Για εκδικητική, επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους, από την τελευταία διοίκηση Ρόζενμπεργκ κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλοντας πρακτικές κακοδιοίκησης, και γνωστοποιούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα καλούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να τους σεβαστεί» και χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» τη δήλωση του Παύλου Πολάκη με την οποία χαρακτηρίζεται «τεχνικός λόγος» η αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ καταστρατήγηση του άρθρου 20 του Συντάγματος, το οποίο κατακυρώνει το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης.

Επίσης απαντούν στα περί αποστήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνοντας ότι: «Είμαστε Εργαζόμενοι, δεν είμαστε απόστημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

Για τους Εργαζομένους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημαθεμελιώδη ατομικά και εργασιακά δικαιώματά μας να καταστρατηγούνται από την προηγούμενη Διοίκηση Ρόζενμπεργκ, ο σεβασμός στο Σύνταγμα είναι θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας και Βασική Αρχή λειτουργίας του Κράτους Δικαίου. Ακριβώς για τον λόγο αυτό θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη την δημόσια τοποθέτηση  εκ μέρους του κυρίου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με την οποία χαρακτηρίζεται «τεχνικός λόγος» η αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ καταστρατήγηση του άρθρου 20 του Συντάγματος, το οποίο κατακυρώνει το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης. Η προσχηματική εφαρμογή του άρθρου 20 του Συντάγματος, που αναδεικνύεται από δηλώσεις όπως «θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του», ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση αυτού και προκαλεί την έντονη ανησυχία μας. 

Όπως έχουμε ήδη δημοσίως δηλώσει, η τελευταία Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπό την Προεδρία του κ. Ρόζενμπεργκ, συμπεριφέρθηκε εκδικητικά, επιθετικά, απαξιωτικά και  άδικα απέναντι στους Εργαζομένους προβαίνοντας  σε πολυάριθμες πρακτικές κακοδιοίκησης. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει ήδη αποταθεί στη Δικαιοσύνη και έχει αποστείλει σχετικά στοιχεία τα οποία ήδη ερευνώνται από αυτήν σε υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση. Το ίδιο θα πράξουμε για το σύνολο των πράξεων ή και παραλείψεων της προηγούμενης Διοίκησης. Πάγια και εκπεφρασμένη θέση μας είναι όλα τα ζητήματα να βρεθούν υπό το φως της Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Γνώμονας των ενεργειών μας είναι η διαφύλαξη της Νομιμότητας και η Προστασία των Υπηρεσιακών Υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ άλλων, θα αποταθούμε στην Δικαιοσύνη ζητώντας διερεύνηση για απόκρυψη στοιχείων στα τέλη Σεπτεμβρίου από την προηγούμενη Διοίκηση υπό την Προεδρία του κ. Ρόζενμπερκ σχετικά με την Ω 2016-105 παραγγελία της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία τελεί υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για τις πρόσφατες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τις ΜΕΘ, καθώς υπάρχουν πέρα από βάσιμες ενδείξεις (επίσημα έγγραφα) που αναδεικνύουν την επιλεκτική μη αποστολή εγγράφων και στοιχείων στον κ. Εισαγγελέα αφορούντα τόσο την εμπλοκή του Υπουργείου όσο και την αντίθεση των υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιδείξει τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε 600 Εργαζομένους και σε έναν Οργανισμό που επί 25 συναπτά έτη προσφέρει αδιάλειπτα υπηρεσίες στον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Την καλούμε να σεβαστεί την Αξιοπρέπειά μας, η οποία προσβλήθηκε κατάφωρα τόσο από τις πρακτικές της Διοίκησης Ρόζενμπεργκ όσο και από τις δηλώσεις περί «αποστήματος». Εμείς παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας Υγείας, με θέσεις και επεξεργασμένες προτάσεις που προάγουν το καλό της κοινωνίας.

Δεν θα επιτρέψουμε μεταφορά ευθυνών και εξυπηρέτηση μικροπολιτικών επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων στις πλάτες 600 Εργαζομένων.

Είμαστε Εργαζόμενοι, δεν είμαστε απόστημα.