Πέστε να με φάτε, αλλά το μόνο που αξίζει το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι οι συναυλίες της. Και τα θερινά. Ειδάλλως, δεν παλεύεται η πόλη. Πλέον βλέπουμε τουρίστες να σέρνουν τα ροδάκια της βαλίτσας στα σπασμένα πεζοδρόμια μέχρι και στη Ζωγράφου. Στα λεωφορεία ιδρώνουμε γιατί το κλιματιστικό παραμένει κλειστό και φθάνουμε κάθιδροι στο γραφείο. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση.  Εννοείται, μετράμε αντίστροφα για τις διακοπές. 

Αλλά, μέχρι τα μπάνια του λαού τον Αύγουστο έχουμε δύο γεμάτους μήνες και τόσες συναυλίες που πρέπει να πουλήσουμε το νεφρό μας ή να βάλουμε τον σκύλο μας στο τσίρκο για να αγοράσουμε τα εισιτήρια. Η παρακάτω λίστα είναι εντελώς προσωπική, καθόλου αντικειμενική αλλά μπορείτε να ταυτιστείτε ελεύθερα. 

Το δικό μου συναυλιακό καλοκαίρι θα ξεκινήσει με προσκύνημα στην μπάντα του M.Gira. Έψαχνα χρόνια ένα soundtrack για τα υπαρξιακά μου και το βρήκα στους SWANS. Θα πάρω και ζακέτα για το θέατρο Βράχων την Κυριακή. Δεν μετανιώνω ούτε λεπτό από τα 29€ που έδωσα. Tην Τρίτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού θα την ιδρώσουμε τη φανέλα με την κοριτσάρα Rosalía όλοι εμείς που λιώσαμε το Motomami στο Spotify. Περιμένουμε κάτι καλύτερο από τη Ριάνα στο Super Bowl από άποψη χορευτικών. Δώσαμε 60€.

Την επόμενη ημέρα οι late millenials θυμούνται τα νιάτα τους. Τότε που χόρευαν Röyksopp στο Key και M83 στο Pop. Τα 40€ θα τα δώσουν με χαρά και για την Tash Sultana. Είναι από τις καλύτερες ημέρες του Release Athens X SNF Nostos 2023 και από τις πιο οικονομικές για την τσέπη μας.

Πάμε τώρα στα εισιτήρια που δεν έχω αγοράσει στην προπώληση και θα πάρω τελευταία στιγμή γιατί δεν είμαι η Αλέξις Κάρινγκτον – Κόλμπι – Ντέξτερ – Σπόλντινγκ από τη Δυναστεία. Siouxsie και Interpol έχω δει κι έχω περάσει καλά άπειρες φορές. Δεν είναι πολλά τα 45€ (αλλά δεν θα πάρεις και κάτι να πιεις, δεν θέλεις και κάτι να φας;). Παρασκευή 23 Ιουνίου μάλλον θα ψάχνουμε πάρκινγκ στην Πλατεία Νερού. 

Έχω φίλους που περίμεναν την 25 Ιουνίου μήνες. Και φυσικά δεν μιλάμε για τις εκλογές αλλά για τη συναυλία των Ghost στο ΟΑΚΑ (που δεν είναι ο αγαπημένος συναυλιακός χώρος κανενός αλλά τι να κάνουμε). Το AthensRocks 2023 είναι το πραγματικό συναυλιακό γεγονός της χρονιάς. Μια λέξη, χιλιάδες ιαχές: Imperatour. Αν έχετε hard copy θα τα κάνετε καδράκι. 63, 80€ τα εισιτήρια σήμερα στο Ticketmaster.gr.

O Τομ Οντέλ και το Another Love έρχεται στην Τεχνόπολη στις 27/6. 45€. Εδώ μας ζητάνε 40€ για κεφτεδάκια στα hype καφενεία της πόλης, γιατί να μην τα ζητά ο Τομ Οντέλ;  Δεν θα τα κλάιμε στους Sigur Ros στο Ηρώδειο στις 27 Ιουνίου.  Ταιριάζουν με το χώρο. 105€ αν είσαι χουβαρντάς, ειδάλλως, από 58€ γιατί το Άνω Διάζωμα έχει εξαντληθεί. Στον Ρόμπι θα δώσω ό,τι μου ζητήσει. Δεν έρχεται συχνά στην Ελλάδα σουπερστάρ διασκεδαστής. Θα μπει καλά ο Ιούλιος στο TerraVibe. Θα είναι και ο MIKA εκεί και ο Jonathan Jeremiah. Με 55€ ίσως κάτι βρεις. Rockwave Festival στο Terra Vibe. 

Ακόμα θυμάμαι πόσο ωραία πέρασα με την Florence στο Γαλάτσι. Επικά ωραία. Έχουν μείνει των 65€. Οι Editors και οι Royal Arch θα πλαισιώσουν τους Florence + The Machine στο Ejekt Festival 2023, στις 2 Ιουλίου 2023 στην Πλατεία Νερού. Καλή φάση. Στις 8 Ιουλίου κάτι φίλοι από τα παλιά θα ξανάρθουν στο TerraVibe, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας. Το ντουέτο που δεν μιλιέται θα το γεμίσει σίγουρα το χώρο. Μου αρέσει και ο Kaoru Ishibashi. Τιμές ξεκινάνε από 49,5€. 

Ο τεράστιος Herbie Hancock στο Ηρώδειο στις 11 Ιουλίου είναι άχαστο συναυλιακό γεγονός. Θρύλος. Τα εισιτήρια ξεκινάνε από 42€. Οι decent θέσεις είναι στα 78€. Μια που πιάσαμε τους θρύλους ας μιλήσουμε για τους τιτάνες  Kraftwerk. Στο Ηρώδειο στις 16 Ιουλίου θα μαζευτούμε όλα τα καλά (μεγάλα πχια) παιδιά που κάποτε κλαμπάραμε για ένα εικαστικό υπερθέαμα. Εισιτήρια από 43€ αλλά μεταξύ μας θέλεις εκείνα που κάνουν 81€. 

Πάμε στα sold out και τα σιγουράκια του Relese, Arctic Monkeys + The Hives, Willie J Heale, έχουν μείνει εισιτήρια μόνο για τις 18 Ιουλίου και ο  Alex Turner μάλλον αξίζει τα 80€. Φυσικά προτιμώ να τα δώσω στους Primal Scream και Prodigy τα λεφτάκια μου. 48€ δεν είναι πολλά. Ενώ υπάρχει και προσφορά διημέρου Royksopp/Tash Sultana + Prodigy με 68€. Κοψοχρονιά. 

Οι Guns N’ Roses στο ΟΑΚΑ μάλλον θα συγκεντρώσουν όλους τους 50αρηδες που έμειναν στην πόλη το Σάββατο 22 Ιουλίου και έχουν 88€ για εισιτήριο. Arena. Τίμιοι Wu–Tang Clan, λατρεμένοι χρόνια, την Πέμπτη 27 Ιουλίου θα μας δώσουν πίσω τις αναμνήσεις μας. 48€. Και λίγα είναι. RZA προσκυνάμε. 

Κράτησα την αναπνοή μου όταν είδα το συνολικό ποσό. 819€. Και παραπάνω αν θέλεις καλύτερες θέσεις στο Ηρώδειο. Δεν υπολόγισα τις μπίρες. Δεν ξέρω ποιος έχει τέτοιο budget για συναυλίες. Σίγουρα όχι ο μέσος Αθηναίος. Που οκ θα πάει σε 2-3 συναυλίες. Αλλά θα ήθελε να πάει σε περισσότερες.