Η εβδομάδα φεύγει και μαζί της παίρνει όλη μας την κούραση. Η χαρά του εργαζόμενου, το Σαββατοκύριακο, είναι προ των πυλών και μας καλεί να το αγκαλιάσουμε. Αν μάλιστα μας κάνει και τη χάρη ο καιρός, μπορεί να βρεθούμε και σε κανένα παραλιάκι να αράξουμε το κορμί μας και να γεμίσουμε μπαταρίες. Μέχρι τότε όμως, εσύ να διαβάζεις Provocateur.

Αν έχεις χάσει κάποιο από τα θέματά μας, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Για σένα είμαστε εδώ. Αυτό είναι το κείμενο που θα σου ξαναθυμίσει 10 από αυτά που πιθανώς δεν διάβασες.

Έχουμε και λέμε… 

1. Ο αξιότιμος κύριος Μανιάτης ταξίδεψε πίσω στο χρόνο, βούτηξε τις καλύτερες cult εργάρες των 80s και τις έφερε στο σήμερα. Πώς έγινε αυτό; Εύκολα. Πήρε τις πιο δυνατές στιγμές των ταινιών της βιντεοκασέτας και τις μετέφερε στο Instagram. Ο Μπίλιας και το παρεάκι του δεν σταματούν να κάνουν like!

2. Για να μείνουμε στα της τηλεόρασης, πάμε μια βόλτα στο Αμέρικα. H Ευτυχία Μισαηλίδου είδε πρώτη την τελευταία υπεργαμάτη σεζόν του Banshee και μας περιγράφει τις εντυπώσεις της (χωρίς spoilers-μη φοβάσαι), όπως όλα όσα είπαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της σειράς. Στο τέλος πεθαίνουν όλοι. Χιουμοράκι.

3. Από την τηλεόραση στο τραγούδι. Όχι μόνο το ελληνικό. Μαζέψαμε 17 αιώνια μουσικά διλήμματα ανάμεσα σε έλληνες και ξέχνους καλλιτέχνες και ζητάμε τη βοήθεια σου. Αν νομίζεις ότι το’χεις ξανασκέψου το. Δεν θα είναι τόσο εύκολο. Για πες, Adele ή Μποφίλιου, Elvis ή Καζαντζίδης;

4. Και αφού τελειώσαμε με τα μουσικά, το εβδομαδιαίο δελτίο μας συνεχίζεται με τα θέματα υγείας. Ο Νίκος Μπόβολος αναρωτήθηκε τι θα έλεγαν τα τσιγάρα αν μπορούσαν τα ίδια να γράψουν τις αποτρεπτικές ετικέτες τους. Και με την βοήθεια της τεχνολογίας τα κατάφερε πολύ καλά. Μπάι δε γουέη, αν καπνίζεις να το κόψεις.

5. Και από τα τσιγάρα πάμε στα λίγο πιο βαριά και συγκεκριμένα στην κάνναβη. Μπορεί η κάνναβη να είναι απαγορευμένη στη χώρα μας, ωστόσο υάρχουν αρκετοί χρήστες εκεί έξω. Γνωρίζεις με ποιον τρόπο η χρήση κάνναβης επηρεάζει τον ύπνο σου; Αν όχι, αυτή είναι μια μικρή έρευνα που θα σου λύσει όλες τις απορίες.

6. Και επειδή μετά την κάνναβη συνήθως ανοίγει η όρεξη, πάμε και στην μαγειρική. Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης αυτή την εβδομάδα μας ετοιμάζει στο #TaperakiProject ένα γευστικότατο κριθαρότο με σπανάκι. Να το βλέπει ο Ποπάι και να μην δίνει στην Όλιβ. Ναι, το χοντρύναμε. Σόρρυ.

7. Όλα αυτά θα τα ψωνίσεις από το σούπερ μάρκετ. Έχεις δει τι γίνεται όμως με τους χουλιγκάνους των σούπερ μάρκετ; Ο Ντίνος Ρητινιώτης έχει το πλήρες ρεπορτάζ. Τι κάνουν οι χούλιγκανς, πώς το κάνουν, γιατί το κάνουν και τι θα έπρεπε στα αλήθεια να κάνουν τα ίδια τα σούπερ μάρκετ. Όλα αυτά με φόντο τη γλυκύτατη φατσούλα που θα δεις από κάτω. 

8. Και τώρα πάμε στο θέμα που έκαψε μυαλά. Η Ζωή εν Κροτάφω μάζεψε τις 20 πιο διαολεμένα δύσκολες λέξεις που συνήθως γράφεις λάθος και στις έβαλε δίπλα για να διαλέξεις εσύ ποια είναι η σωστή τους ορθογραφία. Αυτές είναι οι λέξεις που γράφεις ΠΑΝΤΑ λάθος και αυτό είναι το απόλυτο κουίζ για να δείξεις ότι δεν είσαι ανορθόγραφος.

9. Η ενότητα στην οποία μαζεύουμε σχόλια από διάφορα μέσα και σου τα παρουσιάζουμε, φαίνεται ότι σου αρέσει αρκετά αγαπητέ αναγνώστη. Γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να σε αφήσουμε έτσι αυτή την εβδομάδα. Βρήκαμε τα πιο ερωτοκαμένα σχόλια κάτω από σκυλάδικα στο YouTube και περάσαμε υπέροχα. Τσέκαρε και θα γουστάρεις κι εσύ.

10. Και τέλος το κουίζ τση Λεβεντογέννας. Ο Διονύσης Ρόκος μάζεψε 16 ψιλοδύσκολες ερωτήσεις για να αποδείξεις πόσο Κρητικός είσαι. Όχι δεν ρωτάει τίποτα για μπαλοθιές και κούπες. Μόνο: “Πόσο Κρητικός είσαι;”

Bonus η βιντεάρα με τις καλύτερες Slow Motion σκηνές του Ταραντίναρου. Τα ‘παμε Προβοκάτορες.

https://vimeo.com/161410443?embedded=true