Η bartender από τη Γαλλία, που μπορεί να τη βρει κανείς επί το έργω πίσω από τη μπάρα του Café Moderne στο Παρίσι, εντυπωσίασε τους κριτές του διαγωνισμού, δημιουργώντας μια σειρά από μοναδικά και θεαματικά ποτά στο ειδικά δημιουργημένο για το διαγωνισμό Steampunk pop-up bar της.

Περίπου 10.000 bartenders από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό, με 56 να επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους τελικούς του Μαϊάμι. Μόνο έξι κατάφεραν να περάσουν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, όπου θα έπρεπε να συλλάβουν την ιδέα και να δημιουργήσουν το δικό τους pop-up bar μέσα σε μόνο 24 ώρες.

Κάθε δοκιμασία επέδειξε και από μία ξεχωριστή ικανότητα από το οπλοστάσιο των bartender: τεχνική, προσωπικότητα, γνώση των spirits και το πόσο καλά λειτουργούν υπό πίεση.

Επιλέγοντας κορυφαία brands από το portfolio της Diageo Reserve, όπως η Ketel One Vodka, η βότκα Cîroc, η τεκίλα Don Julio, το Tanqueray No TEN, το Bulleit, το ρούμι Zacapa και το Johnnie Walker Blue Label Scotch Whisky, οι bartenders δημιούργησαν κλασικά cocktail αλλά και εμπνεύστηκαν δικές τους συνταγές. Αντιμετώπισαν επίσης και το ρολόι με στόχο να δημιουργήσουν μέχρι και δεκατέσσερα άψογα cocktail σε χρόνο 10 λεπτών.

Η Jennifer Le Nechet, η πρώτη γυναίκα bartender που κερδίζει τον τίτλο, δήλωσε, «Έχω μείνει έκπληκτη – είναι τόσο μεγάλη τιμή το να κερδίζεις τον τίτλο του Καλύτερου Bartender στον Κόσμο – ειδικά όταν συναγωνίζεσαι με τόσο ταλαντούχους bartender από όλον τον κόσμο. Αυτή η εβδομάδα με ενέπνευσε ώστε να συνεχίσω να εξερευνώ τα όρια των γεύσεων, καθώς και τρόπους με τους οποίους τα cocktail μπορούν να αγκαλιάσουν όλες τις αισθήσεις. Ανυπομονώ για τις εμπειρίες που μου επιφυλάσσει το μέλλον

Η Le Nechet είναι έτοιμη για μια χρονιά γεμάτη περιπέτεια – θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως Brand Ambassador της Diageo Reserve, ασκώντας χρέη κριτή σε διαγωνισμούς και δημιουργώντας μοναδικά ποτά σε εξωτικούς προορισμούς. 

Ο Alex Kratena, πρώην Head Bartender  του μπαρ Artesian στο Λονδίνο και κριτής του φετινού τελικού στο Μαϊάμι, σχολίασε, «Το επίπεδο φέτος ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία. Ήταν τόσο δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσους ταλαντούχους bartender. Η Jennifer μας εντυπωσίασε στην δοκιμασία του Superstar Pool Party παρουσιάζοντας όλες τις ικανότητες που θα ήθελες σε έναν bartender, ενώ το pop-up bar με τη θεματική του Steampunk και το twist στα κλασικά cocktail με σπιτικά γαλακτώματα, cola και οργανικά προϊόντα μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους! Οι bartenders αυτοί είναι πραγματικά κορυφαίοι και οι υπόλοιποι πέντε φιναλίστ ήταν άξιοι διεκδικητές του τίτλου. Εκτός του ότι είναι αλάνθαστοι σε ότι αφορά τα κλασικά cocktail, δημιουργούν και νέες δικές τους καταπληκτικές τεχνικές, όσο προχωρούν βαθύτερα στο διαγωνισμό».

Η Johanna Dalley, Διεθνής Διευθύντρια του World Class, δήλωσε, “Αυτή η εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας ανεμοστρόβιλος δημιουργικότητας και εκπληκτικού ταλέντου – ανεβάζοντας πραγματικά το ρόλο του bartender στα ίδια επίπεδα με αυτά των κορυφαίας κλάσης chefs. Και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του WORLD CLASS, να εμπνέει τους ανθρώπους να πίνουν ποιοτικότερα και να εκτιμούν τα εξαιρετικά ποτά με τον ίδιο τρόπο που εκτιμούν το εξαιρετικό φαγητό. Η τελική εξάδα ήταν καταπληκτική και μπορούσε να κερδίσει ο καθένας τους, ωστόσο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Jennifer είναι η νικήτρια και η πρώτη γυναίκα WORLD CLASS Bartender of the Year».

Τη βραδιά της βράβευσης, ανακοινώθηκε επίσης πως ο προορισμός του Παγκόσμιου Τελικού του World Class Bartender of the Year 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Μεξικό.

Συνεχίζοντας η Dalley, «Φέτος, το WORLD CLASS θα ανεβάσει την κουλτούρα του cocktail στο επόμενο επίπεδο και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Πόλη του Μεξικό για να φιλοξενήσει τον επόμενο τελικό, αφού εδώ και πολλά χρόνια η πόλη έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο ζωντανές πρωτεύουσες σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό, το ποτό και την κουλτούρα».

Η αποστολή του WORLD CLASS είναι να εμπνέει τον κόσμο να απολαμβάνει καλύτερες εμπειρίες ποτού και να δημιουργεί το μέλλον της κουλτούρας του ποτού, στο σπίτι αλλά και έξω στα μπαρ. Αν έχετε εμπνευστεί και θέλετε να ανακαλύψετε τις εμπειρίες απόλαυσης ποτού, επισκεφθείτε το theworldclassclub.com ή τη σελίδα του WORLD CLASS στο Facebook, όπου μπορείτε να βρείτε υπέροχες συνταγές, βίντεο με οδηγίες για cocktail και όλα τα τελευταία νέα του κλάδου