Τα γένια μπορούν να αναδείξουν συγκεκριμένα δυνατά σημεία ή να καλύψουν άλλα λιγότερο αρμονικά σημεία του προσώπου: ακμή, διεσταλμένους πόρους, ουλές, ξεκίνημα διπλοσάγονου.  Με λίγα λόγια, τα γενιά μας κάνουν ομορφότερους. Απλά. 
Αρχικά, προσδιόρισε τη μορφολογία του προσώπου σου βγάζοντας μια selfie ή ρωτώντας τα άτομα του περιβάλλοντός σου τη γνώμη τους. Έτσι, μπορείς να καθορίσεις τον τύπο που σου πηγαίνει περισσότερο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, διάλεξε τη σίγουρη λύση: τα γένια λίγων ημερών ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου.  · Στρογγυλό πρόσωπο: επίλεξε ένα κοντό μούσι, χωρίς όγκο, που θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται μακρύτερο. · Μακρόστενο πρόσωπο: ένα κοντό μούσι στην περιοχή του πηγουνιού σε συνδυασμό με μια λωρίδα προς τα αυτιά ή σε συνδυασμό με φαβορίτες εξισορροπεί αυτό το σχήμα προσώπου. · Τετράγωνο πρόσωπο: δοκίμασε γένια λίγων ημερών ή μουστάκι, για να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο λεπτό. Κουκλάκια θα μας κάνει η Sarah!

Λούσε τα γένια σου


Τα γένια καθαρίζονται, όπως και το υπόλοιπο σώμα δικέ μου. Προσοχή: μη χρησιμοποιείς το σαμπουάν σου αλλά ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου που χρησιμοποιείται και κάνει αφρό όπως ένα σαμπουάν, αλλά έχει βασικές διαφορές. Διαφορετικά κινδυνεύεις να ξηράνεις και να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου. Πραγματοποίησε κυκλικές κινήσεις για να φτάσει το προϊόν ως την επιδερμίδα. Μην ξεχνάς να ξεβγάζεις με άφθονο χλιαρό νερό (για να απομακρυνθεί όλο το προϊόν) και να στεγνώνεις τα γένια σου. Έχεις δύο επιλογές για το στέγνωμα: ταμπονάροντας με μια πετσέτα ή στεγνώνοντας με το πιστολάκι. Απλά κι αποτελεσματικά όλα σε ένα βαλιντζάκι (που λέει και μια ψυχή).

Περιποιήσου τα γένια σου κι ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με μια κίνηση


Κρυμμένη κάτω από τα γένια, η επιδερμίδα σου ξηραίνεται αν δε φτάνει ως αυτήν κανένα ενυδατικό προϊόν. Έτσι ξεφλουδίζει και εμφανίζονται αντιαισθητικά νεκρά κύτταρα. Τα γένια σου θα φαίνονται λιγότερο όμορφα και αυτό είναι μεγάλη αμαρτία. Καθώς όμως είναι κρυμμένη κάτω από τα γένια, η επιδερμίδα είναι λιγότερο προσβάσιμη, οπότε απαιτεί ενισχυμένη ενυδάτωση. Διάλεξε λοιπόν ένα προϊόν πολλαπλής δράσης για την επιδερμίδα και τα γένια. Κάθε πρωί, χτένισέ τα για να καθαρίσεις και να ξεμπερδέψεις τις τρίχες για να μην κοιτάζεις τον καθρέφτη και τρομάζεις.

Τα γένια προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις


Όσο πιο πυκνά είναι τα γένια, τόσο περισσότερο προστατεύουν την επιδερμίδα από ορισμένους επιθετικούς παράγοντες. Και πρώτα απ’ όλα, από τις ακτίνες UV, παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας. Τα γένια περιορίζουν, επίσης, την ευαισθησία και την ξηρότητα της επιδερμίδας λόγω του ανέμου, της ρύπανσης και του ξυρίσματος. Κάποιοι άνδρες τα βλέπουν επίσης ως έναν καλό τρόπο να κρατήσουν μακριά από την επιδερμίδα τη σκόνη κι άλλα αλλεργιογόνα στοιχεία. Μια φυσική ασπίδα για το δέρμα..