Η Ice Spice είναι παντού. Στο OST της Barbie, στο TikTok της φασαίας που κάνει vlog καθημερινά από τις διακοπές της στην Τήνο, στα εξώφυλλα των περιοδικών, μοντέλο για τη φίρμα ρούχων της Κιμ Καρντάσιαν, SKIMS, σε remix της Τείλορ Σουίφτ. Είναι διάσημη. Κι αν την ρωτήσεις, πάντα ένιωθε ότι ήταν διάσημη. “Γεννήθηκα ντίβα” λέει στις συνεντεύξεις της στο GQ. Είναι ξεκάθαρα το πρόσωπό της Gen Z της Νέας Υόρκης. 23 ετών και το όνομα Ice Spice προήλθε από έναν λογαριασμό finsta που είχε στα 14 της. Ναι, μεγάλωσε με social media.

Ποιος την έκανε πραγματικά διάσημη; Βασικά, το ταλέντο της. Αλλά, ας πούμε ότι o Drake άκουσε το Munch (Feelin’ U)  και έκανε thumbs up στη γυναικεία ενδυνάμωση. Το τραγούδι τράβηξε την προσοχή του Drake, ο οποίος το έπαιξε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sirius XM του και αμέσως μετά έφτασε στο TikTok. Η 23χρονη παίζει να μην είχε ούτε 200 δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό τότε. Το ‘Munch’ έκανε δημοφιλή μια νέα λέξη στη διάλεκτο hip-hop, – το ‘munch’ είναι ένας περιφρονητικός όρος για ένα άτομο που έχει εμμονή μαζί σου.

Επόμενο επεισόδιο: Η Ice Spice υπέγραψε συμφωνία με την 10K Projects και την Capitol Records το φθινόπωρο. Στις 20 Ιανουαρίου, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της EP, Like ..? Εννοείται ότι άρεσε. Στην κλίμακα viral η Ice Spice έπιασε κορυφή. Βασικά έχει κάνει κατάληψη στα charts και στο Spotify. Το TikTok είναι πλέον μαγαζάκι της.

H συνεργασία της τον Φεβρουάριο με το βρετανικό It girl PinkPantheress, «Boy’s a Liar Pt. 2», έφτασε στην τρίτη θέση στο Billboard Hot 100 και μόλις δύο μήνες αργότερα, η Ice Spice πέτυχε τη συνεργασία των ονείρων της με την ίδια τη βασίλισσα του Rap, Nicki Minaj, η οποία μάλλον έστεψε τη νεαρή σταρ ως διάδοχό της.

Μιλώντας στην Erykah Badu στο Interview (μετά από απαίτηση της κόρη της Puma Curry) , είπε ότι ο τίτλος «ράπερ» είναι κάτι που δεν δίνει σημασία: «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να με κατηγοριοποιήσουν [ως ράπερ], αλλά μου αρέσει απλώς να δημιουργώ πράγματα».

Γεννημένη ως Isis Gaston από μαύρο πατέρα και μια Δομινικανή μητέρα που χώρισαν όταν ήταν ακόμη μικρή, η Ice Spice έχει πέντε μικρότερα ετεροθαλή αδέρφια, κατάγεται από το Μπρονξ, η μεγαλύτερη κόρη πέντε παιδιών που έγραφε ποίηση (αν με ρωτάς το Princess Diana θα έπρεπε να θεωρείται ποίηση) και αγαπούσε τον  Forrest Gump. Μέχρι πρόσφατα, η ράπερ μοίραζε τη ζωή της ανάμεσα στο σπίτι της μητέρας της και στο σπίτι του πατέρα της, που απείχαν περίπου ένα τετράγωνο. Πλέον, σε ένα σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ είναι η πρώτη φορά που μένει μόνη της.

Πήρε το καλλιτεχνικό της όνομα από τον λογαριασμό Finsta που έκανε όταν ήταν έφηβη, ο οποίος ήταν εμπνευσμένος από ένα παιδικό ψευδώνυμο. Παρακολούθησε ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Yonkers και ειδικεύτηκε στις επικοινωνίες στο SUNY Purchase. Το παράτησε στο δεύτερο έτος. Η Ice Spice άρχισε να φτιάχνει μουσική το 2021. Μόλις είχε ανοίξει λογαριασμό στο TikTok όταν δημοσίευσε την καταχώρισή της στο “Buss It” Challenge στις αρχές του ίδιου έτους.

Η Ice Spice έγινε viral για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021 αφού συμμετείχε στην πρόκληση «Buss It», που ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην πλατφόρμα εκείνη την εποχή. Έκτοτε κατέβασε το βίντεο.

Όλα τα τραγούδια της που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής έχουν παραγωγό τον Riot (τον Ephrem Lopez Jr. για την οικογένεια του). Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν και οι δύο σπούδαζαν επικοινωνίες στο SUNY Purchase, όπου η Ice Spice έπαιζε επίσης βόλεϊ, όπως έκανε στο καθολικό λύκειο που φοίτησε στο Μπρονξ.

Σε ίσως την απόλυτη ένδειξη αποδοχής στην ποπ κουλτούρα, ο Lil Nas X, ο άρχοντας του virality, ντύθηκε σαν αυτήν στο βίντεο “Munch” για το Halloween , φορώντας ένα νέον μπλουζάκι και μια τρελή ​​περούκα.

Επιμένει να λέει σε κάθε της συνέντευξη ότι θέλει να γίνει το απόλυτο mainstream. Είναι έξυπνη.