Άλλη μία Προβοκατόρικη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και ετοιμάζουμε βαλίτσες σιγά σιγά για να την κάνουμε για κάνα νησάκι, να πάμε να αράξουμε την πέτσα μας κάτω από τον ήλιο τον ηλιάτορα. Όπως καταλαβαίνεις αυτή είναι άλλη μια φορά που θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε την εισαγωγή του Flashback με λέξεις που ουσιαστικά δεν θα λένε τίποτα.

Και τώρα φαίνεται ότι τα καταφέραμε πάλι, οπότε ήρθε η στιγμή να δεις 10 από τα θέματα της εβδομάδας που φτάνει στο τέλος της. Ο Νίκος Ράπτης είχε άδεια οπότε δεν τον αναφέρουμε καν.

1. Ένας από τους ερευνητικούς μας ρεπόρτερ, ο Νίκος ο Μπόβολος ετοιμάζεται να πάει διακοπές και θυμήθηκε που παλιά είχε πάει με τους φίλους του αφήνοντας το κορίτσι του εδώ. Όπως είναι (;) λογικό, εκείνη του γκρίνιαζε συνέχεια οπότε μόλις τον ρωτήσαμε τι θέμα θα κάνει, το πέταξε χωρίς σκέψη. Τα sms που δεν θέλεις να σου στείλει η κοπέλα σου στις διακοπές. Για τσέκαρε.

2. Και διακοπές πού θα πάμε; Σε καμιά νησάρα ε; Α-ΚΥ-ΡΟ! Θα πάμε στο Πήλιο όπου όπως μας πληροφορούν από το κοντρόλ (ταυτόχρονα πιάνουμε αυτί όπως στην τηλεόραση) είναι ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ όλων των νησιών. Το λέει και το Instagram αφού! 

3. Και είσαι έτοιμος να την κάνεις, έχεις ετοιμάσει τα πάντα και φτάνει εκείνη η αποφράδα τελευταία μέρα στη δουλειά. Είναι αυτή η μέρα που οι ώρες κυλούν πιο δραματικά από ποτέ και θα ήθελες να μπορούσες να σπρώξεις με βία τους δείκτες 8 ώρες μπροστά και να πας τρέχοντας στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Τι σκέφτεσαι την τελευταία μέρα πριν φύγεις με άδεια; 

4. Αν είσαι φαντάρος όμως, ξέρεις πώς να την παλέψεις στον στρατό ή θα είσαι ψαράς και το καλοκαίρι; Το στρατιωτικό τμήμα του Provocateur συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να σε στηρίξει και να σου δώσει τα φώτα του για να καταφέρεις να βγάλεις το καλοκαιρινό σου φανταρικό. Μάθε μπαλίτσα από τους Προβοκάτορες. 

5. Υπάρχουν και χειρότερα πράγματα από το να είσαι φαντάρος. Όπως, για παράδειγμα, το να είσαι πολιτικός κρατούμενος. Ακόμη χειρότερο από αυτό, ξέρετε ποιο είναι; Να είσαι πολιτικός κρατούμενος, προτού καν μπουσουλίσεις. Σαν τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη ένα πράγμα, του οποίου ένα κλασικό 24ωρο από τις επίπονες εκείνες ημέρες σας προσφέρουμε στο πιάτο. 

6. Δεν είναι όλα στη ζωή χαβαλές. Υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα που μπορεί να απασχολήσουν έναν συντάκτη του Provocateur. Καλή ώρα, ο Κώστας ο Μανιάτης εντρύφησε αυτήν την εβδομάδα σε νομικίστικα ζητήματα κι έψαξε και βρήκε 6 απίθανους νόμους που ισχύουν ΜΟΝΟ στα ελληνικά νησιά. Λαγωνικό από τα λιντλ

7. Νέο χτύπημα από τη Χρύσα Λύκου στην στήλη “Αφανείς.Ήρωες”. Αυτήν την εβδομάδα φιλοξένησε τον Νίκο Γαλάνη, τον πρώτο κωφό που δίδαξε την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα σε ακούοντες. Μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αποφάνθηκαν πως ναι, η Νοηματική είναι η γλώσσα της καρδιάς.

8. Σιγά μη σε αφήναμε χωρίς κουιζάκι. Τσίμπα στο μπαμ ένα γευσιγνωστικό που θα σε… ταξιδέψει. Το κόνσεπτ, ευκολάκι: Σου δείχνουμε τη Σπεσιαλιτέ. Βρίσκεις το Νησί; 10+1 ερωτήσεις για να αποδείξεις ότι δεν τη βγάζεις με σουβλάκια στις διακοπές.



9. Στο ίδιο κλίμα πάνω-κάτω, κυμαίνεται και το κείμενο του Ντίνου Ρητινιώτη στο οποίο σου πετάει 6 tips τα οποία ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να σε βοηθούσαν να πας τις διακοπές σου ένα σκαλί παραπάνω. Γνώμη του, την αφήνει εδώ. Αν έχεις να προσθέσεις, να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. 

10. Έχουμε όλοι τον πόνο μας που δεν λέει να έρθει η καταραμένη ημέρα της άδειας, έχει και ο Μπόβολος τα δικά του… Τη συγκατοίκηση και τη συνύπαρξη με την αδελφή του, ας πούμε, την οποία δε λέει να χωνέψει με τίποτα. Μέχρι και άρθρο έγραψε για τον εφιάλτη του να είσαι ο μεγάλος αδελφός. Φαντάσου ζόρια.


 

BONUS
Το συνεργατικό αυτής της εβδομάδας είχε μέσα γύρο, λουκάνικο, πατάτες, ιδρώτα και μπόλικο από το DNA του βρωμικατζή. Οι 5 Προβοκάτορες νταξ, ο Ντόκος γράφει για κάτι άλλο αλλά κάντε ότι δεν το προσέξατε θυμήθηκαν το χειρότερο βρώμικο που έχει καταλήξει στο στόμα τους και μοιράζονται την τραυματική τους εμπειρία μαζί σας. 

ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ με τζιφικό υποκατάστατο από Game of Thrones!

https://www.youtube.com/watch?v=Dq0d3gerwgs