Κάτι η άνοδος της θερμοκρασίας, λίγο τα F-16 που μας ψέκασαν, δεν γινόταν να μας αφήσουν ανεπηρέαστους. Αυτό φάνηκε και με την ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ θεματολογία που καταπιαστήκαμε μέσα στην εβδομάδα.

Όπως και να έχει, εσύ είσαι αναγκασμένος να μας διαβάσεις, γιατί αλλιώς θα έρθει ο Πάνος ο Καμμένος στον ύπνο σου με στολή αεροπόρου και θα σου ψιθυρίσει την εισαγωγή από το “Της Ελλάδος τα Παιδιά”.

Δεν είναι αστείο. Ο τελευταίος που δεν διάβασε το Flashback μας, ακόμα βασανίζεται και τρέχει στους γιατρούς…

Έχουμε και λέμε… 

1. Από την Δευτέρα κιόλας είχαμε αποκαλύψεις. Ο Νίκος ο Αλέφαντος, αποφάσισε για πρώτη φορά να μην μιλήσει για τον κύριο Δούρο, αλλά να σχολιάσει ένα δίλημμα που καίει: Τολστόι ή Ντοστογιέφσκι; Γι’ αυτό, λοιπόν, φώναξε τον φίλο του Κώστα Μανιάτη και του εξήγησε πώς έχει η κατάσταση στη λογοτεχνία. Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα.

2. Οι τρομερές αποκαλύψεις μας συνεχίστηκαν, όταν έπεσαν στα χέρια του Νίκου Μπόβολου τα ανελέητα tweets του Γκλέτσου, για το επερχόμενο ντου στα Σκόπια. Πάμε πόλεμο;

3. Αφού τελειώσαμε με τις αποκαλύψεις, είπαμε να ανακαλύψουμε την πανέμορφη Αθήνα. Εν προκειμένω, ανέλαβε δράση ο ειδικός ατενιστολόγος Ντίνος Ρητινιώτης και ετοίμασε ένα δύσκολο κουίζ για τους πραγματικά περπατημένους. “Αναγνωρίζεις την Περιοχή από μία και μόνο εικόνα;

4. Παραμένουμε στα αθηνοκεντρικά και συγκεκριμένα στα πέριξ του Συντάγματος που είναι μακράν η ομορφότερη περιοχή της πόλης. Αρκεί να ξέρεις τις κρυφές γωνιές της. Ο Θεόδωρος Καρασάββας την εξερεύνησε, έλιωσε τις σόλες των παπουτσιών του και σου περιέγραψε τις εμπειρίες που αποκόμισε.

5. Τι νομίζατε; Ότι θα μέναμε μόνο στην πρωτεύουσα; Ότι είμαστε τίποτα τοπικιστές; Ούτε καν, αγαπημένε μας αναγνώστη. Τρανό παράδειγμα ο Νίκος Μπόβολος, που την έκανε για την Κυπαρισσία. Τι είν’ τούτο; Α-πα-πα!

6. Aπό την άλλη, παίξαμε και με ελληνικό κινημάτογραφο στα θέματά μας. Ο Ηλίας Γεροντόπουλος έγραψε σχετικά, με αφορμή την συγκλονιστική ταινία Suntan, που έσκασε στους κινηματογράφους και μας άφησε χαζούς. “Μήπως το Ελληνικό Σινεμά αξίζει περισσότερη προσοχή;“, αναρωτιέται ο Λιάκος.

https://www.youtube.com/watch?v=pcGXr8D1Lzc
 
7. “Ώρα να τελειώνουμε με το αστείο της υποχρεωτικής παρουσίας στο γραφείο”, φωνάζει ο Ρητινιώτης ο οποίος έχει τους προσωπικούς του λόγους για να χτυπιέται κάνει καθημερινά 2 ώρες πήγαινε-έλα από το σπίτι στο γραφείο. Δικαιολογημένα, λοιπόν, τον ακούμε να αναρωτιέται: “Αφεντικό, μήπως πρέπει να δουλεύουμε συχνότερα από το σπίτι; Έχει τα επιχειρήματά του, τσιεκάρετε.
 

8. Φταίμε εμείς που η Κωνσταντοπούλου αποφάσει να ανακοινώσει το νέο της κόμμα ανήμερα του ναυαγίου του Τιτανικού; Όχι πείτε, φταίμε; Πάρτε να ‘χετε 14 Memes από Γεροντόπουλο και Ancient Memes και άλλη φορά ας είναι πιο προσεχτικοί στα κομματικά επιτελεία με τους συμβολισμούς. Άιντε!
 
9. Και όσο οι υπόλοιποι ετοιμαζόμασταν για το Σαββατοκύριακο, ο Μανιάτης είπε να ασχοληθεί με κάτι εύπεπτο: με το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Και σου/μας θέτει μια ΔΥΣΚΟΛΗ ερώτηση: “Στη χώρα της κωλοτούμπας με τι κριτήρια ξαναψηφίζεις;
 

10. Σαββατοκύριακο όμως σημαίνει και τίμιο στοιχηματάκι. Έτσι, για το καλό βρε αδελφέ! Τι θα γίνει επιτέλους με τις ομάδες-γλωσσοδέτες που μας βασανίζουν; Είδε και απόειδε ο Νίκος Ράπτης και φώναξε τα αλάνια του Sportdog για να τον βοηθήσουν στο δύσκολο κουίζ με τις ομάδες που καλό είναι να μην μπλέκεις γιατί θα στραμπουλήξεις τη γλώσσα σου. Καλά ταμεία!

BONUS
Οι 5 προβοκάτορες νοστάλγησαν τα παιδικά τους χρόνια και ξεσκόνισαν τα ράφια τους. Όχι για να βρουν κάποιο από τα περιοδικά με την Pamela Anderson στο εξώφυλλο, αλλά για να θυμηθούν τον πρώτο τους δίσκο. Ωραία χρόνια, ανέμελα. #ΝΟΤ!

Και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ με την επικότερη ανάλυση κωλόχαρτου στην ιστορία.  laugh