Πόσο μαρτυρική ήταν, βρε αέφια, η πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές;  Αλλά τι τα θέτε; Έτσι είναι η ζωή κι εμείς σκύβουμε ταπεινά το κεφάλι και ακολουθούμε τους ξεσαλωμένους της ρυθμούς. 

Κι αφού το σηκώσουμε (το κεφάλι) το ρίχνουμε ξανά στην αρθρογραφία και στην παραγωγή περιεχομένου. Όπως το κάναμε και την εβδομάδα που πέρασε, όπως θα το κάνουμε για όσες εβδομάδες ακόμη μας ανεχτείτε. 

Το απόσταγμα της αρθρογραφίας του εφταημέρου που προηγήθηκε, λοιπόν, σας το σερβίρουμε γκουρμεδιασμένο, περιποιημένο, μορφωμένο και προβοκατόρικο.

Για όσους από εσάς δεν το πήρατε χαμπάρι, πριν από μερικές ημέρες είχαμε μουσαφίρη στο Provocateur. Ποιόνανε; Τον Τom Kourkouti με το όνομα, κυρίες και κύριοι! Ναι, αυτόνανε με τα πετυχημένα τρολοστάτους στο Facebook. Μας ετοίμασε, που λέτε κι εμάς ένα και συγκεκριμένα τιw αποκλειστικές ευχές του Τσίπρα για το 2016. Πάρτε από κάτω μια γεύση και πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το ποστ.

Έχετε καταλάβει πως έχουμε αρχίσει να χτίζουμε μια πού όμορφη σχέση με τα κάθε είδους κουιζάκια, τα οποία επιμελούμαστε με πολύ αγάπη και άλλο τόσο μεράκι. Στο μοτίβο αυτό, ο Ντίνος Ρητινιώτης έφτιαξε ένα κουίζ για να τεστάρει το πόσο καλά γνωρίζετε την Αθήνα, τα κατατόπια και την ιστορία της. Πόσες από τις 20 ερωτήσεις έχετε ρε γάτοι; To ζείτε καθόλου στα στενά της πόλης;

Κι έρχεται ο Κώστας ο Μανιάτης και φτιάχνει δεύτερο κουίζ ΣΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ! Ναι, αμέ. Δύο κουίζ, όχι απλά την ίδια εβδομάδα, αλλά την ίδια μέρα. Προγραμματισμός, όχι μαλακίες… Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ΚΑΙ αυτό το κουιζάκι ήταν φουλ επιτυχημένο, οπότε συγχωρεμένη η ασυνεννοησία. Θέμα του κουίζ; Οι γνώσεις σας γύρω από το χώρο του ρεμπέτικου. Για να σας δούμε μόρτες!

Τον SNIK τον ξέρετε; Τον Sugar Boy; Έλα, πλάκα κάνετε! Μήπως ξέρετε τον Endinos; Όχι; Τέσπα. Αφού ξεπλύνετε την ντροπή σας που δεν γνωρίζετε τα μεγαθήρια της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής που ελέγχουν τη φάση από το 2014, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο-τομή του Νίκου Μπόβολου. Σε αυτό, αναλύεται με τρόπο επιστημονικό και μορφωμένο η στιχουργική επίδραση από 5 ραπερόνια ελληνόπουλα που μπορούν να σκοτώσουν κόσμο και κοσμάκη με μία μόνο ρίμα κι ένα τσαμπουκαλεμένο βλέμμα.


Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης (aka Cool Artisan) κατά την επιστροφή μας στο γραφείο δεν άφησε ορφανό το ταπεράκι μας. Ίσα-ίσα, μας ετοίμασε τιμιότατη συνταγή: Noodles με κοτόπουλο και λαχανικά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθουμε σε νορμάλ διατροφική καθημερινότητα μετά την κραιπάλη των γιορτών.

Πόσες και πόσες φορές δεν σας έτυχε να περιμένετε στο φανάρι και να σκαλίζετε τη μύτη σας για να βγάλετε το κακάδι και να βλέπετε στο διπλανό αμάξι τον αχαρακτήριστο οδηγό να ξύνει τη μύτη του; Πάμπολλες ε; Κι εμάς. Γι’ αυτό, αναθέσαμε σε Ρητινιώτη και Μπόβολο, δηλαδή στο δίδυμο της στήλης “Η Ζωή Εν Κροτάφω”, να μας (περι)γράψουν τους 7 τύπους που συναντάμε δίπλα μας στα φανάρια. Διαβάστε, λιώστε και ψηφίστε!

Ο νέος είναι ωραίος και ο παλιός είναι αλλιώς! Η φράση αυτή, που μόλις μας κατέβηκε στο μυαλό, είναι η πιο ιδανική για να περιγράψει το άρθρο της κατηγορίας “Retro.Wheels” για αυτήν την εβδομάδα: Τα 16 υπερ-κλασικά αυτοκίνητα δίπλα στους διαδόχους τους, κυρίες και κύριοι! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Κι αυτή η φράση τώρα μας ήρθε! Τι έμπνευση κι αυτή σήμερα, Θεέ μου; Ου να μας χαθούμε!

Πολύ κωλόπαιδο το 2016, Κυριάκο! Τόσο κωλόπαιδο που ακόμη δεν μπήκε, μας έβγαλε και τη γλώσσα! Ως μετρ της κατασκοπίας, ψάξαμε και δημιουργήσαμε βρήκαμε τα tweets που πόσταρε το νέο έτος. Tweet γεμάτα χολή, tweets πιο κυνικά κι από τον κυνισμό τον ίδιο. Να, δείτε ένα από αυτά στη φωτό παρακάτω και ρουφήξτε τα ένα προς ένα εδώ.

Σας πήραν τα αυτιά με το Netflix και δεν έχετε που να ξεσπάσετε ε; Ο Μανιάτης ο Κώσταρος είναι εδώ για εσάς. Τα έβαλε κάτω, τα έψαξε και έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο γνώμης με ένα πολύ βασικό ερώτημα: “Μήπως οι ζητωκραυγές για το Netflix έδειξαν πόσο μονόχνωτοι είμαστε”; Άντε, για να κουλάρουμε λίγο. Γιατί αλλιώς θα έχει…

Με αφορμή τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την πρώτη του κυκλοφορία, ο Νίκος Ράπτης έφερε ξανά στις οθόνες μας 5 διασκευές του “Break on Through” που αξίζει να ξανακούσουμε. Ροκάρει ο πιτσιρικάς και τιμή του και καμάρι του. Δυναμώστε ηχεία και νιώστε τους The Doors να κυλάνε στις φλέβες σας!

BONUS CONTENT

Μιας έπιασε μια οπαδική νοσταλγία στο γραφείο και γυρίσαμε τα μυαλά μας αρκετά χρόνια πίσω για να θυμηθούμε την πρώτη φορά που κάποιος μας πήρε από το χέρι και μας πήγε γηπεδάκι για να δούμε την αγαπημένη μας ομάδα. Τι ωραίες εποχές ρε αέφια; Θυμηθείτε μαζί μας.

Μιλώντας για νοσταλγίες, σας αφήνουμε στην ησυχία σας με ένα βιντεάκι-αναδρομή: 120 χρόνια κινηματογράφου σε 120 δευτερόλεπτα.

https://www.youtube.com/watch?v=uKPXV_DxbCE