Το Σάββατο ξυπνάμε αργά, πίνουμε καφέ (κρύο ακόμα, γιατί ο καιρός είναι Ε ΠΙ ΚΑ καλοκαιρινός) και βυθιζόμαστε στο pc για να δούμε όσα χάσαμε τη βδομάδα που πέρασε (το “βυθιζόμαστε” ελπίζω να κρατάει για λίγο, γιατί η ημέρα είναι ό,τι πρέπει για βόλτα στον ήλιο). Πάμε λοιπόν να δούμε τα δέκα θέματα που επιλέξαμε για σένα, από όοοοολα αυτά που δημοσιεύσαμε στο Provocateur την βδομάδα που πέρασε.

Ο Κώστας Μανιάτης ντύθηκε Λευτέρης Παπαδόπουλος και μας περιέγραψε τις εντυπώσεις του απ’ τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ. Ο “Λεφθέρης” θυμήθηκε την Αθήνα του ’60, το “Τζέιμς Μποντ εναντίον Δόκτορος Νο” και το κορίτσι του που το κερνούσε γκαζόζα με δύο φράγκα. Δεν είναι με τα καλά του ο Μανιάτης, το’ χουμε ξαναπει.

Τον Ντίνο Ρητινιώτη τον έπιασαν οι μοναξιές του αυτήν τη βδομάδα και όταν τον ρωτήσαμε “γιατί έτσι, ρε manmu”, μας έγραψε ένα πολύ προσωπικό κείμενο, που συνοψίζεται στη φράση “η μοναξιά γαμάει ρε”. Και εμείς (ψιλο)συμφωνήσαμε μαζί του.

Στη συνέχεια κάναμε ένα πέρασμα απ’ τη διαφήμιση και είδαμε μερικά έργα τέχνης γιατί, ναι, αυτές τις 20 φωτογραφίες δεν τις λες απλές διαφημίσεις. Σε αισθητικό επίπεδο, παίζουν μπάλα σε άλλη κατηγορία. 

Στην παρέα έχουμε και μια γυναίκα που την προσέχουμε σαν τα μάτια μας και εκείνη για να μας το ανταποδώσει, μας αποκάλυψε μερικά μυστικά των γυναικών. Η Φλώρα Μακρή μας έστρωσε στη μελέτη και μας έβαλε να αποστηθίσουμε τα δέκα πιο συνηθισμένα ψεμματάκια που λένε οι γυναίκες στους άντρες. Μας έκανε σοφότερους και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ο Νίκος Ράπτης, ενθουσιασμένος απ’ το Fight Club και το ξυλίκι που είδε να ρίχνουν οι τύποι στην ταινία, αποφάσισε να μπει ανάμεσα σε διάσημα αδέρφια και να διαλύσει οικογένειες. Έφτιαξε ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός αν δύο διάσημα αδέρφια πλακώνονταν μεταξύ τους, ποιος θα μάζευε περισσότερες. 

Ο Νίκος Μπόβολος προβληματίστηκε αυτήν τη βδομάδα και προβλημάτισε κι εμάς με ένα θέμα που από ό,τι φαίνεται θα προκαλεί για πολύ καιρό ακόμα την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη; Θα υπάρξουν οφέλη για την οικονομία της χώρας; Τίμιο κείμενο με τίμιες θέσεις από έναν τίμιο Προβοκάτορα.

 “Έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές”, δηλώνει ο Πάτερ Παΐσιος για τις νέες προφητείες του Νοστράδαμου σχετικά με τους Έλληνες διάσημους. Και όλα αυτά τα είπε στον πιο καμένο πιτσιρικά του γραφείου (και πιο πιτσιρικά του γραφείου γενικότερα) Νίκο Ράπτη.

Κάναμε κι ένα μικρό γευστικό διάλειμμα τιμώντας τη σπαγγετάδα “Cacio e Pepe”  της ιταλικής επαρχίας, η οποία, μεταξύ άλλων, είναι και αρκετά οικονομική

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε για λίγο στην Αρχαία Ελλάδα και τσεκάρουμε τι applications θα έπρεπε να είχαν οι αρχαίοι στα κινητά τους τηλέφωνα. Ναι, εντάξει, δεν είχαν τηλέφωνα τότε, αλλά ας μη χαθούμε στις λεπτομέριες σαββατοκυριακάτικα.

Και για το τέλος αφήσαμε 15 gifs με τις πιο σέξι γυναίκες για το 2015, σύμφωνα με τη λίστα του FHM. Αν δεις τα gifs θα καταλάβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατί προτιμήθηκαν από τις φωτογραφίες.