα μέλη μας την απόλυτη εμπειρία καφέ. Πιστεύουμε, πως η απόλαυση μιας κούπας espresso δεν θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη, αλλά να δημιουργείται με συνέπεια και χωρίς συμβιβασμούς».

To συλλεκτικό λεύκωμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Η Nespresso, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα και την υψηλή γαστρονομία, επιβραβεύει επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club για την πιστότητά τους μέσα από αυτό το δώρο, χαρίζοντάς τους μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Η έκδοση του λευκώματος επισφραγίστηκε με ένα δείπνο, όπου οι συντελεστές του βιβλίου μοιράστηκαν τις συνταγές και την εμπειρία της συμμετοχής τους με δημοσιογράφους και εκλεκτούς συνεργάτες της Nespresso.