Το βροχερό Σαββατοκύριακο είναι ήδη προ των πυλών αλλά ο καιρός δεν είναι ικανός να μας πτοήσει. Οι Προβοκάτορες όλης της γης πιστοί στο ραντεβού τους με την θεματολογία μας βρέξει-χιονίσει, αναμένουν με αγωνία τα 10 θέματα που έχασαν ενώ δεν θα έπρεπε. 

Here they are λοιπόν!

Ο Θεόδωρος Καρασσάβας μας συστήνει τους αθλητές Ελληνικής καταγωγής που πρωταγωνίστησαν σε πολλά και διάφορα αθλήματα κερδίζοντας τίτλους και διακρίσεις. Κι αν τον Pete Sampras τον γνωρίζεις, πολύ αμφιβάλλουμε για τους υπόλοιπους 6. Για τσιέκαρε!

Αν για κάποιους από αυτούς τους αθλητές νιώθεις περηφάνια ή απλή χαρά, ο Νίκος Μπόβολος πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το ίδιο και με την διάσημη πλέον ιστορία για το Νόμπελ Ειρήνης. Η εκστρατεία του Avaaz που έχει συγκεντρώσει εκτατοντάδες χιλιάδες ψήφους, οργανώθηκε και στηρίχθηκε από Έλληνες, κάτι που μοιάζει σαν κάποιος να φωνάζει “Δώστε μου το Νόμπελ, σας παρακαλώ!”.

Από την άλλη, ο νεαρός Νίκος Ράπτης που άκουγε Πυξ Λαξ στην κούνια του, το έχει ρίξει στην κουλτούρα. Βρίσκοντας πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στην παρέα του Πλιάτσικα και τον συγγραφέα που αντιγράφει τον Καζαντζάκη Κοέλιο, σε προκαλεί να ξεχωρίσεις στίχους των Πυξ Λαξ και αποφθέγματα του Βραζιλιάνου συγγραφέα. Μπορείς πιστεύεις;

Συνεχίζουμε μουσικά με τον Κώστα Μανιάτη (aka @beatBukowski) ο οποίος στον ελεύθερό του χρόνο μετατρέπει τους στίχους των λαϊκών τραγουδιών σε έντεχνους. Όπως ακριβώς έκανε με το “Δεν ταιριάζετε σου λέω” που επανεκτέλεσε σε “Δεν έχει η ανάσα σας το ίδιο χρώμα σου λέω”. Εδώ θα βρείτε ολόκληρη την ποιητική συλλογή.

Μετά τη μουσική έρχεται το χειροκρότημα. Κάποιοι όμως δεν χειροκροτούν και είναι μάλλον αγενείς. Ρωτήσαμε την άποψη της Αλεξάνδρας Κόνιακ και του Μπάμπη Μπατμανίδη για το θέμα και συμφώνησαν αμφότεροι να να φωνάξουν: “Χειροκρότα ρε! Τι σου ζητάνε;”

Αφού τη μουσική την εξαντλήσαμε, ας περάσουμε στα κινηματογραφικά. Ο Ηλίας Γεροντόπουλος αυτή τη φορά μας παρουσιάζει το “The Big Short” και άλλες 5 ιστορίες οικονομικής απληστείας που έφεραν τους λομπίστες στην μεγάλη οθόνη. Κι επειδή δεν είναι καθόλου απλό να μεταφέρεις το τι συμβαίνει στους οικονομικούς κύκλος, ο (οικονομολόγος) Γεροντόπουλος μας “τα εξηγεί ωραία”.

Φυσικά οι Προβοκάτορες φροντίζουν και για την διατροφή σου, με τον Γαβριήλ Νικολαΐδη να σου ετοιμάζει πρωινό. Και δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό από την πίτσα. Όχι της προηγούμενης μέρας όμως, μην βαριέσαι να μαγειρέψεις. 3 μόνο υλικά χρειάζονται και έχεις το τέλειο πρωινό. Κοίτα πόσο απλό είναι!

Εκτός από μουσική, ο Μανιάτης καταπιάνεται και με τα τηλεοπτικά δρώμενα. Τρύπωσε στη ζωή του εθνικού μας παρουσιαστή Κωνσταντίνου Μπογδάνου και μας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές από το 24ωρο του. Όλα τα μυστικά του θα τα βρεις εδώ.

Ο Ντίνος Ρητινιώτης, αυτή την εβδομάδα μας βάζει να ξεσκονίσουμε τα βιβλία Γεωγραφίας. Αν δεν έχεις γυρίσει τα βουνα και τα λαγκάδια της χώρας, δύσκολα θα απαντήσεις στο “Πόσο καλά γνωρίζεις την Ελλάδα;”. Το ‘χεις;

Κλείνοντας την περιήγησή μας, ας πάμε μία βόλτα… στον ουρανό! Κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα και κάνε τα 0-15.000 πόδια σε 45 δευτερόλεπτα μαζί με τον πιλότο της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν, Murat Özpala.