Η Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε πάντα κοντά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και χορηγεί τη νέα Μουσειοσκευή με θέμα «Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα».

Οι Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι ειδικά διαμορφωμένες βαλίτσες,  οι οποίες έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η μουσειοσκευή της διατροφής, έχει σκοπό να διδάξει στους μαθητές τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων και τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής. Ο εκπαιδευτικός θα βρει  μέσα σε αυτή, πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και προτάσεις για δραστηριότητες.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,  δημιουργεί επίσης, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι τύπου twister που σκοπό έχει να εξοικειώσει τα παιδιά με τις βασικές κατηγορίες τροφών που απαρτίζουν ένα ισορροπημένο πρωινό. Το παιχνίδι αυτό, το οποίο εμπεριέχεται στη Μουσειοσκευή, αποτελεί αφορμή προκειμένου να μυηθούν τα παιδιά σε θέματα που αφορούν στην ισορροπημένη διατροφή, δίνοντας πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά των τροφών καθώς και τους γευστικούς συνδυασμούς που μπορούν να επιλέξουν.

Τέλος, ειδικά για τη συγκεκριμένη χορηγία η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, δημιούργησε μια συνταγή  μπισκότου με βρώμη και σταφίδες, για να μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά στο σπίτι τους,  χρησιμοποιώντας υλικά που  υπήρχαν στην αρχαιότητα και συναντάμε μέχρι και σήμερα.