Σε ζωντανή μετάδοση εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ.

Σε ζωντανή μετάδοση εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ.


Τη δυνατότητα να παρακολουθεί εξ αποστάσεως, αλλά σε πραγματικό χρόνο,  επιλεγμένες εκδηλώσεις προσφέρει στο ευρύ κοινό το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χάρη στη σημαντική συνεργασία που έχει εγκαινιάσει με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Η δυνατότητα αυτή διασφαλίζεται με τη ζωντανή μετάδοση μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΕΤ, η οποία παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση σε διαλέξεις, σεμινάρια, καλλιτεχνικά γεγονότα και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνουν ή φιλοξενούν σημαντικοί εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί και πολιτιστικοί φορείς της χώρας.

Κύρια επιδίωξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι να διαχυθούν οι εμπειρίες, οι πληροφορίες και οι γνώσεις που εμπεριέχονται στις εκδηλώσεις τις οποίες υποδέχεται ή παράγει, αλλά και γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές ή ακροατές κοινωνοί των πολιτιστικών προϊόντων που προσφέρει, χωρίς γεωγραφικούς και κοινωνικούς περιορισμούς. 

Για τη μετάδοση των εκδηλώσεων αξιοποιείται το οπτικό δίκτυο νέας γενιάς και οι προηγμένες υπολογιστικές υποδομές του ΕΔΕΤ. Η υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ είναι ανοιχτή και διατίθεται δωρεάν σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα που ενδιαφέρεται για τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, ερευνητικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ενδεικτικά, οι αμέσως επόμενες μεταδόσεις από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής:

  • Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Μέγαρο: "Βαρυτικά κύματα - Οι ψίθυροι του "κενού" χώρου", Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, 19:00 - 21:00. Ομιλητής: Κώστας Κόκκοτας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Τύμπιγκεν στη Γερμανία (σύνδεσμος https://diavlos.grnet.gr/event/e739).
     
  • Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Μέγαρο: "Εντοπισμός και απεικόνιση θαμένων αρχαιοτήτων με γεωφυσικές μεθόδους", Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 19:00 - 21:00, Ομιλητής: Γρηγόρης Τσόκας, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ (σύνδεσμος:https://diavlos.grnet.gr/event/e740).

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διάλεξη του εξέχοντος Έλληνα φυσικού, Δημήτρη Νανόπουλου, ο οποίος μίλησε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19 Οκτωβρίου με θέμα "Συμπαντική Συμφωνία". Όλη η ομιλία του κ. Νανόπουλου έχει καταγραφεί, κατόπιν συναίνεσης του ιδίου, από την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ και είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου https://diavlos.grnet.gr/room/1309?eventid=2373&vod=1972_session

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα