Για όποιον πίστευε πως το κοκτέιλ είναι υπόθεση ενός και μόνο, ο Τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2016 ήρθε να του αλλάξει την κοσμοθεωρία.

Εννιά “ζευγάρια” bartenders από την Ελλάδα και 4 ακόμα χώρες (Κύπρος, Ολλανδία, Αγγλία και Βουλγαρία) μετέτρεψαν την βραδιά του μεγαλύτερου διαγωνισμού bartending με θέμα τη Μεσόγειο σε ένα όμορφο πάρτυ.

Ένα πραγματικά διεθνές event με κόσμο από πολλές χώρες και όλες τις άκρες της Ελλάδας, με επαγγελματίες του χώρου των ποτών και της εστίασης, δημοσιογράφους και fans των spirits να απολαμβάνουν τόσο τον εντυπωσιακό τελικό όσο και τα δροσερά Skinos Tonic στην υπέροχη ταράτσα του Hytra restaurant της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Κριτές του διαγωνισμού ήταν τρεις από τους γνωστότερους Έλληνες bartenders: ο Δημήτρης Κιάκος, ιδιοκτήτης του θρυλικού The Gin Joint, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, βραβευμένος bartender και bar manager του Spinte Bar στην Θεσσαλονίκη και ο Σπύρος Πατσιαλός, ιδιοκτήτης και δημιουργός του γωστού site Huntingspirits.tv.

Στην παρουσίαση, ακολουθώντας το concept του φετινού Διαγωνισμού, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό το «ζευγάρι» των Σπύρου Κερκύρα, ιδιοκτήτης της Bar Solutions και Πασχάλη Καψάλη, bartender και brand ambassador του Skinos. Η οργάνωση και ομαλή ροή του διαγωνισμού ήταν αποτέλεσμα της Bar Academy.

Οι νικητές δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο “διεθνείς” καθώς την 1 η θέση, για πρώτη φορά στην 6χρονη ιστορία του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge, την κέρδισε ένα μπαρ εκτός της Ελλάδας. Συγκεκριμένα:

1η θέση: Bar Termini – ένα από τα κορυφαία μπαρ του Λονδίνου, με τους Νίκο Ταχμάζη και William Hetzel με το cocktail “Untitled” να κατακτούν καρδιά και ουρανίσκο των κριτών!

2η θέση: Χάλαβρο Open Bar (Ηράκλειο Κρήτης) – Γιώργος Δενδράκης, Δημήτρης Φιλίππου με το cocktail “Et Latera”

3η θέση: Lost + Found Drinkery (Κύπρος) – Κωνσταντίνος Ιωάννου, Κωνσταντίνος Καζέλης με το cocktail “Nautilus”

Οι νικητές του Mediterranean Cocktails Challenge 2016 θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο και το BCB (Bar Convent Berlin) για να εκπροσωπήσουν το νικητήριο, signature cocktail τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα έχει για αυτούς o Skinos στο κορυφαίο αυτό Φεστιβάλ για τον χώρο του bar.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καλεσμένοι του event συμμετείχαν στο Audience Award ψηφίζοντας την αγαπημένη τους ομάδα. Η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού και μάζεψε τις περισσότερες ψήφους ήταν από το Paraty (Θεσσαλονίκη) ο Τζούλιο Μνενέϊ και ο Ηλίας Κωνσταντίνδης με το cocktail “Element”.

Μερικά λόγια για το Skinos Mastiha Spirit

O Skinos Mastiha Spirit είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό λικέρ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και το πρώτο σε εξαγωγές σε πάνω από 15 χώρες. Το 2011 και 2013 τιμήθηκε με το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στον μεγαλύτερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας αλκοολούχων ποτών, το San Francisco World Spirits Competition.

• Το όνομά του Skinos προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας και το οφείλει στον Ηρόδοτο, αφού έτσι ονόμασε πρώτος την μαστίχα (σκίνος).
• Η συσκευασία του, λιτή στην γραμμή και στον σχεδιασμό της εκφράζει την Μεσογειακή καταγωγή του αλλά και το μοντέρνο χαρακτήρα του.
• Ο Skinos Mastiha Spirit είναι το μοναδικό ποτό μαστίχας που παράγεται από απόσταξη μαστίχας χωρίς προσθήκη αρωμάτων (essence) ή μαστιχέλαιου.


Για περισσότερα νέα, συνταγές και άλλα μπείτε στο: www.facebook.com/skinosmastihaspirit