Όπως γνωρίζουμε εμείς που λατρέψαμε την Έμιλι και ζούμε για να την (ξανα)δούμε, ο πέμπτος κύκλος της σειράς θα παιχτεί στη Ρώμη. Εκείνο που γνωρίζουν μόνο οι πολύ μυημένοι είναι ότι οι παραγωγοί απογοητεύτηκαν μετά τα πρώτα γυρίσματα. Ποια Ρώμη τώρα; Υπερτιμημένη. Κολοσσαίο, παγωτό, κέρματα στο νερό. Σε ένα απόγευμα τα έχεις κάνει όλα. Πασέ εντελώς. Άσε που ο Μαρτσέλο, ο μαμάκιας ιταλός εραστής, αποδείχτηκε  ότι δεν μπορεί το παλικάρι να μπει ούτε στα μοκασίνια του σεφ Γκαμπριέλ. Για να πάρει τα πάνω της λοιπόν η σειρά χρειαζόταν μια θεραπεία σοκ. Χρειαζόταν μια χώρα με μυστήριο, περιπέτεια, έρωτα, μπουζούκια, αρχαία και κονόμες να φαν κι οι κότες. Ε, ναι, σκέφτεστε αυτό που σκέφτηκαν οι παραγωγοί. Η Έμιλι έρχεται στην Ελλάδα!

Δεν θέλετε να ξέρετε πώς, αλλά καταφέραμε και βρήκαμε το σενάριο για τα επεισόδια της σεζόν 6! Και μιλάμε για φανταστικές ιστορίες, κρατήστε το αυτό.

Emily in Athens: Επεισόδιο 1

Το τέλος της πέμπτης σειράς βρίσκει την Έμιλυ στην Κρήτη αφού έχει σκυλοβαρεθεί την Ιταλία με τα μνημεία τις πίτσες και τις λιμνούλες. Δεύτερη μέρα στην Κρήτη, κάτι παθαίνουν οι γίδες του κασμιρέμπορα και η μάνα του προστάζει να γυρίσει στην Ιταλία, έτσι ο Μαρτσέλο φεύγει και την αφήνει σύξυλη στην Ελούντα. Φεύγει ο φλούφλης λοιπόν, η Έμιλι στενοχωριέται όσο να ‘ναι αλλά αποφασίζει να μείνει και να γνωρίσει το νησί. Πηγαίνει στα Σφακιά όπου τη γοητεύει η φευγαλέα αδρή οπτασία ενός αψύ άντρα με μουστάκες που φοράει μαύρα, πίνει, καπνίζει και βρίζει ταυτόχρονα, και θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα. Η οπτασία χάνεται στην πολυκοσμία αλλά η Έμιλι κολλάει. Θέλει να γνωρίσει τον αψύ άγνωστο. Έτσι ξεκινάει το ψάξιμο αλλά δυο μέρες και πολλές ρακές αργότερα καταλαβαίνει ότι η Κρήτη είναι ένα νησί όπου υπάρχουν γύρω στους εκατό χιλιάδες τύπους με μουστάκες που είναι ντυμένοι στα μαύρα, πίνουν, βρίζουν και καπνίζουν ταυτόχρονα, και φυσικά όλοι θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Η Έμιλι δεν απογοητεύεται. Δεν είναι γραφτό να μάθουμε τι πίνει, αλλά δεν απογοητεύεται ποτέ. Γι’ αυτό την λατρεύουμε άλλωστε.

Emily in Athens: Επεισόδιο 2

Η Έμιλι προσπαθεί να ξεχάσει τον Γκαμπριέλ στην αγκαλιά του Χαράλαμπου, ενός αναπληρωτή καθηγητή που γνωρίζει σε ένα γραφικό γλέντι ορεινού χωριού όπου κάτι μέλισσες βουίζουν σα σφαίρες νυχτιάτικα. Ο Χαράλαμπος ψάχνει για σπίτι και μένει όπου βρει και αυτό ακριβώς το μποέμικο στοιχείο είναι που γοητεύει την Έμιλι η οποία διασκεδάζει όταν κοιμούνται, πότε στο αυτοκίνητο, πότε στην άμμο, πότε στο Φοινικόδασος. Δεν έχει καταλάβει τι παίζει και νομίζει ότι ο Χαράλαμπος είναι απλώς ένας εκκεντρικός πλούσιος. Άλλωστε την έχει πάει και στο Ανάκτορο της Κνωσού και επειδή και τα αγγλικά του Χαράλαμπου και τα ιστορικά της Έμιλι δεν είναι άσφαλτα, μένει με την εντύπωση ότι είναι δικό του και το νοικιάζει τα καλοκαίρια στους τουρίστες. Η Έμιλι περιμένει να έρθει το φθινόπωρο να πάει στο ανάκτορο αλλά έρχεται σήμα από το γραφείο να πετάξει Αθήνα. Αφήνει το Χαράλαμπο κάτω από ένα κέδρο στη Γαύδο και έρχεται στην πρωτεύουσα. Εκεί συναντιέται με τη Συλβί και την υπόλοιπη ομάδα σε μια από τις πιο ρομαντικές γωνιές της πόλης, σε ένα πατσατζίδικο της Αχαρνών, όπου απολαμβάνοντας το ανάμεικτο μαθαίνει ότι το γραφείο Γκρατό έχει αναλάβει μια πολύ σοβαρή δουλειά. Να αναδομήσει το προφίλ ενός πρώην πρωθυπουργού που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο πρώην εμφανίζεται, με ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά καθρέφτες και ζητάει να μάθει το πλάνο του γραφείου. Η Συλβί που είναι σκυλί στη δουλειά της έχει κάνει μια έρευνα και του εξηγεί ότι έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να μηδενίσει το κοντέρ, να γραφτεί στην ΚΝΕ και να ξαναρχίσει από την αρχή. Εννοείται να μη βγάλει την περούκα. Η άλλη επιλογή είναι να τον βάλουν στο Power of love. «Θα με αγαπήσει ξανά ο λαός άμα πάω στο Power of love;» ρωτάει ο πρώην. «Όχι άλλα θα ξεχαρμανιάσεις τουλάχιστον. Έχεις τα χάλια σου», του εξηγεί ο Λουκ.

"Emily in Athens": από τον Γκαμπριέλ στον... Χαράλαμπο - ο νέος έρωτας της Έμιλι είναι Έλληνας! 2

Emily in Athens: Επεισόδιο 3

Η Συλβί εξηγεί στην ομάδα ότι η Ελλάδα έχει πολύ ψωμί και θα μείνουν εδώ για ένα διάστημα. Η Έμιλι αναρωτιέται τι μπορούν να κάνουν εδώ και τότε η Συλβί παρουσιάζει τον γοητευτικό Ελληνογάλλο Τόνυ Μαυραγορίτη (γόνο της γνωστής οικογένειας που έκανε περιουσία από αγαθοεργίες) που θα τους βάλει μέσα στα πράγματα. Όταν περάσει η επίδραση του πατσά η Έμιλι συνειδητοποιεί ότι της λείπει ο Γκαμπριέλ αλλά η πανδαιμόνια Συλβί έχει φροντίσει και γι’ αυτό. Ο Γκαμπριέλ είναι καλεσμένος στο ελληνικό MasterChef. Πηγαίνουν πράγματι στα γυρίσματα όπου η Έμιλι γνωρίζει τον Λεωνίδα, σαγηνεύεται από τη μπρουτάλ μαγεία του (έχει και ένα θεματάκι με τους σεφ ολοφάνερα) και το σκάει μαζί του για να πάνε να δουν Πανιώνιο. Η Έμιλι διασκεδάζει αφάνταστα με τα ρυθμικά τραγούδια των λιγοστών οπαδών (εννοείται δεν παίρνει χαμπάρι τι λένε) και τα βρίσκει όλα πολύ γραφικά. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Την άλλη μέρα ο σεφ προτείνει μια μοναδική ατραξιόν: πικ νικ σε καρότσα αγροτικού ντάλα μεσημέρι στον Κηφισό. Τις δύο ώρες που μένουν κολλημένοι στο ίδιο σημείο η Έμιλι ακούει ξανά τα ρυθμικά τραγούδια (τα ίδια με το γήπεδο) από τους οδηγούς και δοκιμάζει τις απίστευτες γήινες ρουστίκ σπεσιαλιτέ του Λεό. Η Έμιλι αρχίζει να νιώθει ερωτευμένη αλλά ο θείος της κόβει τη φόρα, την αφήνει στο Αλού Φαν Παρκ και φεύγει για τη Φάρμα του. Η Έμιλι χαλιέται κάπως ειδικά όταν ακούει για τη Φάρμα, αλλά συνέρχεται γρήγορα και παίρνει τηλέφωνο τον Γκαμπριέλ που όμως έχει μια κρίσιμη ψηφοφορία και δεν αδειάζει, εννοείται ότι κρατάει μούτρα για την περιπέτεια με τον Ιταλό. Η Έμιλι ξεχνιέται λίγο με το Καρουσέλ και αργότερα πετιέται στον Γονίδη όπου ο Λουκ και ο Τζούλιαν έχουν ήδη πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα.

"Emily in Athens": από τον Γκαμπριέλ στον... Χαράλαμπο - ο νέος έρωτας της Έμιλι είναι Έλληνας 2

Emily in Athens: Επεισόδιο 4

Εδώ εμφανίζεται η Σοφία η ελληνίδα (η πρώην γκόμενα της πρώην γκόμενας του Γκαμπριέλ) και αναλαμβάνει να ξεναγήσει την Έμιλι στις ομορφιές της Αθήνας. Βολτάρουν στα περίφημα απολιθωμένα πεζοδρόμια του downtown και τις υπέροχες λιμνούλες των δρόμων όπου μπορείς αντί για κέρματα να πέσεις ο ίδιος μέσα. Ύστερα μοιράζονται τη μυστικιστική εμπειρία του τρόλεϊ νούμερο ένα στο φόρτε της κίνησης εκεί που τα ενωμένα σώματα, οι μυρωδιές, οι αναθυμιάσεις, τα βογγητά, το ακατάπαυστο λίκνισμα του οχήματος και οι ψαλμοί του οδηγού κάθε που βγαίνει μπροστά του παπάκι ή ταξιτζής είναι κάτι που όλοι πρέπει να ζήσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους. Τα γατάκια οι σαμάνοι της Ινδονησίας θέλουν τρεις μήνες για να φτάσουν τον άνθρωπο σε τέτοια κάθαρση. Για το Αττική-Καλλιθέα αρκούν εφτά στάσεις και τρεις ώρες σκάρτες για να τερματίσεις. Σαν σε όνειρο η Έμιλι νομίζει ότι βλέπει απέξω τον Γκαμπριέλ να ζητάει από τον οδηγό να σταματήσει για να μπει και να ξαναβρεί την αγαπημένη του αλλά ο οδηγός του κάνει νόημα είμαστε φουλ, έρχεται το επόμενο και για άλλη μια φορά το ζευγάρι χάνει την ευκαιρία να σμίξει. Στο τέρμα της διαδρομής η Έμιλι βάζει τα κλάματα αλλά για κάποιο περίεργο λόγο το ίδιο κάνουν όλοι οι επιβάτες. Η Σοφία της προτείνει να γυρίσουν με το τραμ αλλά η Έμιλι έχει ένα σημαντικό ραντεβού μεθαύριο και δεν παίζει με τίποτα να το χάσει.

Emily in Athens: Επεισόδιο 5

Η Έμιλι διασκεδάζει στην Αθήνα αλλά της λείπουν οι παρέες της στο Παρίσι. Ο Γκαμπριέλ έχει φύγει πάλι. Να όμως που εμφανίζεται η Μίντι, η κινέζα φίλη της. Αυτή έχει το γνωστό καημό να βγει στη Γιουροβίζιον (ή στο Voice αν γίνεται). Η Συλβί για να καλοπιάσει και την Έμιλι έχει βρει την άκρη και έτσι η Μίντι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον.  Για το Voice η Συλβί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Η Μίντι είναι τρισευτυχισμένη αλλά επειδή το χούι δεν κόβεται, φωνάζει και τους άλλους δυο της μπάντας και παίζουν τα απογεύματα στην Ερμού επιτυχίες της Ζανέτ Καπούγια. Στο μεταξύ η Συλβί προχωράει τα σχέδια για την ανάληψη ενός πολύ σοβαρού πρότζεκτ για το μέλλον της Ελλάδας. Με τις κατάλληλες άκρες το γραφείο Γκρατό αναλαμβάνει να τρέξει το πρότζεκτ Ελλάδα -Τέσσερα Μηδέν. Μεγαλοφυές. Αφού το Δύο Μηδέν δεν τραβάει γιατί να μην πάμε κατευθείαν στο Τέσσερα; Γι’ αυτό υπάρχουν οι κυβερνήσεις. Για να κατεβάζουν ιδέες. Το γραφείο Γκρατό παίρνει το πρότζεκτ της ψηφιακής υπεραναβάθμισης, υπεύθυνος γίνεται ο Λουκ, για το ξεκάρφωμα, παρόλο που θέλει βοήθεια ακόμη και για να ανοίξει το λάπτοπ του. Το γραφείο παίρνει την προμήθεια, τα λεφτά πάνε εκεί που πρέπει και όλοι γιορτάζουν παρέα με ξετρελαμένους κυβερνητικούς παράγοντες σε ένα ανεπανάληπτο πιζάμα πάρτυ στην Αίγλη του Ζαππείου. Όλα αυτά όμως αφήνουν αδιάφορη την Έμιλι (ίσως επειδή είναι και λίγο αγαθοβιόλα και δεν έχει πάρει φράγκο από το σχέδιο) η οποία νοιάζεται μόνο για τον Γκαμπριέλ. Ίσως και λίγο για τον Άλφι που έχει έρθει και αυτός στην Ελλάδα για δουλειές. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα γίνει πάλι η στραβή: ένας αθώος περίπατος με τον Άλφι στον σκοτεινό κήπο του Ζαππείου κάνει τον Γκαμπριέλ που (ναι γαμώτο) ακριβώς εκείνη την ώρα έχει έρθει από το Παρίσι, να γίνει πάλι έξαλλος.  Για την ιστορία το πρόγραμμα υπεραναβάθμισης της Ελλάδας ήρθε τρία-δύο τελικό με ανατροπή. Όσοι το είχαν παίξει έγιναν πλούσιοι.

"Emily in Athens": από τον Γκαμπριέλ στον... Χαράλαμπο - ο νέος έρωτας της Έμιλι είναι Έλληνας! 5

Emily in Athens: Επεισόδιο 6

Σε αυτό το επεισόδιο η ομάδα πηγαίνει εκδρομή στα Φιλιατρά για να θαυμάσει το πρότυπο στο οποίο βασίστηκε ο Πύργος του Άιφελ.  Το ίδιο βράδυ ο Τόνυ που αν και χούφταλο έχει ένα κρας με την Έμιλι την προσκαλεί σε γεύμα στα Εξάρχεια όπου πέφτουν πάνω σε διαδήλωση για το μετρό αλλά η Έμιλι μετά την Κρήτη έχει καταλάβει ότι τα γλέντια στην Ελλάδα έχουν πάντα κάτι κρότους παραπάνω οπότε μένει αχάμπαρη. Στο επιδόρπιο ο Τόνυ της εξομολογείται το πρόβλημά του. Η φαμίλια του ειδικευόταν στις παρακολουθήσεις και εξαφανίσεις αλλά τώρα πια το επάγγελμα έχει γίνει σκορποχώρι. άσε που είναι πολύ παρεξηγημένο. Η Έμιλι του προτείνει μια καταπληκτική ιδέα να ανακαλύπτουν τους εξαφανισμένους μέσω τσάλεντζ από το τικ τοκ. Ο Τόνυ δείχνει λίγο σκεφτικός και της λέει ότι θα μιλήσει και με τη Συλβί. Στο μεταξύ η Έμιλι συνεχίζει να προσπαθεί να μιλήσει στο μέσεντζερ με τον Γκάμπριελ αλλά την αφήνει στο διαβάστηκε. Η Έμιλι είναι πολύ στενοχωρημένη και ο Τόνυ της προτείνει να τη βοηθήσει. Όταν μια σχέση δεν προχωράει, της λέει, πρέπει να την κόβουμε μαχαίρι. Η Έμιλι διστάζει αλλά ο Τόνυ την διαβεβαιώνει ότι το θέμα μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι το πρωί. Ένα τηλεφώνημα είναι. Πανικόβλητη η Έμιλι καταλαβαίνει επιτέλους ότι  η δουλειά του Τόνυ δεν είναι να βρίσκει εξαφανισμένους αλλά να τους φτιάχνει. Τον ευχαριστεί ευγενικά και τον βεβαιώνει ότι δεν θέλει καμία εξυπηρέτηση στο θέμα Γκαμπριέλ. Ο Τόνυ της λέει ότι θα είναι στη διάθεσή της. Ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα σου ‘ρθει να εξαφανίσεις κάποιον. Δεν της λέει όμως ότι έχει ήδη στείλει κάτι φίλους να βρουν τον άτυχο σεφ.

Emily in Athens: Επεισόδιο 7

Η Έμιλι γυρίζει στο ξενοδοχείο της στου Ψυρρή, μιλάει στη Συλβί και της λέει ότι δεν πρόκειται να αναλάβει τον Τόνυ και θέλει να παραιτηθεί. Η Συλβί την καθησυχάζει και της λέει ότι έχει έτοιμο ένα καινούργιο πρότζεκτ που της ταιριάζει γάντι. Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται ένα μπουστάρισμα και το γραφείο Γκρατό το έχει αναλάβει και αυτό. Η Έμιλι πρέπει να βοηθήσει τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να ξαναβρούν το καλό τους όνομα στην πιάτσα των μπίλιονερς. Η Έμιλι πηγαίνει πράγματι στη Μύκονο και λανσάρει το τσάλεντζ: «Να η μπριζόλα!» Εκεί εξηγεί κόντρα στα μυθεύματα ότι η μπριζόλα στη Μύκονο παραμένει πάμφθηνη. Στοιχίζει μόνο δέκα ευρώ να την κοιτάξεις στο καλύτερο ρεστοράν. Και μπορείς να φωτογραφηθείς μαζί της με τα ίδια σχεδόν λεφτά. Λοιπόν;  Πού είναι η ακρίβεια, αλήτες ινφλουένσερς; Αλλά και το κοκτέιλ Μανχάταν έχει μόνο εφτά ευρώ για να βγεις σέλφι μαζί του. Η Μύκονος υποκλίνεται. Η Έμιλι φεύγει για τη Σαντορίνη όπου προμοτάρει μια φοβερή ιδέα, το έθιμο της ντοπιοδρομίας που είναι σχεδόν αυτούσιο με εκείνο της Παμπλόνας. Έχει το ποτένσιαλ να γίνει τεράστια ατραξιόν.  Απλά, επειδή πού να βρίσκεις ταύρους τώρα, οι ντόπιοι θα κάνουν τους ταύρους και οι τουρίστες θα τρέχουν ξοπίσω τους. Το έθιμο θα σέβεται τους ντόπιους. Δεν θα είναι υποχρεωτικό να φοράνε κέρατα. Από τη δημοτική αρχή θα υπάρχει η σύσταση ότι όποιος δεν θέλει να τον καβαλάνε οι τουρίστες να μένει σπίτι του. Έστω κι έτσι όμως η υπόθεση κολλάει από κάτι μουχλιασμένες οργανώσεις προστασίας των ντόπιων ενώ η Έμιλι φεύγει γιατί την ειδοποιούν ότι ο Γκαμπριέλ έχει πέσει τυχαία από το παράθυρο του δωματίου του στο ξενοδοχείο.

Emily in Athens 5

Emily in Athens: Επεισόδιο 8

Στο αεροδρόμιο η Έμιλι συναντάει τον γραφικό γερο μόδιστρο Καντό. Δεν έχει καμιά δουλειά στην Ελλάδα αλλά είναι η μασκότ της σειράς – σιγά να μην έχανε το ταξίδι. Η Έμιλι του υπόσχεται ότι θα βρεθούνε και τρέχει στο νοσοκομείο. Ο Γκαμπριέλ είναι καλά αλλά δεν μπορεί να της μιλήσει. Όχι επειδή έχει πάθει αφωνία αλλά επειδή φιλιέται παράφορα πάνω στο ράντζο με κείνη την άντε να μην πω τι, τη Ζενεβιέβ που έχει έρθει κατευθείαν από το Παρίσι – μη χάσει, η αντροχωρίστρα. Η Έμιλι τρελαίνεται εντελώς. Όλα γύρω της γυρίζουν. Μέσα στη σύγχυση δέχεται μια πρόταση να πάει στο First Dates αλλά ο Φιλώτας ένα γεροντοπαλίκαρο από την Ημαθία δεν θέλει να ξαναβγούνε. Τη βρίσκει πολύ αδύνατη για τα γούστα του και την πέφτει στην σερβιτόρα. Η Έμιλι σχεδόν απογοητεύεται αλλά κρατάει γερά για άλλη μια φορά. Τα παιδιά του γραφείου την πηγαίνουν στην Πάολα κι έτσι κάπως συνέρχεται. Εκεί μέσα σε μια θάλασσα από πανέρια ένας νέος έρωτας γεννιέται… Ως εδώ όμως ξέρουμε.

*Αυτά ήταν όλα όσα καταφέραμε με τεράστια προσπάθεια να ανακαλύψουμε. Τα σενάρια δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι παραγωγοί ψάχνουν ακόμα για ιδέες. Περιμένουμε και τις δικές σας.