Με φόντο το απαράμιλλο σκηνικό της Οίας, ο Bart van der Linden αναδείχθηκε για πρώτη φορά νικητής στην έκτη χρονιά του Red Bull Art of Motion. Ο Ολλανδός εκτόπισε τα φαβορί, τον Έλληνα Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη και τον Λετονό Pavel Petkuns, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 383 βαθμούς, αποδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά ότι ο πήχης του freerunning μέσα από την παγκόσμια αυτή αναμέτρηση, ανεβαίνει διαρκώς. 

Αμέσως μετά τη νίκη του, ο 22χρονος Ολλανδός δήλωσε: «Δεν το πιστεύω ότι είναι αληθινό. Είπα στον εαυτό μου να μείνει συγκεντρωμένος στο δικό μου στυλ και αυτό με έφερε στην πρώτη θέση. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου αυτή τη στιγμή!»

Ο Αμερικανός Alfred Scott τερμάτισε δεύτερος μόλις με τέσσερις βαθμούς διαφορά, συγκεντρώνοντας 379 βαθμούς, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε το Best Trick Award από το CU- υποστηρικτή του αγώνα- καθώς έδωσε τον πιο… Restart εαυτό του με ένα εκπληκτικό cast gainer. Ο συμπατριώτης του, Joey Adrian, προερχόμενος από τον Online Qualifier, πήρε την τρίτη θέση με 373 βαθμούς στην κορυφαία freerunning αναμέτρηση που συγκέντρωσε τους καλύτερους αθλητές από 13 διαφορετικές χώρες. Για άλλη μία χρονιά, περισσότεροι από 3.000 εκστασιασμένοι θεατές έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παγκόσμια αναμέτρηση από κάθε πιθανό μπαλκόνι και ταράτσα, κατακλύζοντας τα σοκάκια της Οίας.  

Προς έκπληξη όλων, το μεγάλο φαβορί, ο Έλληνας Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης έμεινε εκτός τελικού, κερδίζοντας ωστόσο, με μια βαθιά του υπόκλιση, το θερμό χειροκρότημα των θεατών. «Δεν ήρθα εδώ για τη νίκη. Ήρθα εδώ για κάνω περήφανους τους γονείς μου, τους φίλους μου, την Ελλάδα όλη και τον Θεό», συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής για τον αγώνα, τον οποίο υποστήριξε η ΕΚΟ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία καυσίμων.   

Η Lynn Jung από το Λουξεμβούργο κέρδισε το Best Female Award, εκπροσωπώντας την ολοένα και εξελισσόμενη γυναικεία σκηνή του freerunning. Ραντεβού του χρόνου στο νησί που συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για το ηλιοβασίλεμά του αλλά πλέον και για το ετήσιο ραντεβού με τη freerunning κοινότητα!     

Αποτελέσματα αγώνα: 1. Bart van der Linden (NED) 383 βαθμοί, 2. Alfred Scott (USA) 379, Joey Adrian (USA) 376, Calen Chan (USA) 369, Pedro Salgado (POR) 359, Nathan Weston (USA) 350

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία την Aqua Vista Hotels.

Ο Μεγάλος Τελικός του Red Bull Art of Motion φιλοξενήθηκε στα ξενοδοχεία της Οίας, Fanari Villas και Golden Sunset Villas