Άλλο ένα εφταήμερο στην πλάτη και ήδη νιώθουμε σοφότεροι και πιο ώριμοι (λολ).

Άλλο ένα εφταήμερο που κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σας κρατήσουμε όμορφη παρέα μέσα από τα κείμενά μας και να σας δώσουμε αφορμές για να γελάσετε, να προβληματιστείτε, να διαφωνήσετε και (κυρίως αυτό) να επιχειρηματολογήσετε πάνω στις διαφωνίες σας αυτές.

Δεν πάμε να δούμε σιγά-σιγά αν τα καταφέραμε μέσα από την αρθρογραφία μας;

1. Το προσφυγικό συνεχίζει να απασχολεί -όχι την επικαιρότητα αλλά- τους ίδιους τους πολύπαθους τους πρόσφυγες. Η ιδέα του Μανιάτη να φτιάξει ένα κουίζ όπου θα αναφέρονται τα λόγια ενός πρόσφυγα κι εσύ θα καλείσαι να μαντέψεις αν τα έχει ξεστομίσει Σύριος του σήμερα ή Μικρασιάτης του χθες, “κέντησε” και μας έβαλε σε σκέψεις…

2. Παραμένοντας σε μουντ επικαιρότητας, ρίχνουμε μια ματιά στο νέο χτύπημα της στήλης “Η Ζωή Εν Κροτάφω“. Είχανε δεν είχανε, βάλανε στο στόμα τους τις Απόκριες και κάνανε κόσκινο τους 7 πιο συνηθισμένους τύπους που θα συναντήσεις στα καρναβάλια και στα πάρτι μασκέ. Τι περιμένεις από μουντρούχους αθρώπους…

3. Δεν ξέρουμε αν τα μάθατε τα νέα, αλλά η Ελληνική Αστυνομία, λέει, θα αποκτήσει εκπομπή στην τηλεόραση. Αμολύσαμε τον Μπόβολο να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό της κι αυτός γύρισε πίσω και μας τα είπε με το νι και με το σίγμα. Ένα πράγμα μόνο θα σας πούμε: Με 6 θεματικές ενότητες πάνε να χτυπήσουν την μεσημεριανή ζώνη! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ!

4. Τώρα που μιλήσαμε για Αστυνομία, εντελώς τυχαία μας ήρθαν στο μυαλό τα επεισόδια κι από εκεί ξεπήδησαν τα γήπεδα κι από εκεί ο Ολυμπιακός. Ο σύλλογος του Πειραιά είχε γενέθλια αυτήν την εβδομάδα και σε συνεργασία με το Sportdog αποφασίσαμε να του κάνουμε δώρο ένα κουίζ με τίτλο “Πόσο Γαύρος Είσαι;“. Ψήνεσαι να μετρήσεις την Ολυμπιακοφροσύνη σου;

5. Από το ποδόσφαιρο δίνουμε πάσα σε μια άλλη εξίσου σοβαρή πτυχή της νεοελληνικής πραγματικότητας, την πολιτική. Και το ερώτημά μας είναι ξεκάθαρο: Πόσο Λεβέντη αντέχεις17 φωτογραφίες οικουμενικής απελπισίας, έρχονται στην οθόνη σου για να σε βοηθήσουν να δώσεις απάντηση.

6. Φιρί φιρί το πήγαινε τόσο καιρό ο Ρητινιώτης να χαρακτηριστεί ως “ο θανατολάγνος του Provocateur” εξαιτίας της αρθρογραφίας του. Είπε, λοιπόν, να γράψει κάτι που θα στρέφεται ενάντια στη βιομηχανία του θανάτου και μανούριασε με τα νεκροταφεία. Τα έβαλε κάτω, έκανε σύγκριση ανάμεσα στις εκτάσεις που καλύπτουν συγκριτικά με τα πάρκα της Αθήνας και έβγαλε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Για δες.

7. Πόσο πολύ εξαρτόμαστε από την τεχνολογία; Μήπως η ζωή μας τελειώνει όταν τελειώνει και η διαθεσιμότητα της μπαταρίας μας; Ο Μπόβολος γράφει για τη σημαντικότητα των νέων τεχνολογιών, οι οποίες πέρα από δυνατότητες προσφέρουν αβέρτα και κινδύνους. Αφού διαβάσεις τα επιχειρήματά του, ρίξε και μια ψήφο από κάτω.

8. Σιγά μη σας αφήναμε με το στομάχι παραπονεμένο. Τέτοιοι είμαστε; Αυτήν την εβδομάδα η αγαπημένη στήλη “Always Hungry” μας ανοίγει τα μάτια και την όρεξη προσφέροντάς μας μια απολαυστική συνταγή: τάρτα Μήλου με σφολιάτα! Και μεταξύ μας τώρα. Μην την κρατήσεις ολάκερη για πάρτη σου, έχεις και μερικά φιλαράκια να φιλέψεις στο σπίτι…

9. Το Provocateur καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Νταξ, όχι άπαντες οι Προβοκάτορες. Ας πούμε ο Μανιάτης συχνά πυκνά ονειρεύεται διάφορους σελέμπριτις (και όχι μόνο) να παίζουν σφαλιαρίδια. Αυτήν τη φορά, έβαλε στο ρινγκ Αρναούτογλου και Κωστόπουλο, σφύριξε την έναρξη και έκατσε σε μια γωνιά να δει ποιος θα μαζέψει περισσότερες.

10. Λατρεύουμε τις γυναίκες. Κι ακόμη περισσότερο, λατρεύουμε τις ακομπλεξάριστες γυναίκες. Τώρα, αν οι ακομπλεξάριστες γυναίκες είναι και προβοκατόρισσες, τις βάζουμε σε βάθρο που φτάνει στο θεό. Μια από αυτές, φτύνει κατάμουτρα τα πρότυπα των εξωφύλλων και μας προσφέρει απλόχερα την εικόνα της “τσαλακωμένης” γυναίκας που δεν χαμπαριάζει. Ιδού το εκρηκτικό αποτέλεσμα.

BONUS
Καλό Σαββατοκύριακο και προσοχή στις βόλτες σας!