Άλλη μία δύσκολη αλλά άκρως παραγωγική προβοκατόρικη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι θα σου έχει ξεφύγει από την θεματολογίας μας. Εμείς όμως γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να σου παρουσιάσουμε τα 10 θέματα του Provocateur που έχασες (ενώ δεν έπρεπε).

Για τσέκαρε!

1. Ας ξεκινήσουμε γλυκά… Πολύ γλυκά! Η στήλη Always Hungry, αυτή την εβδομάδα μας εξάπτει την φαντασία χάρη στο Κέικ με κακάο και εσπρέσσο. Με 8 απλά και πρακτικά βήματα φτιάχνεις το κέικ των ονείρων σου. Tip: αν ζηλέψουν τα πιτσιρίκια σου, θυμίσου να βάλεις ντεκαφεϊνέ εσπρέσσο.

2. Μια που μιλήσαμε για παιδιά, θυμάσαι τα παιδικά που έβλεπες στην τηλέοραση των 90s; Ο Κώστας Μανιάτης έκανε την αναδρομή του στα πρωινά των σουκού που παρακολουθούσε μανιωδώς κινούμενα σχέδια και τσεκάρει την μνήμη σου. Πόσο εύκολα θα έβρισκες το παιδικό των 90s από μία και μόνο εικόνα;

3. Από τα παιδικά, στα εφηβικά χρόνια και τις μπουρδελότσαρκες. Ο Νίκος Ράπτης κάνει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος για το λεξικό των χρηστών του αγαπημένου Bourdela.com, αυτή τη φορά, σύμφωνα με τις προσταγές των ίδιων των χρηστών. Ελπίζουμε η μαμά του να μην το πάρει τόσο κατάκαρδα όσο το πρώτο μέρος.

4. Ο Νίκος Μπόβολος από την άλλη, ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ. Μετά τις καταγγελίες δημοσιογράφου που ανέφεραν πως η Google προσπαθεί να ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ρεπόρτερ μας ανακάλυψε ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο ο ιντερνετικός κολοσσός επιτίθεται στην Ελληνική κυβέρνηση. Είναι οφθαλμοφανές!

5. Η πολιτική δεν σταματάει ποτέ όμως. Γι’ αυτό, ο επιστημονικός σύμβουλος του Provocateur, Μπάμπης Μπατμανίδης ερεύνησε την υπόθεση της δεσποινίδος Παπαγγελή. Η “σέξι Ονεδίτισσα” τόνισε πως απέρριψε τον Μαρξ στα 15 της γιατί “ο άνθρωπος λέει βλακείες” και ο Γερμανός βγήκε στην αντεπίθεση, απαντώντας στα σχόλια της.

6. Αν η ζωή του Μαρξ είχε γίνει ταινία πάντως, θα χτυπούσε όσκαρ στο τσακ μπαμ. Σε αντίθεση με τις 9 τυπάρες που εντόπισε ο Ηλίας Γεροντόπουλος, και περίμεναν χρόοονια μέχρι να τα καταφέρουν. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα τα κατάφεραν μετά θάνατον. Ντι Κάπριο αγόρι μου, πάρτο φέτος να τελειώνουμε, γιατί σε βλέπουμε να παίζεις μπάλα σε παρόμοιες λίστες σε μερικά χρόνια…

7. Μιας και δεν σας γράψαμε αυτή τη βδομάδα τίποτα για πολιτική (λολ), είπαμε να θυμηθούμε την προβοκατόρικη συνέντευξη που έδωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος στον Ντίνο Ρητινιώτη. Μέσα στο αμάξι του τελευταίου, μίλησαν για όλους και για όλα, εγκαινιάζοντας έτσι την ολόφρεσκη στήλη “Τουτού.Μπούρου”. Για δες:


8. Στα αθλητικά της εβδομάδας δεσπόζει το ποδόσφαιρο. 5+1 παιχταράδες που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε λάθος χώρα, πέρασαν από το μικροσκόπιό μας και μας συστήνονται. Γκιγκς, Λιτμάνεν αλλά και Μπεστ (που τον είχαμε ξεχάσει στην αρχή και επανορθώσαμε) είναι μερικοί από αυτούς. 

9. Ένας απελπισμένος προβοκάτορας βγάζει τα εσώψυχά του νιώθοντας μεγάλη μοναξιά. Η αποκριάτικη μοναξιά εκείνων που δεν είναι στη φάση μασκαρέματος  δεν είναι ένα απλό καπρίτσιο. Είναι στάση ζωής για κάποιους. Γιατί υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να παρτάρουν, αλλά όχι και να “ντυθούν”.

10. Μετά την είδηση πως στο Μετρό θα παίζεται κλασική μουσική στα ηχεία και τις γκρίνιες που ακολούθησαν, βρήκαμε την καλύτερη λύση. Ένα συγκεκριμένο και κατάλληλο τραγούδι για κάθε σταθμό ξεχωριστά. Τσέκαρε 15 από αυτά

BONUS
Πέντε Προβοκάτορες απαντούν στην ερώτηση: “ποιο είναι το βιβλίο που σου γύρισε τούμπα την ζωή;“. Προφανώς ο Καζαντζάκης βρίσκεται στην λίστα, δίπλα στον Χρόνη Μίσσιο και μερικούς ακόμα που μας άλλαξαν την κοσμοθεωρία. Τους ευχαριστούμε!