Από χθες η θλίψη για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, είναι συλλογική. Το ίντερνετ έχει κατακλυστεί από αναρτήσεις για τον ηθοποιό των Friends, κάτι που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το μέγεθος της επιρροής που είχε και έχει τελικά η σειρά. Οι πρωταγωνιστές της για την ακρίβεια. Νομίζω όλοι νιώσαμε σαν να έχουμε χάσει το δικό μας φιλαράκι. Στεναχωρηθήκαμε περισσότερο για τον ρόλο Τσάντλερ Μπίνγκ και όχι τόσο για τον ηθοποιό Μάθιου Πέρι.

Αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει την σειρά ή τέλος πάντων δεν ήταν στα γούστα του οπότε και τη σταμάτησε, θα βλέπει μια υπερβολή στο feed του. Όμως, δεν είναι. Ίσως είναι και το σοκ για τον πρώτο ηθοποιό από το Friends που φεύγει έτσι άδοξα και άδικα, παρά το γεγονός πως ο Μάθιου Πέρι σαν άνθρωπος ξεχάστηκε από όλους τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και η σειρά, λογοκρίθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Στο τέλος της ημέρας όμως ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά θεωρώ πως θλίβονται ακόμα και όσοι χαρακτήριζαν – πρόσφατα μάλιστα- τη σειρά ομοφοβική, σεξιστική και τρανσφοβική.

Όπως και να ‘χει, ο Μάθιου Πέρι θα ήθελε να τον θυμούνται περισσότερο για τον αγώνα που έδωσε κατά των ουσιών, παρά για το Friends. Και η αλήθεια είναι πως αυτος ο ωραιος τύπος ήταν πάντα στην κόψη του ξυραφιού. «Φλέρταρε» αρκετές φορές με τον θάνατο, εξού και ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα «αν πεθάνω σίγουρα θα στεναχωρηθεί κόσμος, αλλά δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν», δεδομένου του ιστορικού του. Τελικά, διαψεύστηκε. Ο ηθοποιός άφησε παρακαταθήκη έναν ρόλο να μας συντροφεύει και ένα βιβλίο με τίτλο «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο, Φριχτό Πράγμα», γεμάτο με σκληρή αλήθεια. Και σε αυτό έδωσε πληροφορίες στο κοινό που δεν γνώριζε.

Αφήνοντας στην άκρη όσες αποκαλύψεις γνωρίζαμε ήδη, όπως το ότι ξεκίνησε να πίνει από τα 14, πήγαινε στα γυρίσματα για το Friends μεθυσμένος, ήταν εθισμένος σε ουσίες και είχε ερωτευτεί παράφορα την Τζένιφερ Άνιστον, θα επικεντρωθούμε σε εκείνες που δεν έχουν συζητηθεί τόσο πολύ, όπως τις ακόλουθες:

Παραλίγο να μην περνούσε από οντισιόν για τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ

Πώς θα ήταν άραγε ο Τσάντλερ Μπινγκ, αν δεν ήταν ο Μάθιου Πέρι; Δεν θα το μάθουμε ποτέ, ευτυχώς. Ο ηθοποιός έγραψε στο βιβλίο του πως παραλίγο να μην βρεθεί στις οντισιόν για το καστ της σειράς, αφού εκείνη την περίοδο συμμετείχε σε ένα άλλο πρότζεκτ με τίτλο LAX 2194. Όμως οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν, και το γεγονός πως η εν λόγω σειρά δεν συνεχίστηκε για 2η σεζόν, αλλά και ο ρόλος του Τσάντλερ παρέμενε χωρίς ηθοποιό, του έδωσαν την πολυπόθητη ευκαιρία. 

Η σχέση του με την Τζούλια Ρόμπερτς ξεκίνησε με ένα φαξ

Ο Μάθιου Πέρι έγραψε πως είχε γίνει πρόταση στην Τζούλια Ρόμπερτς για να παίξει σε επεισόδιο της 2ης σεζόν, με την ίδια να απαντά τότε πως θα το έκανε μόνο αν έπαιζε στην ιστορία του Τσάντλερ. Τότε ο ηθοποιός σκέφτηκε πως ήθελε να την καλοπιάσει, γι’αυτό και της έστειλε μία κάρτα με λουλούδια, γράφοντας της: «Το μόνο που με ενθουσιάζει περισσότερο από την προοπτική της συνεργασίας μας στη σειρά είναι ότι έχω επιτέλους μια δικαιολογία για να σου στείλω λουλούδια». Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα φλερτ τριών μηνών μέσω φαξ. Τελικά ο Μάθιου Πέρι αποφάσισε να την χωρίσει, γιατί φοβόταν μήπως τον χώριζε εκείνη κάποια στιγμή.

Ο Μπρους Γουίλις έπαιξε στο Friends μετά από χαμένο στοίχημα που είχε με τον Μάθιου Πέρι

Από τη σειρά έκαναν guest διάφορα ονόματα ηθοποιών του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους και ο Μπρους Γουίλις, που εμφανίστηκε στην έκτη σεζόν. Το θέμα είναι πώς εμφανίστηκε. Κρυβόταν ένα στοίχημα από πίσω που είχε ο ίδιος με τον Μάθιου Πέρι. Οι δυο τους είχαν παίξει στην ταινία «The Whole Nine Yards», την οποία ο Μπρους Γουίλις δεν πίστευε τόσο. Θεωρούσε πως δεν θα πάει καλά, σε αντίθεση με τον Μάθιου. Γι’αυτό και ο δεύτερος του πρότεινε ένα στοίχημα: Του είπε πως αν η ταινία γινόταν Νο1, τότε ο Μπρους θα εμφανιζόταν στο Friends. Το The Whole Nine Yards έκανε την έκπληξη και η ιστορία είναι γνωστή. 

Ήθελε να ζητήσει σε γάμο την Λίζι Κάπλαν

Ο Μάθιου Περί αναφέρεται εκτενώς στο βιβλίο του για τις σχέσεις του. Υπάρχει και ένα ειδύλλιο, βέβαια, που δεν γράφει το όνομα της γυναίκας, αλλά αφήνει υπονοούμενα που παραπέμπουν στην Λίζι Κάπλαν. Ο ηθοποιός έγραψε πως έβγαιναν για έξι χρόνια, αλλά τελικά εκείνη παντρεύτηκε έναν Βρετανό, το 2016. (Η Κάπλαν παντρεύτηκε τον Τομ Ράιλι εκείνη την χρονιά, μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα). Ο Μάθιου περιγράφει πως η σχέση με προνόμια που είχαν, μεταμορφώθηκε σε αγάπη, αποκαλύπτοντας πως ήθελε να της ζητήσει να τον παντρευτεί. Τελικά δεν το έκανε.

Έπρεπε να ηχογραφήσει τις μισές σκηνές για το Serving Sara εξαιτίας των ναρκωτικών

Το 2002, στη χειρότερη φάση του εθισμού του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ο Μάθιου Πέρι συμμετείχε στην ταινία «Serving Sara», με την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Για τον ηθοποιό ήταν «ένα χάος» τα γυρίσματα, αποκαλύπτοντας στο βιβλίο του πως έπρεπε να ηχογραφήσει ξανά αρκετές σκηνές. «Πληρώθηκα 3,5 εκατομμύρια δολάρια για να κάνω την ταινία, αλλά με μήνυσαν. Οπότε τους έγραψα μια επιταγή 650.000 δολαρίων».