«Σελίδα με αφυπνιστικά βίντεο. Κατά της νέας τάξης πραγμ». Η πρόταση κόβεται στο «πραγμ». Παρεμβολές, περιορισμός στους χαρακτήρες, κακό σήμα, ποιος ξέρει; Σημασία έχει ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που διαβάζει κανείς στη σελίδα «Όχι στην νέα ηλεκτρονική ταυτότητα – balanthsberoia» η οποία αριθμεί 248 χιλ. ακόλουθους.

Βέβαια, την παράσταση κλέβει η φωτογραφία εξωφύλλου στην οποία ο καλλιτέχνης στρίμωξε ό,τι συνωμοσιολογικό του παρουσίασε η μηχανή αναζήτησης της Google μετά την πληκτρολόγηση. O ορισμός του best of: 666, bar code, γιατρό/επιστήμονα με μάσκα, Νew World Order, φυλακή και ένα μάτι με ελληνική σημαία από κάποιον χαρακτήρα των ταινιών «Avatar» μάλλον -δεν εξηγείται διαφορετικά, μιλάμε για τόνους χρυσόσκονης.

Η αλήθεια είναι ότι ο balanthsberoia έχει κάνει καλή δουλειά καθώς έχει συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των ανθρώπων που έχουν επιλέξει τον ανηφορικό δρόμο της ανυπακοής και της γενικότερης άρνησης σε οτιδήποτε προσπαθεί να μας παρουσιάσει σαν φυσική εξέλιξη η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Από τις αναρτήσεις γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η πλειοψηφία των ακόλουθων έχει για οδηγό -εκτός από τον Βαλάντη- την Εκκλησία η οποία, φυσικά, είναι αντίθετη στις νέες ταυτότητες που θα κάνουν την εμφάνισή τους από τον Σεπτέμβριο. Και ο Αγ. Παΐσιος αντίθετος ήταν, είχε προφητεύσει μάλιστα τον ερχομό τους. «Να κρατήσετε τις παλιές ταυτότητες και να ξεσηκωθείτε αν θελήσουν να σας δώσουν τέτοια…». Ορίστε, έβλεπε μπροστά άνθρωπος(;).

Από κοντά και ο πάντα προοδευτικός Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιδιαλείας, Αμβρόσιος. Με επιστολή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Ο Διάβολος κυριαρχεί, σε λίγο θα μας δηλητηριάσει με τις νέες ταυτότητες». Για να ολοκληρωθεί το τρίπτυχο «πάσης φύσεως αρνητές», Εκκλησία και πολιτική, μάς έκανε τη χάρη ο Δ. Νατσιός (πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ) να ισχυριστεί ότι οι νέες ταυτότητες «θα έχουν τη δυνατότητα γεωεντοπισμού των πολιτών». Το γλυκό έδεσε και αναμένεται να σερβιριστεί από Σεπτέμβρη. Ναι, ναι, τη γνωστή περίοδο της ανασυγκρότησης και του «τα κεφάλια μέσα».

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Για να καταλάβετε ότι το κίνημα (μην γελάτε, σας βλέπουμε) κατά των νέων ταυτοτήτων μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει από την κυβέρνηση, φτάνει να διαβάσετε τα όσα είπε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Για να προλάβει τις αντιδράσεις (άργησε είναι η αλήθεια), θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι αυτά τα μαραφέτια που θα μπουν σύντομα στο πορτοφόλι μας, μαζί με τα ξεφτισμένα τάλιρα, δεν έχουν τίποτα το δαιμονισμένο και το αντιχριστιανικό. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει στην ελληνική κοινωνία να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ σέβομαι τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το “όχημα” για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα και τα συλλαλητήρια

Οι κάτοικοι της Κοζάνης, ένα μέρος τους τέλος πάντων, έγιναν viral τις προηγούμενες ημέρες για την ουρά που σχημάτισαν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής για την έκδοση ταυτότητας άνευ «τσιπακίου». Μιλάμε για sold out, ούτε στο Ηρώδειο για τη Βίσση να πήγαιναν. Δεν είναι οι μόνοι. Στην Πάτρα (και σε άλλες περιοχές), πάνω από 50 άτομα βρέθηκαν το πρωί στο ΑΤ για να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες με νέες, αλλά παλαιού τύπου. Plot twist από τα λίγα. Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο». Μάλιστα, 30 με 40 άτομα, από τις 12 με 1 το βράδυ, πήραν καρέκλες και κάθισαν για να πάρουν σειρά. Υπήρξαν και εντάσεις για το ποιος είναι πρώτος, μην χαθεί η ευκαιρία για πρόωρη αποφυγή των όσων έρχονται.

Αντίδραση χωρίς συλλαλητήριο που να την εφαρμόζει στην πράξη, όμως, δεν υφίσταται γι’ αυτό, σε δύο ημέρες από τώρα, είναι προγραμματισμένο στο Ρέθυμνο ένα συλλαλητήριο κατά των νέων ταυτοτήτων, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η Θεσσαλονίκη και μια εβδομάδα αργότερα, η Αθήνα. Ελπίζουμε να μην έχουν τα κινητά μαζί τους γιατί κάνουν ακριβώς το ίδιο tracking.

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Κανονικά, τίποτα. Ακολούθησε και εσύ τη σελίδα «Όχι στην νέα ηλεκτρονική ταυτότητα – balanthsberoia» γιατί η άγνοια είναι σημαντική. Ή και όχι. Αν κάτι πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα κοστίζουν 10 ευρώ (με εξαίρεση τους πολύτεκνους που δικαιούνται έκπτωση 50%), θα έχουν διάρκεια ισχύος τα 10 έτη, θα παρουσιαστούν στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και… Όχι, έρχονται χωρίς τσιπάκι. Στην εμπρόσθια όψη θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου και θα αναγράφονται τα στοιχεία του, η ημερομηνία έκδοσης και λήξης, η αρχή έκδοσης και ο Αριθμός πρόσβασης Κάρτας- CAN. Στην οπίσθια όψη θα υπάρχουν το Όνομα πατέρα και μητέρας, ο τόπος γέννησης του κατόχου, η ομάδα αίματος (προαιρετικά) καθώς και το ύψος (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας).