Πόσο Κασσελάκη μπορείτε να αντέξετε; Πόσες «ειδήσεις» με το όνομά του στον τίτλο έχουν περάσει από το feed σας; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίρνει θέση; Τι συμβαίνει με την Έφη Αχτσιόγλου; Πόσο κάνει 2+2; Πολλά τα ερωτήματα, αυτό που πραγματικά μας απασχολεί, όμως, είναι το πρώτο. Και μας απασχολεί γιατί, αλήθεια, έχουμε φτάσει να τον βλέπουμε μέχρι και στον ύπνο μας. Σήμερα, για παράδειγμα, μάθαμε πώς πίνει τον καφέ του. Σε λίγο θα μάθουμε και σε ποια πλευρά του καναπέ του αρέσει να κάθεται.

Ας περάσουμε όμως στα σημαντικά, το πώς πίνει κάποιος τον καφέ του είναι προσωπική επιλογή και δεν θα την κρίνουμε. Από χθες επικρατεί μια ένταση μεταξύ του Γιώργου Λιάγκα και του Στέφανου Κασσελάκη για την γιαγιά που τελικά δεν ήταν γιαγιά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο, μάλιστα, έδωσαν τις απαντήσεις τους. Εδώ η πρώτη, εδώ η δεύτερη.

Rewind στο τι είπε η γιαγιά-φάντασμα: «Ο προπάππους του ήταν με την πεθερά μου αδέρφια. Με συγκινεί γιατί με πήραν όλοι οι γνωστοί μου. Κοίταξε, οι Κασσελάκηδες έχουν φωτεινά μυαλά είναι από τα έξυπνα τα παιδιά που έχει διαλέξει Ελλάδα. Η οικογένεια αυτή είναι παραδειγματική στην ευφυΐα. Είναι ευφυέστατοι άνθρωποι κι ο Στέφανος με υποτροφία σπούδασε. Η μητέρα του είναι βέβαια από άλλο σόι, δεν είναι Κασσελάκη, αλλά ήταν κι αυτή η καθηγήτρια πανεπιστημίου, ένα ανοιχτό μυαλό που έχει κάνει λεφτά από την εξυπνάδα της».

Και συνέχισε με τα περί πολιτικών πεποιθήσεων της ίδιας αλλά και του Κασσελάκη. «Εγώ το λέω ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει σημασία που λέγομαι Κασσελάκη, όμως τον θαυμάζω για την ευφυΐα του. Τον θαυμάζω και το παραδέχομαι έχει και πολύ ωραία όνειρα, ήρθε για να ενώσει και όχι να διχάσει. Γιατί κι αυτός Νέα Δημοκρατία ήταν».

Πριν από λίγο, εμφανίστηκε και η προγιαγιά του Στέφανου Κασσελάκη που σχολίασε και εκείνη τις εξελίξεις. Το Provocateur σας παρουσιάζει σε πρώτη αποκλειστικότητα τα tweets της.